Kongressilähettiläs

Jyväskylä Convention Bureau (JCB) tekee aktiivisesti yhteistyötä Jyväskylän yliopiston tutkijoiden ja professoreiden kanssa saadakseen kaupunkiin eri alojen kansainvälisiä seminaareja, kongresseja ja konferensseja. 

Jyväskylä Convention Bureau ja Jyväskylän yliopisto vahvistavat tätä yhteistyötä valitsemalla vuosittain kongressilähettilään kannustamaan Jyväskylän tieteentekijöitä aktiiviseen kansainväliseen tiedeviestintään ja erityisesti kongressien järjestämiseen. 

Kongressilähettilään valinnalla halutaan tuoda esille tieteellisten kongressien merkitystä sekä tutkijan itsensä, hänen edustamansa yliopiston, että kaupungin kannalta. Lähettilääksi valittu henkilö toimii aktiivisesti alansa kansainvälisissä tieteellisissä järjestöissä. Toimiessaan kansainvälisissä verkostoissa hän tuo esiin oman yliopistonsa ja Suomen tieteellistä osaamista ja tutkimustyötä. 

Suurenkin kongressin järjestäminen onnistuu yhteistyössä JCB:n verkoston jäsenten kanssa. Kongressilähettilään tehtävänä on kertoa kollegoilleen kokemuksistaan kongressien järjestäjänä sekä kannustaa muita tieteentekijöitä, varsinkin nuoria tutkijoita järjestötoimintaan ja kongressien järjestämiseen. 

Lähettilääksi voi ehdottaa ketä tahansa tieteen parissa ansioitunutta henkilöä, jolla on meriittejä edustaa Jyväskylää ja yliopistoa. Kongressilähettilään valinnan tekee Jyväskylä Convention Bureaun ohjausryhmä. Lähettä ehdotuksesi uudesta kongressilähettiläästä Jaana Ruposelle, markkinointipäällikkö, jaana.ruponen (at) jyvaskyla.fi tai Anu Mustoselle, yhteiskuntasuhdepäällikkö, anu.mustonen (at) jyu.fi.

Kerro viestissä ehdottamasi henkilön nimi, nimike ja organisaatio sekä perustelut miksi kyseinen henkilö olisi sopiva kongressilähettiläs.

Kongressilähettiläs 2024

Jyväskylän kongressilähettiläs vuonna 2024 on solu- ja molekyylibiologian professori Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta.