KYSYTTÄVÄÄ?

 8 vinkkiä pimeneviin iltoihin Valon kaupungissa

Valon kaupunki. Kuva: Atacan Ergin

Valon kaupunki. Kuva: Atacan Ergin


1. Näe pimeys mahdollisuutena

Iltojen pimentyessä ja sään viiletessä ei Jyväskylässä kannata jäädä sisälle, sillä Jyväskylässä pimeä ei ole ongelma vaan mahdollisuus. Ota termospullo täyteen lämmintä juotavaa ja lähde ulos nauttimaan tunnelmasta ja kauniista valaistuskohteista! Halutessasi voit käyttää iltakävelysi suunnitteluun valaistuskohdekarttaa.


2. Lähde liikkeelle auringonlaskun jälkeen

Auringon laskiessa valaistuskohteet heräävät eloon. Mitä enemmän syysillat pimenevät, sitä enemmän Valon kaupunki pääsee näyttämään loistoaan. Jyväskylässä voit myös nähdä revontulia ja upeita auringonlaskuja. Auringonlaskuajat voit katsoa täältä


3. Ylhäältä pääset näkemään valomeren

Jyväskylän kattojen yltä pääset näkemään kaupungin upeat valot. Valon kaupunki-tapahtuman aikana voit mennä ihailemaan valoja Matti Nykäsen mäen hyppytornista. Myös Harjun laelta Vesilinnan näkötornista voit ihailla kimaltavaa valomerta.


4. Muista heijastin!

Vaikka valaistu kaupunki tuo valoa ja turvallisuudentunnetta, muista käyttää pimeällä myös heijastinta. Heijastimen käytöllä tulet osaksi Valon kaupunkia ja turvaat kaikista arvokkaimmat valaistuskohteet, eli itsesi ja läheisesi.


5. Osallistu Valon kaupunki-tapahtumaan 

Valon kaupunki-tapahtumakokonaisuus pitää sisällään noin 50 valoteosta ja valoteemaista oheistapahtumaa.  Tästä pääset kurkkaamaan vuoden 2018 tapahtuman tunnelmiin.


6. Hyppää taianomaiseen Valon seikkailuun 

Valon seikkailussa pääset kiipeilemään taianomaisessa tunnelmassa Laajavuoren seikkailupuistossa. Metsään ja seikkailupuiston alueelle on rakennettu tunnelmavalaistus, joka tekee kiipeilystä jännittävän elämyksen täynnä valon taikaa.


7. Nauti valaistuskohteista ympäri vuoden 

Tiesitkö että Jyväskylässä on jo yli 100 pysyvää valaistuskohdetta? Valaistuskohteet ovat tyylikkäästi valaistuja julkisivuja, siltoja, puistoja ja taideteoksia. Lue myös täältä Valon kaupunki-hankkeen koordinaattorin ja valaistussuunnittelija Elisa Hillgenin vinkit parhaisiin valaistuskohteisiin.


8. Jaa kokemuksesi!

Muista myös jakaa kokemuksesi Valon kaupungista instagramissa hashtageilla #visitjyvaskyla #valonkaupunki #cityoflightJKL

 

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta