Henkilö istuu metsässä kiven päällä

Keski-Suomea markkinoidaan vuoden alusta uudella matkailuvideolla

Keski-Suomen monipuolisesta matkailualueesta on julkaistu uusi matkailuvideo ”That memorable moment”. Ainutlaatuista aikaa korostava video nostattaa alueen vahvuuksia. Videolla ihastuttavat esimerkiksi neljä kansallispuistoa, erilaiset vesistöaktiviteetit, kaupunkikulttuuri, saunominen maailman Saunamaakunnassa, Alvar Aallon pääkaupunki ja kaksi Unesco-kohdetta. Video on ensimmäinen koko maakunnan yhteinen markkinointiteko matkailun alueorganisaatiotoiminnassa.

Uusi video on katsottavissa Visit Jyväskylä Regionin Youtube-tilillä. Sitä tullaan esittämään erilaisissa tilaisuuksissa ja kampanjoissa kotimaassa ja ulkomailla, esimerkiksi kotimaan kampanjoiden yhteydessä tai kansainvälisiä matkanjärjestäjiä virtuaalisesti tavatessa. Seuraavaksi Keski-Suomen matkailualuetta nostetaan tammikuun loppupuolella sosiaalisen median kuvakisan muodossa. Lisäksi tammi-helmikuun vaihteessa on käynnissä näkyvä vaikuttajakampanja uuteen matkailuesitteeseen liittyen.

– Visit Jyväskylä Region on vuoden alusta aloittanut Keski-Suomen matkailun alueorganisaationa. Yhteistyössä on mukana kaikkiaan 18 kuntaa Keski-Suomesta. Tavoitteena on tehdä matkailualuetta entistä tunnetummaksi Suomessa ja maailmalla. Keski-Suomessa on paljon upeaa matkailutarjontaa. Keskityimme uudella videolla nostamaan koko alueen yhteisiä, ympärivuotisia vahvuuksia tiiviissä, mielenkiintoisessa paketissa. Matkailu ei tunne kuntarajoja ja video on esimerkki kuntien hyvästä yhteistyöstä. Isot kiitokset myös videon mahdollistaneille yrityksille, sanoo matkailujohtaja Susanne Rasmus Visit Jyväskylä Regionista.

Käynnistyneessä yhteistyömallissa on kyse Destination Management Organization (DMO) -toiminnasta, jonka päätehtävänä lisätä alueen tunnettuutta, edistää alueelle suuntautuvaa matkailua ja kehittää alueen matkailullisia valmiuksia. Toiminnan keskiössä huolehditaan erityisesti matkailualueen erottuvuustekijöiden, ominaispiirteiden ja matkailupalveluiden aktiivisesta esilletuomisesta Keski-Suomen matkailustrategian 2021-2025 mukaisesti.

Videolla mukana olevat yritykset ja tapahtumat: HimosLomat, Laajis, Päijänne-Risteilyt Hilden, Tavolo Bianco (Säynätsalon kunnantalo), Revontuli Resort, Savutuvan Apaja, Versona, Erä- ja Luontopalvelut HyvänTähen, Saunalautta M/S Löyly, Secto Automotive Rally Finland, Valon kaupunki

Videon kuvauskohteet: Leivonmäen kansallispuisto, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Pyhä-Häkin kansallispuisto, Salamajärven kansallispuisto, Säynätsalon kunnantalo, Päijänne, Petäjäveden vanha kirkko, Struven kolmiomittausketjuun kuuluva Puolakan mittauspiste Korpilahden Oravivuorella, Jyväskylän Lutakon satama, Himos, Laajavuori, Savutuvan Apaja, Revontuli Resort, Harjun Neron portaat, Harjun torni, Jyväskylän Kompassi, Jyväskylän Kirkkopuisto, Ylistön silta, Kuokkalan silta

 

Lisätiedot:

Susanne Rasmus
matkailujohtaja, Visit Jyväskylä Region
0400 885 786, susanne.rasmus@jyvaskyla.fi

Yrityskommentit, esim. Päivi Heikkala
toimitusjohtaja, HimosLomat
020 711 9262, paivi.heikkala@himoslomat.fi