Yhteistyö­mahdolli­suudet & markki­nointi­toimen­piteet

Alta löydät lisätietoja Visit Jyväskylä Regionin yhteistyömahdollisuuksista ja markkinointitoimenpiteistä.

Kohderyhmä ja kuntasopimukset

Visit Jyväskylä Regionin markkinointiyhteistyömahdollisuudet on tarkoitettu Keski-Suomen alueella toimiville matkailutoimijoille (mm. majoitus-, ravintola-, kulttuuri-, ohjelmapalvelu-, liikunta- ja hyvinvointitoimijoille sekä käyntikohteille) ja tapahtumajärjestäjille. Jyväskylän kaupunki neuvottelee vuosittain matkailun yhteistyökunnat, jotka ovat vuosina 2022-2024 Jämsä, Hankasalmi, Joutsa, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen, Äänekoski, Keuruu, Multia, Luhanka, Konnevesi ja Witas-alue (Viitasaari, Kivijärvi, Kinnula ja Pihtipudas).

Lisätietoa kuntasopimuksista: matkailujohtaja Susanne Rasmus, susanne.rasmus (at) jyvaskyla.fi, p. 0400 885 786.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Viestintä ja tiedotus

Visit Jyväskylä Region pitää Keski-Suomen matkailutoimijat ajan tasalla tulevista yhteismarkkinointimahdollisuuksista, koulutuksista ja tilaisuuksista sekä muista ajankohtaisista asioista Visit Jyväskylä Region -uutiskirjeillä. Uutiskirjeet ilmestyvät kuukausittain.

Jos et vielä saa uutiskirjettä ja haluat liittyä sen vastaanottajaksi, ilmoita siitä markkinointisuunnittelija Tiia Masalinille, tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi tai erityisasiantuntija Johanna Maasolalle, johanna.maasola (at) jyvaskyla.fi

Kuva: Julia Kivelä

Matkailuneuvonta

Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonta palvelee kesäkaudella kasvotusten Jyväskylä-infon tiloissa Asemakadulla Jyväskylän keskustassa. Puhelimitse, sähköpostilla sekä chat-palvelun kautta palvelua on tarjolla ympäri vuoden joka arkipäivä. Talvikaudella Asemakadun matkailuneuvonta toimi omatoimipisteenä.

Matkailuneuvonta lisää ja päivittää yritysten yhteystiedot Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuille. Muista kertoa matkailuneuvontaan tärkeistä muutoksista yritystoiminnassasi. Näin matkailuneuvojat pystyvät palvelemaan asiakkaita paremmin ja tarjoamaan ajantasaista tietoa yrityksestäsi.

Matkailuneuvonnan tiloissa on kuusi pystymallista A3-kokoista julistepaikkaa tapahtumille. Voit tiedustella julistepaikkaa matkailuneuvonnasta. Julisteet tulee toimittaa valmiiksi painettuina/tulostettuina matkailuneuvontaan.

Matkailuneuvonnan yhteystiedot:

Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä (omatoimipisteenä loka-huhtikuu)
p. 014 569 0113
matkailu (at) jyvaskyla.fi

Kuva: Julie Weien Forøy

Verkkonäkyvyydet

visitjyvaskylaregion.fi-verkkoportaali

Visit Jyväskylä Region tarjoaa alueen matkailutoimijoille sekä veloituksetonta että maksullista näkyvyyttä verkkosivuilla.

Yhteydenotot visitjyvaskyla.fi-sivuston näkyvyyksistä:

Tiia Masalin, markkinointisuunnittelija
tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi
p. 050 344 5715

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Esitenäkyvyydet

Visit Jyväskylä Region toteuttaa vuosittain esitteitä, joista alueen matkailutoimijat ja -yritykset voivat ostaa ilmoitustilaa. Matkailuesite on imagollinen esite, jossa alueen kärkiä esitellään artikkelein ja vinkkilistoin. Yritysten ilmoitukset tulevat suomen- ja englanninkielisiin esitteisiin, lisäksi esitteestä toteutetaan muitakin kieliversioita. Esitettä jaetaan paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Esite työstetään vuosittain syksyllä ja julkaistaan tammikuun alussa.

