Kaksi valaistua poroa Jouluvalomaassa Jyväskylässä

Joulun aika Keski-Suomessa on täynnä ainutlaatuisia elämyksiä

Joulun aika Keski-Suomessa on ainutlaatuinen. Ennen joulua seudulla on mahdollista tunnelmoida erilaisten elämysten parissa. Joululounaiden ja -illallisten notkuvat pöydät kutsuvat herkuttelemaan. Erilaiset joulukonsertit tuovat taatun joulumielen. Talven laskettelukausi avautuu Jyväskylän Laajiksessa pian ja Himoksellakin pääsee jo hiihtämään. Seutu on pullollaan joululahjaideoita, joita voi hankkia putiikeista, ostoskohteista tai joulumarkkinoilta. Nyt, kun luntakin on tullut, joulutunnelma on taattu.

– Tänä vuonna pakettiin kannattaa kääräistä vaikkapa paikallisia herkkuja tai aktiviteettilahjakortti! Muuramen Riihivuori avautuu tälle kaudelle ja Hankasalmen Häkärinteet on klassikko. Pikkujouluja järjestetään tänä vuonna paljon, mutta varmasti tilaa vielä osaan kohteista riittää. Joulusaunomiseen on monia kohteita Maailman Saunamaakunnassa. Kannattaa testata myös jokin uutuusravintoloistamme joulun aikaan, vinkkaa Visit Jyväskylä Regionin markkinointisuunnittelija Tiia Masalin.

Keski-Suomessa on monenlaisia valloittavia ja riemukkaita jouluisen tunnelman luojia

Suosittu Toivolan Joulupiha riemastuttaa jälleen erilaisten putiikkien ja ohjelman kera. Toivolan jouluvalaistu puutalopihapiiri on tunnelmallinen tapa hakea joulumieltä. Lämminhenkinen kohde toivottaa tervetulleeksi, esimerkiksi herkuttelemaan tai ostoksille ja rentoon yhdessäoloon jouluisessa tunnelmassa.

– Näytämme ulkona jouluisia animaatioita ja tarjolla on muutenkin monenlaista ohjelmaa live-esiintymisistä joulupukin vierailuihin ja partiolaisten ulkotuliin. Pihakioskista ja Kahvila Valkoisesta Puusta löytyy monenlaisia jouluisia herkkuja. Joululahjat voi ostaa vaikka Joulupuodista tai Design Pylsyn ja Lalli Savolaisen pop up -myymälöistä, Lankakauppa Titityystä tai Taiga Kahvipaahtimosta, tunnelmoi pihan isäntä Arto Hakanen.

Höyryävien glögimukien jälkeen kannattaa suunnata Kirkkopuiston Jouluvalomaahan, johon on tänäkin vuonna noussut valloittavia jouluvaloteoksia. Iltaa on kiva viettää sen jälkeen vaikka teatterissa, myös museoissa on mielenkiintoisia näyttelyitä.

Joulun tunnelma jatkuu majapaikassa ja valmiissa lomapaketeissa

Joulunalusaikaan kannattaa yhdistää myös majoittuminen, sillä tunnelmoitavaa seudulla riittää moneksi päiväksi. Keski-Suomi on myös mainio kohde itse joulun viettoon, sillä useat matkailuyritykset ovat rakentaneet valmiita joululomapaketteja. Esimerkiksi HimosLomat, Revontuli Resort, Peurunka, Jyväskylän Scandicit ja Solo Sokos Hotel Paviljonki tarjoavat valmiita joululomia. Valmiissa lomissa yhdistyvät erilaiset aktiviteetit, hyvä ruoka, majoitus ja jouluinen tunnelma. Näin on myös Laukaan Varjolassa.

–  Jouluna meillä voi majoittua omassa rauhassaan, esimerkiksi uusissa koskisviiteissä. Olemme koonneet myös valmiin joulupaketin, jossa joulu on tehty vieraille helpoksi. Joulunvietto alkaa kuusenhakuretkellä ja piparinkoristelulla. Jouluna lämpiävät Varjolan tunnelmalliset saunat ja luvassa on hyvää ruokaa maalaistalon tavoin. Myös aktiviteetteihin, kuten arktiseen kelluntaan, on mahdollisuus, kuvailee markkinointi- ja myyntipäällikkö Riikka Ruunaniemi Varjolasta.

Lisää jouluvinkkejä löydät Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuilta visitjyvaskyla.fi/talvi. Samalle sivulle on koottu myös erilaisia talvilomaideoita.

Kuvia: https://drive.google.com/drive/folders/1V_ubm4tCNC1zfzq9BHUIM19I36imAiSv?usp=sharing  Kuvien käytön yhteydessä mainittava yritys / kuvaajan nimi ja Visit Jyväskylä Region. Kuvaajan nimi / yritys merkitty kuvan yhteyteen.

Joulutunnelmia Visit Jyväskylän Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=_FsLHyqrsss

Lisätiedot:

Tiia Masalin, markkinointisuunnittelija, Visit Jyväskylä Region
050 344 5715 | tiia.masalin@jyvaskyla.fi

Arto Hakanen, Toivolan vanhan pihan isäntä
044 987 7988 | myynti@toivolanpiha.fi

Riikka Ruunaniemi, markkinointi- ja myyntipäällikkö, Varjola
040 7455872 | varjola@varjola.com