Kaksi henkilöä retkeilemässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Keski-Suomen matkailualue esittäytyy Matkamessuilla kotimaisille ja kansainvälisille vierailijoille – osastolla voi kokea esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteen VR-lasien avulla

Visit Jyväskylä Region osallistuu 19.-22.1.2023 Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Matkamessuille yhteisellä osastolla (6h2) Visit Lahden kanssa. Tapahtumassa on mukana yli 850 näytteilleasettajaa lähes 70 maasta. Messut ovat Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma.

– On hienoa päästä korkkaamaan tauon jälkeen uusi matkailuvuosi käyntiin alalle tärkeillä matkamessuilla. Tavoitteenamme on luoda kontakteja matkailualan myyjiin, kansainväliseen mediaan ja vaikuttajiin sekä tietysti kertoa myös yksittäisille kuluttajille Keski-Suomen matkailualueesta. Vahvasti kotimaapainotteisten vuosien jälkeen on havaittavissa, että myös kansainvälinen matkailu Keski-Suomeen on hiljalleen palautumassa. Eniten kansainvälisiä matkailijoita saapuu tällä hetkellä Keski-Suomeen saksankielisestä Euroopasta, Virosta, Alankomaista ja Ruotsista, joiden lisäksi potentiaalia on esimerkiksi Ranskassa ja UK:ssa. Olemme myös tehneet päivityksiä omiin kohdemarkkinoihin tämänhetkisen maailmantilanteen ja kysynnän mukaan, kertoo matkailujohtaja Susanne Rasmus Visit Jyväskylä Regionista.

Visit Jyväskylä Region osallistuu messuilla perinteisten kuluttaja- ja ammattilaispäivien lisäksi myös ammattilaisten Matka Workshop Day -tapahtumaan, jossa aluetta myydään kansainvälisille matkanjärjestäjille. Matka Workshop Day on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan myynti ja ostotapahtuma.

– Matkamessujen ammattilaispäivien aikana tapaamme yhteensä reilut 20 matkanjärjestäjää valituista kohdemaista, esimerkiksi DACH-alueelta ja Ranskasta, Visit Jyväskylä Regionin erityisasiantuntija Johanna Maasola kertoo.

Matkamessujen yhteydessä järjestetään lisäksi kaksi tutustumismatkaa Keski-Suomeen. Alueen matkailukohteissa vierailee Visit Jyväskylä Regionin hostaamana kansainvälisiä median edustajia ja vaikuttajia sekä kansainvälisiä matkanjärjestäjiä.

Yhteisosastolla mukana 11 toimijaa Keski-Suomesta

Visit Jyväskylä Regionin osastolla matkailuvinkkejä on antamassa kaikkiaan 11 toimijaa Keski-Suomesta: Päijänne-Risteilyt Hilden, Himos-Jämsä, Rhea Ship Lines Oy, HimosLomat, Visit Keuruu, Jyväskylän kaupunginteatteri, Struve Experience / Humak, Luhangan Matkailuhanke, Revontuli Resort, Varjola ja Sydänsuomessa.

Messuille osallistuva Päijänne-Risteilyt Hilden viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. Toisessa polvessa toimivan perheyhtiön neljä laivaa risteilevät koko Päijänteen alueella. Yrityksen kotikaupungin Jyväskylän lisäksi vesireittejä on myös Laukaaseen, Äänekoskelle, Lahteen, Heinolaan ja Kouvolaan.

Vuonna 2022 hopeasijalle vuoden matkailualuekisassakin yltänyt Himos-Jämsä puolestaan tarjoaa lomailijalle tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Himokselta löytyvät Etelä-Suomen parhaat ja palkitut rinteet, hurmaavat huskit ja hirvet sekä mökkejä joka lähtöön. Kesällä kutsuvat vehreät golf-viheriöt, Suomen ainoa Saunakylä sekä festaritarjonta iskelmästä metalliin. Maauimalan liikuntapuisto, Wanhan Witosen melontareitti ja upeat luontokohteet tarjoavat elämyksiä.

Visit Jyväskylä Regionin osastolla voi tutustua myös VR-lasien avulla Keski-Suomen toiseen Unescon maailmanperintökohteeseen, Jyväskylän Korpilahdella sijaitsevaan Struven ketjun mittauspisteeseen.

Lisätietoja

Susanne Rasmus, matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region
susanne.rasmus@jyvaskyla.fi
p. 0400 885 786

Johanna Maasola, erityisasiantuntija, Visit Jyväskylä Region (tavoitettavissa ti 17.1.)
johanna.maasola@jyvaskyla.fi
050 448 2954