Kaksi henkilöä istuu saunarakennuksen terassilla.

Lauteilla puhutaan vastuullisuudesta – keskustelutilaisuuden puhujat julkistettu

Juhannuspäivänä käynnistyvä, viidettä kertaa järjestettävä Saunamaakuntaviikko laajenee tänä vuonna yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kankaan saunalla järjestettävässä Lauteilla-keskustelutilaisuudessa on mukana kiinnostavia panelisteja eri ammattiryhmien edustajista. Keskustelijoina tilaisuudessa ovat Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen, energiayhtiö Alvan tuotehallinta- ja viestintäpäällikkö Minna Hanski, yrittäjä Maija Suutarinen Hakamaan Lammastilalta, valokuvaava matkailuvaikuttaja Omar El Mrabt ja Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju. Tilaisuuden juontaa Ossi Valpio. Heinäkuun ensimmäisenä päivänä järjestettävän tilaisuuden teemana on tänä vuonna vastuullisuus, ja sitä voi seurata livenä ja etäyhteyksillä.

Vastuullisuus on keskustelunaiheena hyvin mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Myös puhujien kirjo eri ammattiryhmien edustajina tekee keskustelusta kiinnostavaa. Pureudumme keskustelussa esimerkiksi matkailun ja liiketoiminnan vastuullisuuteen, vastuullisuuden konkretiaan, hiilineutraaliuteen ja kuluttajan vastuuseen.

Ossi Valpio, tilaisuuden juontaja

Yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa järjestettävä ’Lauteilla’ toimii myös Jyväskylän Kesä -festivaalin virallisina etkoina. Samalla se on lähtölaukaus tulevalle, kesän 2022 laajemmalle saunakeskustelujen kattaukselle. Seuraavana vuonna keskustelut ovat tärkeässä osassa viikon tapahtumia, ja tapahtuma laajentuu tulevina vuosina useammille päiville ja erilaisiin saunakohteisiin.

Jyväskylän Kesän alkulämmöt otetaan tänä vuonna Saunamaakuntaviikolla striimattavassa paneelikeskustelussa. Uusi tapahtuma tukee hyvin tätä meidän pohjoismaiden vanhimman kaupunkifestivaalin tapahtumatarjontaa.

Kyösti Ylikulju, Jyväskylän Kesän toiminnanjohtaja

Olemme erittäin innoissamme uudesta keskustelutilaisuudesta, sillä se yhdistää hienosti paitsi kaksi kesän lippulaivatapahtumaamme, myös alueemme vahvuudet saunamaakuntana sekä koulutuksen ja sivistyksen kaupunkina. Saunahan on perinteisesti toiminut kiinnostavien keskustelujen ja jopa päätösten näyttämönä ja siksi onkin mielenkiintoista tehdä siitä myös festivaalien puheohjelman tapahtumapaikka mielenkiintoisine ajankohtaisteemoineen.

Susanne Rasmus, Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtaja

Tänä kesänä Saunamaakuntaviikolla on luvassa nelisenkymmentä erilaista tapahtumaa

Saunamaakuntaviikolla on tänä vuonna nelisenkymmentä saunatapahtumaa ympäri Keski-Suomen. Kesä-heinäkuun vaihteeseen vakiintuneen Saunamaakuntaviikon ohjelma pitää sisällään erityyppisiä saunoja, kuten savusaunoja, yleisen saunan, rantasaunoja ja esimerkiksi saunapäivän ja järviristeilyn yhdistelmän. Mukana on erilaisia saunahemmotteluhoitoja, ja viikon aikana voi tutustua vaikkapa suomalaisen savusaunan historiaan.

Viikon huipentava Saunanlämmityksen MM-kisat käydään tänä vuonna viidettä kertaa Peurungan alueella Laukaassa ja joukkueiden ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun yhteyteen kohoaa myös SaunaPark, jossa on mahdollisuus kokea erilaisia suomalaisia saunoja ja paljuja. Lisäksi tilaisuudesta lähetetään livestriimi, joka mahdollistaa kisapäivän seuraamisen ympäri maailman.

Keski-Suomi julistautui Maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015. Keski-Suomen Saunamaakuntaviikko järjestetään 26.6.-3.7.2021. Koko viikon ohjelmisto osoitteessa: https://visitjyvaskyla.fi/sauna/saunamaakuntaviikko/

Lauteilla, Saunamaakuntaviikko X Jyväskylän Kesä: https://jyvaskylankesa.fi/tapahtumat/saunamaakuntaviikko-x-jyvaskylan-kesa/

Lisätiedot:

Lauteilla-tapahtuman juontaja | Ossi Valpio | ovalpio@gmail.com | 040 416 9054
Toiminnanjohtaja, Jyväskylän Kesä | Kyösti Ylikulju | kyosti.ylikulju@jyvaskylankesa.fi | 044 5789 485 | jyvaskylankesa.fi
Lisätietoja Saunamaakuntaviikon kokonaisuudesta: Projektikoordinaattori, Visit Jyväskylä Region | Tuomas Paloniemi | tuomas.paloniemi@jyvaskyla.fi | 050 475 3752 | visitjyvaskyla.fi

Kuvia: https://drive.google.com/drive/folders/1dUSgcy_oo9mxQYwcmkRv8RgsUbeHA_yX?usp=sharing

Kuvien käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi ja kuvan omistaja, Visit Jyväskylä Region.