Henkilö istuu mänty metsässä kiven päällä reppu selässä. Metsässä on hieman lunta maassa ja aurinko paistaa puiden välistä.

SUOMA ry:n uusi hallituskokoonpano valittu

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry:n vuosikokouksessa linjattiin tulevan toimintavuoden toimet ja valittiin uusi hallituskokoonpano – uutena puheenjohtajana aloittaa 2024 alkaen Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtaja Susanne Rasmus

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys SUOMA ry päätti vuosikokouksessaan Seinäjoella jatkaa jo seitsemän vuoden ajan valtakunnallisesti toteutettua, kotimaan matkailua edistävää 100syytä matkailla Suomessa -yhteiskampanjaa.  SUOMA näkee kotimaan matkailun edistämisen olevan entistäkin tärkeämpää epävarman kansainvälisen tilanteen vallitessa. Kotimaan matkailu muodostaa vuositasolla n. 80 % kaikista yöpymisistä ja on elintärkeä pohja matkailuyritysten toiminnalle.

Tulevana vuonna päästään myös jalkauttamaan valtakunnallisesti uusi I-toimistoluokitus kriteereineen. SUOMAn luvalla vihreää i-kilpeä käyttäviä matkailuneuvontapisteitä on Suomessa yli sata ja nyt niiden toimintakriteereitä on uudistettu vastaamaan paremmin tämän päivän kansainvälisen ja kotimaan matkailun tarpeita sekä toimimaan osana matkailijoiden katkeamatonta palveluketjua. Fyysisen asiakaspalvelun ohella tärkeässä osassa on yhä vahvemmin ympärivuotinen digitaalinen matkailuneuvonta eri kanavia hyödyntäen. Uudet kriteerit ja päivitetty graafinen ilme otetaan käyttöön Suomen laajuisesti vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Visit Finlandin kanssa on alustavasti sovittu myös verkoston näkyvyydestä visitfinland.com sivustolla.

Työ koulujen kesälomien siirtämiseksi jatkuu tulevalla toimikaudella. SUOMA tekee kesälomien siirrosta esityksen Valtioneuvostolle ja pyytää käynnistämään valtionhallinnon sisällä selvityksen mahdollisen siirron vaikutuksesta koulutusjärjestelmän eri osiin ja lainsäädäntöön.

Siirto kahdella viikolla tekisi elokuusta täyspainoisen lomakuukauden sen sijaan että nykyisin lapsiperheiden matkailu päättyy lähes kokonaan elokuun ensimmäisen viikon jälkeen. Kun kotimaan matkailu hiljenee, niin myös matkailupalveluiden tarjonta supistuu juuri kun monissa Suomen matkailulle tärkeissä maissa on lomakausi parhaimmillaan. Tämä vaikuttaa Suomen kansainväliseen kilpailukykyyn merkittävästi.

Edellä mainittujen toimien ohella tavoitteena on myös tiivistää edunvalvonnallista yhteistyötä muiden matkailualan järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen uusi hallitus aloittaa toimikautensa tammikuussa 2024

Vuosikokouksessa valittiin myös henkilöt kaudelle 2024 SUOMA ry:n hallitukseen ja matkailuneuvonnan asioita käsittelevään i-tiimiin.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin SUOMAn nykyinen varapuheenjohtaja Susanne Rasmus, joka toimii Keski-Suomen alueen käsittävän Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtajana. 

SUOMA ry:n luottamushenkilövalinnat/hallitus kaudelle 2024:

Varsinainen: Susanne Rasmus, puheenjohtaja, Visit Jyväskylä Region
Varajäsen: Maisa Häkkinen, Mikkelin Seudun matkailupalvelu ry

Varsinainen: Tarja Rautiainen, Visit Naantali
Varajäsen: Ekaterina Miettinen, Visit Kotka-Hamina/Cursor Oy

Varsinainen: Mirka Rahman, Lappeenrannan matkailu/Lappeenrannan kaupunki
Varajäsen: Anna Härkönen, Visit Karelia

Varsinainen: Heidi Painilainen, Visit Lahti
Varajäsen: Tuula Lahti, Visit Lakeus

Varsinainen: Kira Marschan, Visit Hanko
Varalla: Tessa Suopanki, Ruka-Kuusamo Matkailu ry

Varsinainen: Maria Rasmussen, Visit Pori Oy
Varajäsen: Leena Jaatinen, Visit Keuruu

I-tiimi 2024:

Nina Lager, Helsingin kaupunki/matkailuyksikkö
Tarja Rautiainen, Visit Naantali
Leena Jaatinen, Visit Keuruu
Tiia Mustonen, Visit Suomussalmi
Irmeli Laiho-Andersson, Uudenkaupungin matkailutoimisto
Maria Rasmussen, Visit Pori Oy
Anni Inkiläinen, Mänttä-Vilppulan matkailutoimisto

SUOMA ry

Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys -SUOMA ry on matkailuorganisaatioiden yhteistyöjärjestö, joka jäseninä on 120 alueellista matkailuorganisaatiota koko maan kattavasti. Näiden organisaatioiden alueella toimii n. 30 000 matkailuyritystä.  Lisäksi jäsenpiiriin kuuluu 15 valtakunnallista tahoa.

 Alueelliset organisaatiot ovat koonneet resurssit yhteisen SUOMA ry:n koordinoiman kotimaan markkinoinnin alle ”100syytä matkailla Suomessa kampanjan” kautta jo seitsemän vuoden ajan. Kansainvälisillä markkinoilla organisaatiot toimivat Visit Finlandin kumppaneina ja tuovat matkailukentän panostukset yhteen valtion panostusten kanssa.

 Lisätietoja:

Puheenjohtaja Maisa Häkkinen ,044 794 2219, maisa.hakkinen@mikseimikkeli.fi
Vuoden 2024 puheenjohtaja Susanne Rasmus,0400 885786, susanne.rasmus@jyvaskyla.fi
Toiminnanjohtaja Hannu Komu, 0400 615756, hannu.komu@onvisio.fi

www.suoma.fi