Matkailun vastullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hanke

Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hankkeen tavoitteena on vastuullisuuden tuominen näkyväksi Keski-Suomen matkailualueella, matkailuyrityksissä ja luontokohteissa ensisijaisesti matkailijoille ja matkanjärjestäjille ja toissijaisesti paikallisilla ja medialle, matkailualueen elinvoiman varmistamiseksi.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa, joka toimii osatoteuttajana mm. kyberturvallisuuteen liittyvissä teemoissa.

Yhteistyössä on mukana yhdeksän kuntaa (Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Keuruu, Konnevesi, Muurame, Saarijärvi) ja kehitysyhtiö Witaksen alue tukemassa Keski-Suomen kestävän matkailun kehittämistä ja alueen kilpailukyvyn säilyttämistä. Jokaisesta kunnasta on valittu mukaan pilottiyritys ja alueen matkailutoimijoita valmennetaan vastuullisuuden eri teemoista.

Pilottiyritykset: HimosLomat Oy, Keurusselkä Hotels Oy, Konneveden Kosket/Kellankosken Voima Oy, Piispalan kokous- ja hyvinvointipalvelut Oy, Puuhapuisto Veijari/Kurun Lomasaari Oy, Ranta-Keurula, Riihivuoren Rinteet Oy, Tampinmylly, Tavolo Bianco Oy, Villi Peura Oy sekä Leivonmäen kansallispuisto pilottikansallispuistona Metsähallituksen kanssa.

Työskentelyn teemat

  1. Vastuullisen ja kestävän matkailualueen identiteetti ja viestintätyyli
  2. Luontokohteiden kestävyys ja kilpailukyky sekä
  3. Yritysten ja matkailualueen kyberturvallisuus

Toiminta-aika ja budjetti

  • 16.11.2020-31.12.2021
  • Hankkeen kokonaisbudjetti 240 000 €

Yhteyshenkilöt

Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hanke on yksi rahoitetuista matkailuelinkeinon elpymistä edistävistä hankkeista: Työ- ja elinkeinoministeriö, Varsinais-Suomen liitto ja Etelä-Savon maakuntaliitto myönsivät rahoitusta matkailun alueorganisaatioille ja vastaaville alueella laaja-alaisesti matkailua kehittäville toimijoille 2020. Hankkeiden teemat ovat linjassa Suomen matkailustrategian teemojen kanssa (1. kestävyys Suomen matkailun kilpailuvalttina, 2. matkailualan digitalisointi 3. matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus ja kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen.)

Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hankkeen logot