Savutuvan Apajan sauna valaistuna vihreäksi

Savutuvan Apajan sauna vihreässä valaistuksessa Pyhän Patrikin päivänä 17.3.2021

Jyväskylän kaupunki osallistuu Tourism Irelandin koordinoimaan Global Greening -kampanjaan valaisemalla Savutuvan Apajan saunan vihreällä 11.3-17.3.2021.

Sadat kaupungit ympäri maailmaa ovat mukana kampanjassa omilla valaistuskohteillaan Irlannin kansallispäivänä, Pyhän Patrickin päivänä 17.3.2021.

Suomalainen saunaperinne on nimetty Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon joulukuussa 2020. Tänä vuonna suomalaiset kaupungit ovatkin Global Greening -kampanjassa mukana saunateemalla. Jyväskylästä valaistavana kohteena on Päijänteen rannalla Savutuvan Apajan pihapiirissä sijaitseva perinteinen sauna.

Keski-Suomi tunnetaan Maailman Saunamaakuntana, joten saunateemasta ja saunakohteen valaisemisesta innostuttiin heti. Alue tunnetaan saunateollisuudestaan ja seudulla voi kokea monipuolisesti erilaisia saunoja ja saunaelämyksiä. Savutuvan Apajan saunat ovat hyvä esimerkki matkailuyritystemme runsaasta tarjonnasta saunateeman ympärillä, kertoo matkailujohtaja Susanne Rasmus Visit Jyväskylä Regionista.

Savutuvan Apajalla ollaan innoissaan valaisumahdollisuudesta.

– Olemme erittäin otettuja, että saunamme on valikoitunut valaistuskohteeksi kunnioittaen saunomisen perinteitä. Koemme tärkeäksi, että Apajalle saavuttaessa nykypäivän kiireet ja stressi unohtuisivat ja vieraamme pysähtyisivät hetkeen. Saunan ja avannon tai ulkoporealtaiden yhdistelmä on varma tapa rauhoittumiseen, kommentoi myyntivastaava Jemina Kyyrö Savutuvan Apajasta.

Kampanjaa on toteutettu jo kymmenen vuoden ajan. Valon kaupunki Jyväskylä osallistuu Global Greening -kampanjaan toista kertaa. Irlannin suurlähettiläs Ruth Parkin toivottaa Savutuvan Apajan saunan lämpimästi tervetulleeksi mukaan.

– Olen iloinen siitä, että pandemian asettamista haasteista huolimatta Jyväskylän kaupunki valaisee jälleen kohteen Pyhän Patrickin päivän kunniaksi. Se on hieno tapa juhlia Suomen ja Irlannin välistä ystävyyttä ja suomalaisen saunan sisällyttämistä Unescon kulttuuriperintöluetteloon.

– Yhteistyölle Tourism Irelandin kanssa näytimme jälleen kerran ”vihreää valoa”, toteaa valaistuksen toteuttaneen tiimin puolesta Valon kaupungin koordinaattori Jani Ruotsalainen.

Kuvat: https://www.dropbox.com/sh/vu6ch5doqa3fb9p/AAAf6ru_RnUnzAHPk3azg_Xna?dl=0, kuva Jiri Halttunen/Jyväskylän kaupunki (kuvatiedot mainittava julkaisun yhteydessä)

Video: https://youtu.be/vhd_V6ybLjY

Lisätiedot

Jemina Kyyrö, Myyntivastaava | Sales Manager, Savutuvan Apaja Oy, p. +358 14 262 022
Susanne Rasmus, matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region, p. + 358 400 885 786
Jani Ruotsalainen, Valon kaupunki koordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. +358 400 642 364
Niamh Walsh, Publicity Assistant, Tourism Ireland, p. + 45 3317 7232