Jyväskylässä tapahtuu

Jyväskylä on valovoimainen kaupunki, jossa tapahtuu ympäri vuoden. Kaupunki on yksi Suomen suosituimmista messupaikkakunnista ja merkittävä kongressikaupunki. Jyväskylässä järjestetään vuosittain 6000 erikokoista tapahtumaa kymmeniä tuhansia ihmisiä liikuttavista kansainvälisistä tapahtumista pieniin paikallisiin pop-up -tapahtumiin.

Pohjoismaiden toiseksi suurin ulkotapahtuma, Suomen MM-ralli, Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkifestivaali Jyväskylän KesäValon kaupunki -tapahtumaSuomipop-festivaali ja Finlandia Marathon ovat esimerkkejä Jyväskylässä järjestettävistä megatapahtumista.  

Jyväskylä on tunnettu Suomen liikuntapääkaupunki ja kaupungissa järjestetään Suomen MM-rallin lisäksi joka vuosi useita MM- ja SM-tason urheilukilpailuja sekä muita liikuntaan liittyviä tapahtumia. Keskustan tuntumassa sijaitsevat kenttä- ja hallikeskittymä Hippos, Harjun stadion sekä Laajavuori ovat monipuolisia areenoita sekä kesän että talven tapahtumiin.

Jyväskylän kulttuuritapahtumia kuvaa parhaiten sana monipuolisuus. Kulttuuritarjontaa löytyy festivaalien lisäksi rouheista opiskelijavoimin tuotetuista esityksistä korkeakulttuuriin. Kaupungissa ollaan ylpeitä omasta sinfoniaorkesterista, Jyväskylä Sinfoniasta, jossa esiintyy kansainvälinen joukko ammattimuusikkoja. Kaupungista löytyy myös useita kuoroja ja teatteriryhmiä, joista monet ovat saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Konsertteja järjestetään Jyväskylässä sekä ulkona että sisällä ja eri teatterit, mm. Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa korkeatasoisia teatterielämyksiä.

Kaupungin monipuoliseen tapahtumatarjontaan voit tutustua tapahtumakalenterista.

 

Suomipop festivaalit ilmasta kuvattuna.
Kuva: Jarkko Laine