Metsäisessä maisemassa kalliojyrkänne ja lampi.

Synninlukko

Synninlukontie 140, 42100 Jämsä

Jämsässä sijaitsee Synninlukko, upea rotkolaakso. Henkeäsalpaava varjoisa rotkolaakso on 50 metrin levyinen ja enimmillään 20 metriä syvä rotko, jota rajaavat jyrkät ja jylhät kallionrinteet. Alueella kasvaa harvinaisia kasveja, kuten hajuheinää, ja alue onkin rauhoitettu rehevän lehtomaisen kasvistonsa vuoksi.

Kuohuava koski ja vehreitä kasveja sekä kiviä

Juvéninkoski

Partalantie 194, 42100 Jämsä

Komeasti kohiseva Juvéninkoski sijaitsee Jämsän Partalassa, noin 9 kilometrin päässä Jämsän keskustasta. Koski on yksi Nytkymenjoen yhdeksästä koskesta. Juvéninkoski lumoaa katsojan upealla seitsemänmetrisellä vesiputouksellaan, joka pääsee oikeuksiinsa jyrkän kallionseinämän ansiosta. Tällaisia vesiputouksia näkee harvoin Suomessa. Kohde on yksi tunnetuimmista luontokohteista Jämsässä.

Kuolemankuopat

, 40250 Jyväskylä

Kuolemankuopat ovat kaksi suppaa Jyväskylän Seppälänkankaalla, reilun neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Jääkauden peruja olevat supat on nimetty Kuolemankuopiksi. Kuopat ovat syntyneet kun mannerjäätikköön on sulamisvaiheessa hautautunut suuri jäälohkare, joka myöhemmin sulaessaan on jättänyt hiekkamaahan harjukuopan eli supan. Suurempi kuoppa on noin 25 metriä syvä ja leveimmillään liki kaksisataametrinen. Kuopan reunat muodostavat ikään kuin meluseinämän, jonka vuoksi kuopan pohjalla todella hiljaista, 15 desibeliä hiljaisempaa kuin kuopan reunalla.

Henkilö katselemassa Hitonhautaa

Hitonhauta

Hitonhaudantie 102, 41340 Laukaa

Hitonhauta on jylhä, jääkauden jäljiltä syntynyt rotkolaakso Laukaassa.

Saraakallio veden äärellä

Saraakallion kalliomaalaukset

Ränssintie 524, 41370 Laukaa

Saraakallion kalliomaalaukset Laukaassa ovat jopa 7000 vuotta vanhoja.