Ryhmämatkaesitettä jaetaan myyntikierroksilla, tapahtumissa ja Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnassa, ja se suorapostitetaan myös ryhmämatkanjärjestäjille. Esite on suomenkielinen, ja se julkaistaan vuosittain ennen Suoman ensimmäistä myyntikierrosta alkuvuodesta.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Tiia Masalin, markkinointisuunnittelija, tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi, p. 050 344 5715

Kuva: Hanna Kansanen

Käytössäsi veloituksetta

Tapahtumakalenteri

Keski-Suomen tapahtumakalenteri on tärkeä tietolähde alueen asukkaille ja matkailijoille sekä matkailuneuvonnan työkalu. Matkailuneuvonta kerää tietoa tapahtumista muita kanavia varten tapahtumakalenterista. Muistathan ilmoittaa tapahtumasi aina sinne. Tapahtumakalenteriin syötetyt tapahtumat ilmestyvät automaattisesti myös Visit Jyväskylä Regionin tapahtumahakuun ja Juuri Nyt -ajankohtaissivun syötteeseen visitjyvaskyla.fi/nyt. Tapahtumakoosteita lisätään myös eri puolilla Jyväskylän kaupunkia sijaitseville infonäytöille. Mikäli tapahtumasi soveltuu myös vieraskielisille, voit ilmoittaa sen myös englanninkieliseen tapahtumakalenteriimme samalla ilmoituksella. Tapahtumakalenteriin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys: tapahtumat (at) jyvaskyla.fi

Ilmoita tapahtumasi tästä.

Kokous- ja juhlatilapalvelu

Seudun kokous- ja juhlatiloja voi etsiä kokous- ja juhlatilapalvelusta. Voit ilmoittaa oman tilasi palveluun veloituksetta.

Ilmoita uusi paikka tästä. Muutospyynnöt osoitteeseen matkailu (at) jyvaskyla.fi

Kuva: Jarkko Laine

Koulutukset, valmennukset, työpajat ja verkostoitumistilaisuudet

Visit Jyväskylä Regionin sopimuskuntien alueen matkailutoimijoilla on mahdollisuus osallistua veloituksetta Visit Jyväskylä Regionin järjestämiin koulutuksiin, valmennuksiin, työpajoihin ja verkostoitumistilaisuuksiin.

Lisätietoja yleisesti Visit Jyväskylä Regionin tilaisuuksista: matkailujohtaja Susanne Rasmus, susanne.rasmus (at) jyvaskyla.fi, p. 0400 885 786

Messut ja myyntikierrokset

Messut

Visit Jyväskylä Region osallistuu vuosittain eri messuille. Messuosastot toteutetaan pääsääntöisesti Visit Jyväskylä Regionin koordinoimina yhteisosastoina, joihin on paikkoja myös Visit Jyväskylä Regionin yhteistyökuntien matkailutoimijoille.

Lisätietoja: markkinointisuunnittelija Tiia Masalin, tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi, p. 050 344 5715

Suoma-kiertue

Vuosittainen ryhmämyyntikierros, jonka kohderyhmä on yritysten, järjestöjen, yhdistysten ja yhteisöjen retkistä ja matkoista, virkistyspäivistä ja kokouksista vastaavat henkilöt.

Tapahtuma on kutsuvieraille maksuton. Myyjiksi kutsutaan alueorganisaatioita, matkailualueita, hotelleja, teattereita ja matkailuyrityksiä ympäri Suomen.

Lisätietoja Suoman myyntikierroksesta Keski-Suomen osalta: Matkailuneuvonta, matkailu (at) jyvaskyla.fi, 014 569 0113

Kuva: Julia Kivelä

Kansainvälisen matkailumarkkinoinnin toimia ja kansainvälistymispolku

Visit Jyväskylä Region tekee kansainvälistä matkailumarkkinointia valitsemillaan markkina-alueilla.

Kansainvälinen matkailumarkkinointimme sisältää mm:

matkanjärjestäjätyö mkl. kansainväliset myynninedistämistilaisuudet kohdemaassa ja kotimaassa
erilaisia kampanjoita
tuotteistusta yhdessä matkailutoimjoiden kanssa
uutiskirjeet kansainvälisille matkanjärjestäjille ja medialle
mediatiedotteet kansainvälisesti
digitaalisen markkinoinnin toimenpiteitä
vaikuttaja-, media- ja matkanjärjestäjävierailuja

Lisätietoja: erityisasiantuntija Johanna Maasola, johanna.maasola (at) jyvaskyla.fi, p. 050 448 2954

Kansainvälistymispolku

Keski-Suomen matkailustrategian mukainen kansainvälistymispolku-valmennusohjelma järjestetään toisen kerran vuonna 2023.
Työpajat (5 kpl) läpikäytyään yrityksellä on ymmärrys alueen matkailun kansainvälisyystavoitteista, kansainvälisistä matkailumarkkinointimahdollisuuksista ja tarvittavat eväät Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerien täyttämiselle (tasot Ready, Steady ja Go).

Ilmoittaudu kansainvälistymispolulle tästä.

 

Kuva: Jukka Paakkinen

Tule käymään tai kutsu meidät kylään!

