Saunavasta savusaunan lauteella

Suomen MM-rallipäivien tunnelma kohoaa tänä vuonna myös Keski-Suomen Saunarallissa

Secto Automotive Rally Finlandin aikaan Keski-Suomen alueella järjestettävä Saunaralli kokoaa kisayleisölle ja muille matkailijoille kiinnostavan saunaohjelmakokonaisuuden. Alueen saunatoimijat ovat ilmoittaneet saunatapahtumiaan 30.9.-2.10. väliselle ajalle. Saunatapahtumissa voi nauttia Maailman Saunamaakunnan tarjonnasta pientä maksua vastaan. Osassa saunoja on myös oheisohjelmaa tai erikoistarjouksia.

Saunarallissa on mukana mielenkiintoisia erilaisia keskisuomalaisia saunoja, joissa rallikansa tai lomailija voi vierailla ja nauttia rallitunnelmasta saunoen, vaikka kisapäivän lomassa tai päätteeksi. Saunominen on myös oiva tapa lämmitellä viileinä syyspäivinä! On mahtava täydentää legendaarisen Suomen MM-rallin tarjontaa Saunamaakunnan saunoilla.

projektikoordinaattori Tuomas Paloniemi, Visit Jyväskylä Region

Saunatapahtumien järjestäjinä Saunarallissa ovat Kankaan Sauna, Vehryt Nouka, Tavinsulka ja Sohwittaren Piippusauna Jyväskylästä. Lisäksi Rallisaunassa on mukana Revontuli Resort Hankasalmelta. Saunarallissa pääsee tutustumaan myös historiallisten savusaunojen Saunakylään Jämsässä, jossa kokemusta on oman rallisaunan järjestämisestä jo useamman vuoden ajan. Saunoissa on vieraillut vuosien saatossa useita eri kuskien kannattajia monesta eri maasta.

Rallisaunassa puhutaan ralleista ja puidaan kisatunnelmia, mutta saunalla on lopulta yhteisöllinen voima. Parasta on se, että olipa minkä tahansa maan tai kuskin kannattaja, saunan jälkeen kaikki ovat illalla yhdessä nuotiolla istumassa ja syömässä eväitä.

Suomen Saunakulttuuri ry:n puheenjohtaja Saija Silén

Lisätiedot:

Tuomas Paloniemi, projektikoordinaattori, Visit Jyväskylä Region
tuomas.paloniemi@jyvaskyla.fi
050 475 3752

Saija Silén, puheenjohtaja, Suomen Saunakulttuuri ry.
suomen.saunakulttuuri@gmail.com
050 311 8880

Keski-Suomen Saunaralli 30.9.-2.10.: visitjyvaskyla.fi/saunaralli

Lisätietoja Maailman Saunamaakunnasta Keski-Suomesta: visitjyvaskyla.fi/sauna

Syksyn muut elämykset ja vinkit: visitjyvaskyla.fi/ainutlaatuiseen-aikaan

Visit Jyväskylä Region toimii ainoastaan Saunarallin kokoavana tahona ja markkinoijana. Jokainen mukana oleva yritys vastaa omasta saunatapahtumastaan itse. Huomioithan, että vallitsevan tilanteen vuoksi huolehdit asianmukaisista turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta tapahtumissa ja elämyksissä. Seuraathan myös paikallisen sairaanhoitopiirin ja Aluehallintoviraston määräyksiä. Tapahtumaperuutukset mahdollisia.