Oheisohjelmaa

Jyväskylä sijaitsee kauniin suomalaisen järviseudun sydämessä. Kaupunkia ympäröi Keski-Suomen vaihteleva ja puhdas luonto. Alue tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin – vain puolen tunnin matkan päässä. Tässä esittelyssä erilaisia oheisohjelmia kongressien virkistykseksi.

Kesällä voi nauttia risteilystä kauniilla Päijänteellä, kokeilla melomista, patikoimista, pyöräilyä, kalastusta tai vaikka lavatansseja. Kesäisin myös alueen useat golfkentät ovat käytettävissä. Suomalainen erikoisuus savusauna on myös kokeilemisen arvoinen. Suomalaiset tunnetusti nauttivat kesämökkeilystä luonnon rauhassa ja mielellään järven rannalla; mökkejä on tarjolla myös kokousvieraiden vuokrattaviksi.

Jyväskylästä ja sen lähiympäristöstä löytyy useita hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat talviaikaan mahdollisuuden niin murtomaahiihtoon kuin lasketteluun. Kaupungissa on mahdollisuus myös luisteluun ja jääkiekon pelaamiseen. Jyväsjärven jäällä, lähellä Paviljonkia, on 2,4 kilometrin pituinen retkiluistelureitti. Tuomiojärven rannasta pääsee myös pulahtamaan virkistävälle avantouinnille.

Kulttuurista kiinnostuneet voivat nauttia konserttitarjonnastamme tai tutustua maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon elämäntyöhön ja rakennuksiin. Jyväskylästä ja sen lähiympäristöstä löytyy lukuisia mielenkiintoisia kohteita ja oheisohjelmaa, jotka voivat osaltaan elävöittää ja täydentää tapahtumaanne. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja käyntikohteita Keski-Suomessa löytyy matkailijasivustolta.

Kongressin oheisohjelmaksi sopii hyvin kaupunkikiertoajelu. Jyväskylän Matkailuoppaat ry:n kokeneen ja koulutetun oppaan mukana kongressidelegaatit voivat elää kaupungin historiaa ja nykypäivää, tutustua arkkitehtuuriin, kulttuuriin, luontoon ja elinkeinoelämään.
Opastuksia voi tilata suomeksi, englanniksi, espanjaksi, italiaksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, unkariksi, venäjäksi ja viroksi. Lue lisää opastetuista kierroksista matkailijasivustolta. 

Laukaan Tupaswilla

Tukkilaisnäytös Tupaswillassa

Tutustu suomalaiseen tukkilaisperinteeseen Tupaswillassa. Tukkilaisnäytöksen esiintyjät ovat kansallista huipputasoa. Esitystä seurataan pitkospuilta ja laitureilta lammen rannalla. Elävä musiikki luo aitoa tunnelmaa. Esityksen yhteyteen voidaan toteuttaa noutopöytäruokailu tai muuta ohjelmaa toiveidenne mukaan. Vain puolen tunnin ajomatka Jyväskylän keskustasta, bussikuljetus järjestyy Tupaswillan kautta.

Laukaan Tupaswilla
Ränssintie 5
41370 Kuusa

Ota yhteyttä:
p. 0207 410100
myynti (at) tupaswilla.fi
https://tupaswilla.fi/ 

Maailman suurin savusauna

Suomen parhaat löylyt – tule kokeilemaan! Upea, vanhoista hirsirakennuksista yhdistellen rakennettu sauna on kauniin metsälammen rannalla. Pulahdus lampeen tai lämpimään kylpytynnyriin viimeistelee rentouttavan saunakokemuksen. Mahtisavusaunan kaksi pukuhuonetta ja kaksi pesuhuonetta mahdollistavat jopa sadan henkilön yhteissaunomisen uimapuvuilla. Löylytila on yhteinen miehille ja naisille. Saunan kuistilla on viihtyisä nuotiopaikka. Saunomiseen voidaan yhdistää maittava noutopöytäruokailu tai rento iltapala jyhkeissä hirsitaloissa. Vain puolen tunnin ajomatka Jyväskylän keskustasta, bussikuljetus järjestyy Tupaswillan kautta.

