Mämminiemi

Rappukalliontie 217, 41630 Oravasaari

Haukanmaalla sijaitseva Päijänteeseen rajoittuva Mämminiemi on Toivakan kunnan alueella. Mämminiemeen pääsee mukavasti vesitse Jyväskylästä, Muuramesta ja muilta lähialueilta. Mämminiemeen on myös tieyhteys. Kunnan alueella olevien järvien rannoilla on mielenkiintoisia hyvinvointi- ja retkeily-yrityksiä, mm. Nukula, Wäärälä, Pistoretki, Taulun Kartano ja Ruuhipirtti.

Kapeenniemi

Kapeenkoskentie 67, 44250 Äänekoski

p. 0206323257

Kapeenniemi on virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, joka on Ääneseudun kuntien yhteisessä omistuksessa. Suurin osa alueesta on virkistyskäyttöaluetta, jossa jokainen voi yleisten jokamiehenoikeuksien mukaan retkeillä. Kapeenniemen eteläkärjessä sijaitsevat Myllyniemi, Aittakylä sekä Kievari ovat siellä toimivan matkailuyrityksen käytössä ja näin ollen varattuna yksityistilaisuuksiin.

Häähninmäen näkötorni aurinkoisella kelillä alhaaltapäin kuvattuna.

Häähninmäen näkötorni ja retkeilyreitit

Häähnintuvantie 160, 41540 Hankasalmi

Hankasalmen ja Konneveden rajalla sijaitseva Häähninmäki on vanha hämäläisten eränkäyntialueiden rajapiste. Häähninmäen maastoissa kulkee ympärivuotisesti kymmeniä kilometrejä reittejä fatbikelle, polkujuoksuun ja muuhun retkeilyyn. Vuonna 2020 Häähninmäelle on noussut näkötorni, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat.  Alueella on myös vuonna 2012 rakennettu autiotupa Häähnintupa, joka on kaikille retkeilijöille tarkoitettu retkeily- ja levähdystupa keskellä upeita retkeilyreittejä.