Mikäli haluat kuulla yhteistyömahdollisuuksista tarkemmin kasvotusten, ota yhteyttä oman alueesi alueneuvojaan:

  • Mira Parkkola, mira.parkkola (at) jyvaskyla.fi, p. 040 595 6936 (Hankasalmi, Konnevesi, Laukaa, Äänekoski, Pohjoinen Keski-Suomi (Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Viitasaari))
  • Julia Kunelius, julia.kunelius (at) jyvaskyla.fi, p. 040 570 6901 (Jyväskylä, Keuruu, Multia, Petäjävesi, Uurainen)
  • Miia Björn, miia.bjorn (at) jyvaskyla.fi, p. 040 575 0495 (Joutsa, Jämsä, Luhanka, Muurame, Toivakka)

Pääyhteistyökumppanuuksiin liittyvissä asioissa ota yhteys matkailujohtaja Susanne Rasmukseen: susanne.rasmus (at) jyvaskyla.fi, p. 0400 885 786

Voit myös kutsua matkailuväkemme tutustumaan palveluihisi. Järjestämme tutustumiskierroksia seudulla tarpeen mukaan kerran tai kaksi vuodessa. Ota yhteyttä matkailuneuvontaamme, matkailu (at) jyvaskyla.fi.

Kuva: Julia Kivelä

Muut yhteistyömahdollisuudet

Visit Jyväskylä Region on aina kiinnostunut uusista kumppanuuksista ja tekee mielellään sekä paikallista että valtakunnallista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä yhteistyön merkeissä!

Olemme kiinnostuneita erityisesti eri matkailualueiden välisesti yhteistyöstä sekä liikuntaan, urheiluun, hyvinvointiin, kulttuuriin ja tapahtumiin liittyvästä markkinointiyhteistyöstä. Tai jos olet taitava paikallinen bloggaaja tai kuvaaja, ilmianna itsesi meille!

Kuva: Jukka Paakkinen

Sosiaalisen median kanavat

Seuraathan kanaviamme!

 

Kuva: Ingmar Wein

Instagram: @visitjyvaskylaregion

Visit Jyväskylä Regionin Instagram-tilille voidaan päivittää ja repostata Jyväskylän seudun matkailuun liittyvää kuvamateriaalia. Käyttämällä hashtagia #visitjyvaskylaregion tai @visitjyvaskylaregion varmistat, että Visit Jyväskylä Region näkee sisältösi.

Facebook: Visit Jyväskylä Region

Matkailuneuvonta julkaisee säännöllisesti Visit Jyväskylä Regionin Facebook-kanavassa koosteita seudun tapahtumista sekä muita vinkkilistoja matkailijoille ja seudun asukkaille. Mikäli haluat antaa vinkin omasta tapahtumastasi tai toiminnastasi, ota yhteyttä matkailuneuvontaan.

TikTok: @visitjyvaskylaregion

Visit Jyväskylä Region julkaisee TikTokissa videoita englanniksi ja suomeksi pyrkien lisäämään Keski-Suomen tunnettuutta matkailualueena. Alueen virallinen hashtag on #visitjyvaskylaregion myös TikTokissa.

LinkedIn: Visit Jyväskylä Region

Visit Jyväskylä Region löytyy myös LinkedInistä. Tiliä päivitetään ammattilaisnäkökulmasta ja pääasiassa suomeksi.

YouTube: Visit Jyväskylä Region

Visit Jyväskylä Regionilla on oma YouTube-kanava. Otamme mielellämme vastaan tietoa uusista alueemme matkailutoimijoiden videoista ja YouTube-kanavista. Näin voimme lisätä videoitasi myös meidän soittolistaamme.

Pinterest: Visit Jyväskylä Region

Visit Jyväskylä Regionilla on myös oma Pinterest-tili, johon olemme keränneet muutamia omia tauluja. Kanavaa ei tällä hetkellä päivitetä aktiivisesti.

Twitter: @visitjyvaskyla

Visit Jyväskylä Regionin Twitter-tili on suunnattu ensisijaisesti kansainvälisille matkailijoille. Tilin kieli on englanti. Tuotamme omaa sisältöä, mutta jaamme myös mielellämme matkailutoimijoiden tuottamaa englannin kielistä sisältöä. Käyttämällä #visitjyvaskylaregion -hashtagiä löydämme helpommin muiden tekemät ja Jyväskylän seutua koskevat twiitit. Kanavaa ei tällä hetkellä päivitetä aktiivisesti.

VKontakte: ЮВЯСКЮЛЯ и регион – Visit Jyväskylä Region

Visit Jyväskylä Region ja Keski-Suomi löytyy myös venäjänkielisestä VKontaktesta. Kanavaa ei tällä hetkellä päivitetä aktiivisesti.