Laukaan Tupaswilla
Ränssintie 5
41370 Kuusa

Ota yhteyttä:
p. 0207 410100
myynti (at) tupaswilla.fi
https://tupaswilla.fi/ 

Paviljonki

Paviljonki tarjoaa tilavarausten lisäksi tapahtumiin ja kokouksiin myös muut tapahtumanjärjestäjän palvelut. Palveluihin kuuluu tapahtumasuunnittelu, majoitus- ja ilmoittautumispalvelut sekä oheisohjelman suunnittelu ja varaus. 

Myyntipalvelu vastaanottaa osallistujien ilmoittautumiset, osallistumismaksut ja majoitusvaraukset, hoitaa laskutuksen ja toimittaa tapahtumajärjestäjälle tarvittavat raportit. Tarvittaessa Paviljongin asiantuntija tulee tapahtuma-aikana paikan päälle avuksi. 

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki
Lutakonaukio 12
40100 Jyväskylä 

Ota yhteyttä (myyntipalvelu):
p. +358 14 339 8143
myyntipalvelu (at) paviljonki.fi
https://www.paviljonki.fi/ota-yhteytta/

Peurunka

Liikunnallista ohjelmaa Peurungassa

Hulluna tekemistä Peurungassa. Kokeile erilaisia ohjattuja elämyksiä ja aktiviteetteja maalla ja vedessä – vuodenajasta riippumatta! Lisätietoja nettisivulta. 

Kylpylähotelli Peurunka
Peurungantie 85
41340 Laukaa

Ota yhteyttä:
p.+358 20 751 601
peurunka (at) peurunka.fi
https://peurunka.fi/koe-peurunka/elamykset-aktiviteetit/ 

Päijänne-Risteilyt Hilden

Kaupungin keskustassa sijaitsevassa Lutakon satamassa on viihtyisiä ravintolalaivoja. Sieltä pääsee kätevästi risteilylle tai Rantaraitin virkistävälle ulkoilureitille. Satamaa ympäröivästä Jyväsjärvestä pääsee nauttimaan myös esimerkiksi saunalautan kannelta.

Eräs kongressien suosituimpia oheisohjelmia on tilausristeily kauniilla Päijänteellä. Päijänne Risteilyt Hilden tarjoaa käyttöösi erikokoisia laivoja, joista suurimpaan mahtuu 199 henkilöä. Päijänne-Risteilyt Hildeniltä voit varata mieleenpainuvan matkan vesiteitse useisiin luontokohteisiin ja paikkoihin, hyvänä esimerkkinä Savutuvan Apaja. Risteily on hieno lisäelämys myös iltajuhlaan. 

Päijänne Risteilyt Hilden
Pellonpääntie 23 A
40820 Haapaniemi (Jyväskylä)

Ota yhteyttä:
p. +358 10 320 8820
info (at) paijanne-risteilythilden.fi
www.paijanne-risteilythilden.fi 

Kuva: Keijo Penttinen

Tavinsulka

Vesistöluonto kongressivieraille

Sisätiloissa vietettyjen kongressipäivien jälkeen on ajatuksia virkistävää ja fyysisesti rentouttavaa lähteä tuhansien järvien Suomen vesistöluontoon. Maailman tiedeyhteisön jäsenistä monet haaveilevat sinne pääsystä vuosikymmeniä, kunnes mahdollisuus siihen aukeaa oman tiedealan ammattitapaamisen yhteydessä.

Tavinsulka tarjoaa monipuolista ja täysin räätälöivässä olevaa ohjelmaa kaikille kongressivieraille, myös uimataidottomille ja erityisavustusta tarvitseville. Kivelänrannan Melontakeskus on vain 2 km päässä ydinkeskustasta. Siellä voidaan palvella samaan aikaan yli 100 ihmistä kajakeilla, kanooteilla, SUP laudoilla ja joukkue-laudoilla. Pienempiä ryhmiä (10-50 henkilöä) pystytään palvelemaan myös muualla. Ohjelmat ovat saatavilla ympäri vuoden. Ammattitaitoinen henkilökunta ohjaa vieraita turvallisesti säällä kuin säällä.

