Kaksi henkilöä istuu saunarakennuksen terassilla.

Suomen MM-rallin tunnelma kohoaa jälleen Keski-Suomen Saunarallissa 1.–6.8.2023

Jo perinteeksi muodostunut Saunaralli järjestetään tänäkin vuonna Suomen MM-rallin aikaan Keski-Suomen alueella. Saunaralli tarjoaa rallikansalle sekä muille matkailijoille loistavan tilaisuuden päästä tutustumaan erilaisiin saunaelämyksiin 1.–6.8. välisenä aikana. Saunoja löytyy moneen lähtöön, ja osassa on tarjolla myös oheisohjelmaa tai mahdollisuus nauttia ruoka- ja juomatarjoiluista saunomisen yhteydessä lisämaksusta.

– Saunarallissa on jälleen mukana mielenkiintoinen kattaus erilaisia saunoja, joissa pääsee rentoutumaan ja nauttimaan rallitunnelmasta. Tämä on etenkin ulkomaalaisille matkailijoille mahtava tilaisuus päästä tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin, mutta tarjoaa myös kotimaisille matkailijoille uudenlaisia saunakokemuksia, vinkkaa matkailuneuvoja Hanna Kahilaluoma Visit Jyväskylä Regionilta.

Saunaralliin on ilmoittautunut 11 eri toimijaa, ja yhteensä erilaisia saunatapahtumia järjestetään peräti 25. Jyväskylästä mukana ovat Sataman Viilu, Tavinsulka, Bistro Kirkkopuisto ja Hangasjärven retkikämppä.

Niiden lisäksi Saunarallin tunnelmaan pääsee virittäytymään Muuramen Haikusaunassa, Karkausmäen Kammarilla Kinnulassa, Joutsan Holvisavusaunassa ja Revontuli Resortilla Hankasalmella. Saunojen leppeistä löylyistä voi nauttia tänä vuonna myös Saunakylässä Jämsässä sekä Laukaassa, josta mukana ovat Valkolan Nuorisoseurantalo ja Varjolan tila, jonka savusauna lämpiää kahtena päivänä Saunarallin kunniaksi.

– Varjolan rallisaunassa pääsee nauttimaan rallihuumasta ja keskustelemaan kisaviikon tapahtumista, samalla kun rentoutuu savusaunan lempeässä lämmössä ihastellen Järvi-Suomen kaunista koskimaisemaa. Saunan yhteisöllinen voima ja yhteinen kiinnostus ralleihin saa aikaan uusia tuttavuuksia, mielenkiintoisia keskusteluita ja unohtumattomia muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen, kommentoi myynti- ja markkinointivastaava Petra Forsman Varjolasta.

Tutustu Saunarallin 1.–6.8. ohjelmaan tästä: visitjyvaskyla.fi/saunaralli

Keski-Suomi julistautui Maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015

Lisätiedot: 

(Maanantaina 31.7.) Milja Malkasaari, Matkailuneuvoja, Visit Jyväskylä Region | milja.malkasaari@jyvaskyla.fi | +358 50 512 4908

(Tiistaista lauantaihin 1.–5.8.) Hanna Kahilaluoma, Matkailuneuvoja, Visit Jyväskylä Region | hanna.kahilaluoma@jyvaskyla.fi | +358 50 512 4908

Petra Forsman, Myynti- ja markkinointivastaava, Varjolan tila | varjola@varjola.com | +358 20 792 8080

Kuvia: https://drive.google.com/drive/folders/1Dko26CR030HUaErfg_j9aEQ-5LEfx_Oy?usp=drive_link
Kuvien käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi ja Visit Jyväskylä Region.

Lisätietoja Maailman Saunamaakunnasta Keski-Suomesta: visitjyvaskyla.fi/sauna 

Muita ideoita kesän viettoon Keski-Suomessa: visitjyvaskyla.fi/kesa