Ilmakuva havumetsän ympäröimistä järvistä.

Suurijärven retkeilyreitistö

Yölammintie 211, 44880 Muurasjärvi

Reittiverkosto muodostaa laajemman kokonaisuuden, johon kuuluu myös Peuranpolun reittiverkosto. Suurijärven reitin maisemat tarjoavat monipuolista ja rikasta luontoa vaeltajille. Alueella on karuja kankaita ja mäntymetsiä, mutta myös tervaleppäkorpea, rämeitä ja muita suotyyppejä. Erämaista tunnelmaa korostavat koskemattomat, luonnontilaiset pienvesistöt, kuten järvet, lammet, purot ja lähteet. Alueella sijaitsee myös ”meri” nimeltään Multarinmeri. Retkeilijät voivat ihastella luonnonhistorian alkuvaiheita, kuten jääkauden jälkeisiä merivaiheita, rantavalleja, rantakivikkoja ja rakkakivikkoja.

Mäntymetsää Vaatimen kierroksen varrella

Vaatimen kierros

Koirasalmentie 1220, Kivijärvi

Salamajärven kansallispuistossa sijaitsevalla Vaatimen kierroksella pääsee tutustumaan monipuoliseen erämaaluontoon. Luontopolku on 18 kilometriä pitkä ympyräkierros ja osittain kivikkoinen, joten mukaan on tarpeellista varata hyvät jalkineet ja riittävästi aikaa. Vaatimen kierros onkin mahtava koko päivän retkikohde! Matkan varrella on kaksi laavua, tulentekopaikka sekä Ahvenlammen eräkämppä, jossa yöpymisen voi varata etukäteen. Kierros kulkee kauniiden järvimaisemien, rakkakivikkojen ja useiden soiden läpi. Polku on pääosin tasaista maastoa, mutta osittain paikat ovat hyvin kivikkoisia.  

Metsäisessä maisemassa kalliojyrkänne ja lampi.

Synninlukko

Synninlukontie 140, 42100 Jämsä

Jämsässä sijaitsee Synninlukko, upea rotkolaakso. Henkeäsalpaava varjoisa rotkolaakso on 50 metrin levyinen ja enimmillään 20 metriä syvä rotko, jota rajaavat jyrkät ja jylhät kallionrinteet. Alueella kasvaa harvinaisia kasveja, kuten hajuheinää, ja alue onkin rauhoitettu rehevän lehtomaisen kasvistonsa vuoksi.