Tietoa Jyväskylästä

Jyväskylä perustettiin vuonna 1837. Vuoteen 2021 mennessä se on kasvanut yli 143 000 asukkaan kotikaupungiksi ja Suomen seitsemänneksi suurimmaksi kaupungiksi. Jyväskylä tunnetaan saavutuksista tieteen, koulutuksen ja teknologian aloilla, monipuolisista, rosoisen nuorekkaista kulttuuriaktiviteeteista sekä kauniista ja vaihtelevasta luonnosta keskellä kaupunkia. Jyväskylässä arvostetaan ajassa elävää sivistystä.

Vilkkaana opiskelijakaupunkina sekä Suomen Liikuntapääkaupunkina tunnettu Jyväskylä kulkee Alvar Aallon ja sivistyksen viitoittamalla tiellä ja mielletään tutkitusti Suomen parhaaksi lasten kasvuympäristöksi. Jyväskylä on monikulttuurinen ja kaupungissa puhutaan jopa 123 eri kieltä.

Kompaktissa ja resurssiviisaassa Valon kaupungissa panostetaan arjen turvallisuuteen ja elinkeinoelämään. Keskeisimmät palvelut ja kohteet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Monipuoliset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen sekä vapaa-ajan viettämiseen, upea luonto sekä vilkas kulttuurielämä hemmottelevat kaupungissa asuvia ja vierailevia. Jyväskylään on helppo tulla ja helppo jäädä.

Kuokkalan silta yöllä.
Kuva: Atacan Ergin