Ralliauto ajaa MM-rallia Jyväskylässä Harjulla.

Jyväskylä toivottaa sadat kutsuvieraat ja tuhannet matkailijat tervetulleeksi kaupunkiin rallien aikaan! 

Jyväskylän kaupunki järjestää Secto Rally Finland -rallitapahtuman yhteydessä jo perinteiseksi muodostuneen Jyväskylä Business Rally -tapahtuman, joka tuo noin 350 yrityselämän vaikuttajaa, päättäjää ja sijoittajaa Jyväskylään ralliviikon aikana. Matkailun näkövinkkelistä ralliviikonloppu näyttää erinomaiselta ja kaupunkiin sekä lähialueelle onkin saapumassa jälleen kymmeniätuhansia rallivieraita. Kaupunki toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi 71. kertaa Jyväskylässä järjestettäville ralleille!

Jyväskylän kaupunki hyödyntää tänäkin vuonna laajasti Secto Rally Finland -tapahtumaa tuodakseen esille jyväskyläläistä osaamista sekä kootakseen yhteen erilaisia verkostoja kaupungin strategisten teemojen ympärille. Tapaamisia järjestetään mm. kyberturvallisuuden, liikunnan ja hyvinvoinnin sekä matkailun teemojen ympärillä.

Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän 4.–5.8. järjestämässä Jyväskylä Business Rally Investor Day’ssa kasvuyritykset esittelevät liiketoimintaansa kotimaisille ja kansainvälisille sijoittajille, ja tavoittelevat rahoitusta yritysideoilleen. Mukaan on valittu kahdeksan yritystä. Lavalle nousevat tänä vuonna seuraavat yritykset:

  1. Aisti, Jyväskylä
  2. BioCertica, Cape Town, South-Africa
  3. BiopSense, Jyväskylä
  4. Emfit, Jyväskylä/Helsinki
  5. Missing-Link, Tampere
  6. TEZTED, Jyväskylä
  7. TraitSpotter, Jyväskylä
  8. Weeefiner, Jyväskylä

Investor Day järjestetään yhteistyössä EBANin (European Business Angels Network) ja FiBANin (Finnish Business Angels Network) kanssa. Kilpailuun yltäneet yritykset on valittu ennakkohaun perusteella.  

 
”Olemme saaneet mukavan joukon sijoittajia ja kiinnostavia kasvuvaiheen yrityksiä kohtaamaan Jyväskylään rallien yhteydessä. Emme etsi tapahtumaamme niinkään määrää vaan laatua ja sopivia kohtaantoja, jotta saisimme investointeja kasvaviin ja kansainvälistyviin yrityksiin. Erityisesti ilahduttaa tänä vuonna jyväskyläläisten yritysten kova taso ja runsas lukumäärä. Näistä yrityksistä jopa neljä on parhaillaan Jyväskylän Yritystehtaan yrityshautomossa. ”, kommentoi Suvi Vuojolainen, Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja markkinointipäällikkö. 

 

Suuret kansainväliset tapahtumat, kuten Secto Rally Finland, toimivat erinomaisena alustana erilaisille bisnestapahtumille. Torstain aikana järjestetään myös muita bisnestapahtumia, joissa muun muassa lanseerataan älykäs kaupunkipalvelu ja pohditaan energia- ja liikenneverkkojen yhteiseloa yhteistyössä yritysten kanssa. 

City Special Stage kokoaa eri sidosryhmät verkostoitumaan kaupungintalolle

Jyväskylän kaupungintalolla järjestettävä verkostoitumistapahtuma City Special Stage järjestetään perjantaina 5.8. Ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja, alueellisen huippuosaamisen esittelyä, paikallisten yritysten ständejä ja verkostoitumista.

”Olemme halunneet vastata alueen yritysten toiveeseen järjestää yhteinen tapahtuma, johon yritykset voivat kutsua omia asiakkaitaan verkostoitumaan ja tutustumaan kaupungin huippuosaamiseen kansainvälisen suurtapahtuman yhteydessä. Vuonna 2019 ensimmäisen kerran järjestetty City Special Stage on saanut joka vuosi niin hyvää palautetta yrityksiltä ja muilta toimijoilta, että halusimme järjestää tapahtuman uudelleen entistäkin laajempana. Palautteissa tärkeimmiksi asioiksi nousi esiin se, että verkostoitumistilaisuudesta löytyi uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia. Saimme myös kiitosta kaupungin halukkuudesta tuoda esiin alueen yrityksiä rallien aikana”, kertoo Jyväskylän kaupungin projektipäällikkö Piija Äijänen.

Kaupungin johto on myös aktiivisesti mukana City Special Stage -tapahtumassa.

