Munkki ja muita herkkuja pöydällä.

Vappu Jyväskylän seudulla

Jyväskylän seudulla virittäydytään tällä viikolla hilpeisiin vapputunnelmiin! Vappu on työväen juhlapäivä, johon kuuluvat perinteiset vappuherkut, värikkäät koristukset ja iloinen mieli. Poimi alta parhaat vinkit vapun viettoon Jyväskylän seudulla!

Huomioithan vallitsevat koronaohjeistukset myös vapun vietossa.

Vappulounas

Juhlaruokailu kuuluu juhlaan kuin juhlaan, eikä vappu ole poikkeus. Lauantaina Versossa pääsee nautiskelemaan vappubrunssista, joka tarjoillaan turvallisuus huomioiden. Lounaan makuihin Jyväskylän keskustassa johdattelevat puolestaan perinteikäs Pöllöwaari, rustiikkinen Harmooni ja valoisa Finlandia Hotelli Alba. Harjun laella Jyväskylän ylle avautuvia näköaloja voi ihastella Café & Restaurant Vesilinnan vappulounaalla ja rauhallisessa maalaismaisemassa vappulounas katetaan Ränssin Kievarissa. Laukaassa vappulounas maistuu Peurungan maisemissa – Peurungassa tarjoillaan myös vappubrunssi! Vappulounaille tulee varata paikka etukäteen.

Kuva: Pöllöwaari

Ravintolalaiva Gaian vappubrunssi

Vappubrunssin äärellä viihdytään Ravintolalaiva Gaialla, joka sijaitsee upeissa maisemissa Jyväskylän satamassa. Vappubrunssiin kuuluu niin suolaiset kuin makeatkin herkut, joissa maistuu lähestyvä kesä. Tutustu alta Ravintolalaiva Gaian vappubrunssiin.

Kuva: Ravintolalaiva Gaia

Vappupiknik

Yksi vapun jokavuotisista perinteistä on piknik-hetki luonnon helmassa. Piknikin voi mielikuvitusta käyttämällä järjestää missä haluaa: jos säät eivät suosi, miltäpä kuulostaisi vappupiknik ulkoilman sijaan vaikkapa omassa olohuoneessa?

Piknik-hetkeä piristämään kannattaa tilata vappukassi. Merihenkiseen vappuun herkut löytyvät Pöllöwaarista ja perinteisiä vappumakuja sisältävä vappupussi Trattoria Aukiolta. Toivolan vanhalta pihalta mukaansa voi napata maukkaan take away -vappusatsin.

Kuva: Lina Markkanen

Finlandia Hotelli Alban vappukassi

Finlandia Hotelli Alban vappupiknik-pakkauksesta löytyy maukkaita vappumakuja, sillä siihen kuuluu muun muassa herkullinen kalalautanen, erilaisia salaatteja ja naudan roseepaahdettua ulkofileetä. Piknik-hetken kruunaa vadelman ja kardemumman makuinen juustokakkupala! Tutustu alta Finlandia Hotelli Alban vappupiknikherkkuihin.

Kuva: Hotelli Alba

Vappumunkit

Mitä olisi vappu ilman ihania sokerimunkkeja! Jyväskylässä munkit voi tilata ja noutaa esimerkiksi ihanasta Teeleidistä, leivoksistaan tutusta Miriamsista tai näköalaravintola Café & Restaurant Vesilinnasta.

Laukaassa munkkitalkoisiin osallistutaan kotoisassa Kotileipomo Pullaunelmassa ja Laukaan Caffitellassa, Uuraisilla lämminhenkisellä Seurakuntakodilla ja Äänekoskella viihtyisässä Willessä ja Äänekosken Caffitellassa. Huomaathan, että monista vinkkilistan alussa esitellyistä vappukasseista löytyy myös vappumunkkeja!

Teeleidi, kuva: Pasi Hakala / Studio Varjo

Savutuvan Apajan munkit

Savutuvan Apajalla avautuu harvinainen tilaisuus, kun myynnissä on rajattu erä Apajan pakurimunkkeja. Tilaukset tulee tehdä tiistaihin 27.4. klo 12 mennessä verkkokaupan kautta. Kurkkaa alta lisätietoja Savutuvan Apajan munkeista!

Kuva: Savutuvan Apaja / Anssi Kumpula

Vapputekemistä

Jyväskylän seudulla herätään pikkuhiljaa aurinkoisen kesän viettoon. Vappuna Jyväskylän seudulla on ilo juhlistaa useita avajaisia, sillä esimerkiksi Toivolan vanhan pihan uusi kahvila Valkoinen puu avautuu vappuaattona. Vappu sujuukin iloisissa merkeissä avajaishumussa, jota on myös Jyväskylän satamassa Lutakossa: legendaarinen Konttiravintola Morton aloittaa kesäkautensa vapun aattona. Myös Harjulla näköaloistaan tuttu Café & Restaurant Vesilinna avaa jälleen ovensa vappuaattona!

Kuva: Lina Markkanen

Opiskelijavappu

Vappu on ollut perinteisesti myös opiskelijoiden juhla. Turvallisesti vappua pääsee viettämään Veturitalleilla, jonka vappuiltakahvilasta saa ostettua purtavaa aktiviteettien oheen. Opiskelijoiden vappua viihdyttää myös jo perinteeksi muodostunut journalistiikan opiskelijoiden pyörittämä Vappuradio, josta ei huumoria puutu.

Kuva: Sami Lamminaho