Ralliauto

Vastuullisuus Suomen MM-rallissa

Keski-Suomessa nautitaan MM-kilpailujen hurmiosta kestävästi! Lue alta, kuinka vastuullisuus näkyy Secto Rally Finlandissa.  

Ole osa vastuullista suurtapahtumaa

Vastuullisuus on yksi keskeisimmistä toimintaa ohjaavista arvoista Suomen MM-rallissa. Secto Rally Finland on sitoutunut autoilun kansainvälisen kattojärjestö FIA:n ympäristöohjelmaan ja saavuttanut jo vuonna 2017 sen kolmiportaisen akkreditoinnin korkeimman tason. Lue lisää Secto Rally Finlandin vastuullisuustavoitteista ja ole ylpeästi osa vastuullista suurtapahtumaa Keski-Suomen järvimaisemissa! 

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK Sports Oy

Seuraa rallia keskisuomalaisessa metsässä

Keski-Suomi tunnetaan lumoavista metsämaisemistaan. Secto Rally Finland seuraa jatkuvasti tapahtumasta aiheutuvia päästöjä ja kompensoi hiilijalanjälkiään metsäistutuksilla. Tavoitteena on, että Suomen MM-ralli on täysin hiilineutraali vuonna 2030. Vehreät mäntymetsät siis ilahduttavat rallikansaa myös tulevaisuudessa! 

Keskisuomalaisessa luonnossa on mahdollista kokea MM-rallin lisäksi myös muita elämyksiä. Alueen neljä kansallispuistoa tarjoavat monipuolisia retkeilymaastoja metsineen, soineen ja järvineen. Koe keskisuomalainen luonto paikallisten silmin esimerkiksi retkeillen, pyöräillen tai veneillen!  

Kuva: AKK Sports Oy / Toni Ollikainen

Koe kestävän matkailun Keski-Suomi

Keski-Suomessa matkailu tarkoittaa paitsi sykähdyttävää järviluontoa, upeita kulttuurikohteita ja tapahtumien kirjoa, myös vastuullisuutta ja kestäviä valintoja. Alueelta löytyy useita Sustainable Travel Finland -merkin saaneita toimijoita. STF-merkin ovat saaneet muun muassa Nukula, Säynätsalon kunnantalo ja hotelli Keurusselkä. Nämä toimijat ovat sitoutuneet tekemään kestäviä valintoja ja kehittämään vastuullista matkailua. Keski-Suomessa vastuullisten valintojen tekeminen onnistuu siis vaivatta! 

Kuva: Julia Kivelä

Tehdään yhdessä parempia valintoja

Yhteisöllisyys, karnevaalitunnelma ja jaettu hurmos ovat keskeinen osa rallikokemusta. Suomen MM-ralli rakentuukin toimivan yhteistyön tuloksena. Esimerkiksi erikoiskokeita on järjestämässä laaja joukko toimijoita aina viranomaisista paikallisiin yrittäjiin ja lähialueiden autourheiluseuroihin.  

Yhdessä tekemisen merkitys korostuu myös vastuullisuudessa. Tapahtumavieraana kestävyyden voi ottaa huomioon esimerkiksi valitsemalla yleisökuljetuksen oman auton sijasta. Muistathan myös kierrättää roskat niille kuuluviin astioihin, jotta Keski-Suomen luonto pysyy jatkossakin puhtaana. 

Kuva: Julia Kivelä

Nauti turvallisesta rallielämyksestä

Suomen MM-rallissa suurtapahtuman tunnelmasta voi nauttia turvallisin mielin! Secto Rally Finland on valittu useasti järjestelyiltään maailman parhaaksi. Tapahtumavieraiden, kuskien ja järjestäjien turvallisuuden takaaminen on tapahtuman järjestämisen perusta. Lisää tietoa Secto Rally Finlandin turvallisuustoimenpiteistä. 

Kuva: Toni Ollikainen/AKK Sports Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös…

Luontopolku Piispalan luonnossa

Kestävän matkailun Keski-Suomi

Henkilöitä heittämässä löylyä saunassa.

Maailman Saunamaakunta

Kaksi henkilöä Jyväskylän Lutakon satamassa laiturilla.

Vinkkejä kesäiseen Jyväskylään

Yleisöä rallitapahtumassa

Juuri Nyt