Markkinoinnin harjoittelu Visit Jyväskylässä liiketalouden opiskelijan silmin

Apua, nyt jo työharjoitteluun

Kun korkeakouluopinnot aloittaa, edessä oleva kolme ja puoli vuotta tuntuu loputtoman pitkältä ajalta, jonka aikana ei ole kiire mihinkään. Tutkintoon sisältyvät osaset, kuten pakolliset kurssit, mahdollinen vaihtoon lähtö ja työharjoittelu kuulostavat aluksi kaukaisilta – sinnehän on vielä ainakin kaksi vuotta aikaa, eihän niitä tarvitse vielä ajatella! Näin ajattelin minä, kun aloitin liiketalouden opinnot Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa ja puolitoista vuotta myöhemmin edessä ollut työharjoittelu tuli kuin tulikin, melko äkkiä.

Liiketalouden alalta ehdottomasti päällimmäinen kiinnostuksen kohteeni on aina ollut markkinointi, joten työharjoitteluni ala oli alusta asti hyvin selkeä. Visit Jyväskylä oli minulle entuudestaan tuttu, näkyyhän se katukuvassa ja ilmestyy usein sosiaalisen median kanavien etusivuille – niinpä ajatus harjoittelusta Visit Jyväskylässä oli muhinut mielessäni jo pidemmän aikaa. Vaikka työharjoittelu tuntuikin tulleen häkellyttävän äkkiä – vastahan aloitin opinnot – löysin mielenkiintoisen ja itselleni sopivan työharjoittelupaikan suhteellisen vaivattomasti. Hain paikkaa ja onnekkaasti pääsin haluamaani tehtävään: markkinoinnin harjoittelijaksi Visit Jyväskylään.

’’Kesä ei sitten ole kovin vilkasta aikaa’’ – eipä!

Kolme kuukautta kestäneen harjoitteluni ajankohta oli kesä. Olin ymmärtänyt kesän olevan alan hiljaisinta aikaa – ainakin verrattuna kevääseen ja syksyyn. Ennakko-oletukseni olikin, että saadakseni työtehtäviä minun pitäisi olla poikkeuksellisen oma-aloitteinen – toisin kävi! Työtehtäviä sain hyvään tahtiin ja koskaan ei ollut hetkeä, ettei minulla olisi ollut mitään to-do-listalla.

Työnkuvaani markkinoinnin harjoittelijana kuului pääasiassa Visit Jyväskylän verkkosivujen kanssa operointi: pääsin harjoittelun aikana päivittämään sivuja ja luomaan sivustolle sisältöä. Verkkosivujen kanssa työskentely paitsi auttoi minua pääsemään nopeasti Visit Jyväskylän toimintaan mukaan, myös avasi minulle aivan uusia näkökulmia, esimerkiksi nettisivujen hakukoneoptimointiin ja saavutettavuuteen liittyen. Myös sosiaalisen median kanavat tulivat työharjoitteluni aikana tutuiksi. Työnkuvaani kuului lisäksi yhteydenpito yritysten kanssa, joten erilaiset viestintätehtävät olivat harjoittelun aikana arkipäivää.

Paras mahdollinen ensikosketus markkinoinnin alaan

Harjoittelu Visit Jyväskylässä oli ensikosketukseni työskentelyyn markkinoinnin alalla. Tämä ensikosketus oli hyvin antoisa, sillä työtehtävien kirjo oli laaja ja jokainen päivä toi tullessaan uusia haasteita. Erityisesti pidin siitä, että pystyin itse vaikuttamaan työtehtäviini omien mielenkiinnon kohteideni ja ennakko-osaamiseni mukaan, mutta pääsin myös haastamaan itseäni ja sukeltamaan täysin uusien asioiden maailmaan. Työharjoitteluni olikin tasapainoinen yhdistelmä nopeatempoisia ja laajempia tehtäviä ja uusien ja olemassa olevien taitojen käyttöä.

Koen, että harjoittelusta on minulle runsaasti apua tulevaisuudessa, sillä se paransi käytännön osaamistani ja valmiuksiani markkinoinnin alalla työskentelyyn. Pääsin työtehtävieni ohella osallistumaan vakituisen henkilökunnan kanssa erilaisiin koulutuksiin ja työpajoihin, joten kartutin sekä käytännön taitojani että teoriapohjaista osaamistani. Työyhteisö Visit Jyväskylässä on tiivis, kannustava ja rento. Mukava työporukka teki työpäivistä entistä hauskempia!

Suosittelen Visit Jyväskylää harjoittelupaikkana matkailusta ja markkinoinnista kiinnostuneille opiskelijoille. Markkinointiin erikoistuneille tradenomiopiskelijoille ja matkailualan opiskelijoille suosittelen Visit Jyväskylää erityisen lämpimästi, sillä erityisesti markkinointiin ja matkailuun liittyvä osaaminen tuli tässä työssä tarpeeseen – näiltä aloilta sain myös harjoitteluni aikana eniten uutta osaamista. Kolme kuukautta kestänyt harjoitteluni Visit Jyväskylässä meni todella nopeasti ja hommaa olisi voinut jatkaa pidempäänkin, mutta nyt kohti uusia haasteita!

Lue lisää työharjoittelusta Visit Jyväskylässä täältä.

Hanna Kansanen
liiketalouden opiskelija
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK