Liikunta ja hyvinvointi

Jyväskylää voidaan pitää Suomen liikunnan edelläkävijänä ja kaupunkia kutsutaankin Suomen liikuntapääkaupungiksi. Urheilu ja liikunta ovat kiinteä osa Jyväskylää.

Valtakunnallinen kilpaurheilun tutkimus on keskittynyt Jyväskylään. Jyväskylän yliopistossa on Suomen ainoa Liikuntatieteellinen tiedekunta. Urheilun ja fyysisen hyvinvoinnin tutkimusta johtavat KIHU – Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES sekä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Jyväskylässä myös fyysisestä hyvinvoinnista kiinnostuneet ihmiset viihtyvät. Kaupungissa on 360 liikuntapaikkaa, joista 87 sisäliikuntapaikkoja, 500 km kunto- ja hiihtoratoja sekä 230 liikunta- ja urheiluseuraa.

Kesällä Keski-Suomessa on mahdollisuus patikointiin, pyöräilyyn, uintiin, veneilyyn, kalastukseen, golfaukseen ja frisbeegolfiin. Talvella laskettelu ja murtomaahiihto ovat erinomainen tapa rentoutua ja pysyä kunnossa. Lisätietoa löytyy matkailijapuolelta.

Aivan keskustassa sijaitseva Jyväsjärven kiertävä kävely- ja pyöräilyreitti, Rantaraitti, houkuttelee ulkoilemaan upeissa rantamaisemissa. Se on muutaman askeleen päässä hotelleistä ja kongressipaikoista ja antaa näin helpon mahdollisuuden haukata happea pitkän kongressipäivän jälkeen. Lisätietoa Rantaraitista ja Rantaraitin ulkoliikuntapaikat löytyvät Jyväskylän kaupungin nettisivuilta.