”Rallit ovat kaupungille vuosittain erinomainen mahdollisuus kutsua päättäjiä sekä yhteistyökumppaneitamme keskustelemaan kaupungin kannalta keskeisistä kehittämisteemoista. Kaupungintalolle odotetaan tänä vuonna yli 200 kutsuvierasta ja toivomme päivältä vilkasta keskustelua ja ennen kaikkea hyviä kontakteja yrityksillemme, järjestöillemme sekä toki myös kaupungin eri yksiköille”, toteaa Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas.

Jyväskylän kaupunki järjestää City Special Stagen yhteistyössä Keski-Suomen liiton kanssa.

Matkailijoita saapumassa kaupunkiin runsain joukoin

Matkailullisesti tulevien rallien odotetaan palaavan monilta osin koronaa edeltävälle tasolle. Muutaman vahvasti kotimaapainotteisen vuoden jälkeen nyt myös kansainväliset matkailijat ovat jälleen mukana katukuvassa. Kansainvälisiä matkailijoita on alkuvuodesta saapunut maakuntaan erityisesti Saksasta, Virosta, Alankomaista, Italiasta ja Ruotsista. Rallien myötä kansallisuuksien määrän odotetaan laajenevan edelleen.  

 

”Rallit ovat edelleen Jyväskylän ja Keski-Suomen alueen suurin, kansainvälisin ja matkailullisesti merkittävin vuosittain järjestettävä yleisötapahtuma. Majoitusliikkeiden varaustilanteiden ja ennakkokysynnän pohjalta odotamme tämän vuoden rallitapahtumasta erittäin onnistunutta ja toivotammekin kaikki alueelle saapuvat matkailijat lämpimästi tervetulleeksi”, toteaa Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtaja Susanne Rasmus. 

Pelkästään Jyväskylän Lutakossa sijaitsevan Paviljongin huoltoparkkialueella odotetaan vierailevan tapahtuma-aikana yli 60 000 henkilöä ja Keski-Suomen alueen erikoiskokeet liikuttavat tapahtumakävijöitä laajemmin koko maakunnan alueelle. 

 

Matkailijoille on itse ralliohjelman lisäksi tarjolla myös muuta oheisohjelmaa ja palveluita ympäri Keski-Suomen. Yksi ainutlaatuisimmista rallien aikaisista oheisohjelmakokonaisuuksista on Visit Jyväskylä Regionin koordinoima, 2.-7.8. järjestettävä, Saunaralli-tapahtuma. Viikon aikana matkailijat pääsevät Maailman saunamaakunnan hengessä saunomaan ympäri Keski-Suomea omien mieltymystensä mukaisesti. Saunarallista ja muista rallireitin varrelle sijoittuvista matkailuvinkeistä löytyy lisätietoa Visit Jyväskylä Regionin rallivieraille räätälöidyltä sivulta. Lisää yleistä tietoa alueen matkailumahdollisuuksista ja muista rallien aikaisista oheispalveluista saa parhaiten visitjyvaskyla.fi-verkkosivuilta sekä Visit Jyväskylä Regionin kahdesta matkailuneuvonnan pisteestä (Asemakatu 7 ja Paviljongin aula). 

 

Media on tervetullut tapahtumiin, mutta pyydämme ilmoittautumista ennalta. Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolaisen kautta. Jyväskylä Business Rallyn Investor Dayn ja City Special Stagen ohjelmat löytyvät verkkosivuilta www.jyvaskylabusinessrally.fi. 

 

Katso tästä video, miten rallien johtava kaksikko Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen rentoutuivat Jyväskylässä ennen rallien alkua.

 

Lisätiedot: 
 
Emmi Palokangas, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, emmi.palokangas@jyvaskyla.fi

Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö, Jyväskylän kaupunki 
050 311 8820, suvi.vuojolainen@jyvaskyla.fi

Susanne Rasmus, matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region, susanne.rasmus@jyvaskyla.fi
 

 

EBAN on eurooppalainen businessenkelijärjestö, jolla on ympäri Eurooppaa 150 jäsentä, jotka ovat käytännössä eri maiden enkelisijoittajia edustavia kattojärjestöjä. FiBAN on Suomen businessenkelijärjestö. 

Business Jyväskylä on Jyväskylän kaupungin yksikkö, jonka tehtävänä on vahvistaa elinkeinokentän verkostoja ja edistää yritysten kasvua. Olemme yrityksen ratkaisukeskeinen ja luotettava kumppani, verkostot tunteva ja rivakka kasvun mahdollistaja yritysten eri tilanteissa. Tehtävänämme on myös kotimaisten ja kansainvälisten yritysten sijoittumisten lisääminen ja toimintamallin kehittäminen.