Tourujoen melontaretki

Tämä viehättävä ja vehreä vesireitti on yksi Jyväskylän suosituimmista vesiväylistä. Retken alussa perehdytetään lyhyesti välineistöön ja käydään läpi turvallisuusasiat. Sen jälkeen melotaan Löylyjoen kautta Palokkajärvelle ja sieltä edelleen Tourujoelle. Mukana olevat oppaat auttavat tarvittaessa melontatekniikan kanssa. Puolimatkassa retkeä rantaudutaan lyhyesti jaloittelemaan ja nauttimaan virvokkeita. Retki sopii kaikille eikä aikaisempaa osaamista vaadita.

Kesto noin 2,5 tuntia
Ryhmäkoko 10-30 henkilöä
Saatavilla sulan veden aikana (huhtikuu-tammikuu)

Kajakki- tai SUP-poolo

Kajakkipoolo tai SUP-poolo turnauksen soveltuvat leikkimielisille ryhmille. Sopiva joukkuekoko on 5 henkilöä. Henkilökunta antaa sopivat varusteet ja opastuksen, toimii tuomarina sekä varmistaa turvallisuuden vesillä. Pelin jälkeen rantasaunassa voi vielä kerrata hauskoja kokemuksia – nauttien ruoasta ja juomista. Ota mukaan kevyet liikuntavaatteet vaihtovaatteina ja pyyhe.

Kesto noin 3 tuntia
Ryhmäkoko: 5 hengen joukkueet
Saatavilla touko-syyskuu 

SUP jooga tai core-tunnit

Järvellä kelluminen puhdistaa ajatuksia sekä lataa fyysesti ja mentaalisesti. SUP core ja joogatunnille pääsee ilman mitään aiempaa kokemusta. Tunti antaa haastetta myös kokeneille harrastajille, sillä liikkeet ovat progressiivisia. Tunnin lopuksi saunassa voi rentouttaa haastettuja lihaksia. Varusteena tarvitset kokonaisen liikuntaan soveltuvan vaihtovaatekerroksen ja pyyhkeen.

Kesto 120 min
Ryhmäkoko 5-10 henkilöä
Saatavilla toukokuu-lokakuu 

Tavinsulka
Tuomiojärven Kivelänranta
Taulumäentie 47 
40200 Jyväskylä 

Ota yhteyttä:
+358 400 899 280
info (at) tavinsulka.com
www.tavinsulka.com 

Varjola

Rentoutumista Varjolassa

Varjola on elämyskohde Laukaassa, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.
Varjolassa pääset rentoutumaan tunnelmallisessa maaseudun koskimiljöössä. Hemmottele itseäsi unohtumattomalla savusaunoilla ja porealtailla, sekä nauti kauniista ja puhtaasta Suomen luonnosta ja sen hiljaisuudesta.

Ota yhteyttä:
p. +358 20 792 8080
varjola (at) varjola.com
https://www.varjola.com/elamykset 

Ilta- ja elämysohjelmaa Varjolassa

Varjola on elämyskohde Laukaassa, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.
Varjolassa pääset nauttimaan herkullisista ruokapalveluista, laadukkaista sauna- ja majoituspalveluista sekä elämyksistä kauniissa koskimaisemissa.
Varjolassa elämysaktiviteetit räätälöidään aina jokaisen asiakkaamme toiveiden mukaisesti, 20 vuoden kokemuksella laadukkaasti ja turvallisesti.

Tutustu esimerkiksi näihin:
Koskiseikkailu
Kalastusretki
Quad-Safari

Ota yhteyttä: 

p. +358 20 792 8080
varjola (at) varjola.com
https://www.varjola.com/elamykset