Tekemistä ja elämyksiä

Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomessa, joka tunnetaan vesistöistään ja puhtaasta luonnostaan – olemme siis Järvi-Suomen sydämessä. Jyväskylässä ja lähialueilla puhdas luonto on aivan käden ulottuvilla, mikä onkin yksi kaupungin ylpeyden aiheista. Luonnosta pääsee nauttimaan monin eri tavoin, kuten lenkkeilemällä Rantaraitilla, retkeilemällä poluilla ja reiteillä tai samoilemalla kansallispuistoissa. Keski-Suomen alueella on viisi kansallispuistoa. Retkille ei tarvitse uskaltautua yksin, sillä asiantuntevat erä- ja kiipeilyoppaat osaavat viedä sinut henkeä salpaaviin maisemiin ja elämyksiin. Lisätietoa matkailijasivustolla.

Kaupungin keskustassa sijaitsevassa Lutakon satamassa on viihtyisiä ravintolalaivoja ja sieltä pääsee kätevästi esimerkiksi Päijänne Risteilyt Hilden Oy:n järjestämille risteilylle tai Rantaraitin virkistävälle ulkoilureitille.  Satamaa ympäröivästä Jyväsjärvestä pääsee nauttimaan myös saunalautan kannelta. Päijänne-Risteilyt Hildeniltä voit varata mieleenpainuvan matkan vesiteitse useisiin luontokohteisiin ja paikkoihin, hyvänä esimerkkinä Savutuvan Apaja. Risteily on hieno lisäelämys myös iltajuhlaan.

Jyväskylä tarjoaa monenlaista tekemistä ja nähtävää. Kaupungissa on lukuisia museoita ja kauniita kirkkoja, joissa kannattaa vierailla. Kesäisin on tarjolla useita opastettuja kävely- ja bussikierroksia, joissa pääsee tutustumaan esim. Alvar Aaltoon tai vaikkapa Jyväskylän vehreisiin puistoihin.

Keskustan kävelykadun varrelle on keskittynyt monipuolisten palvelujen, ostosmahdollisuuksien sekä ajanviettopaikkojen verkosto. Kaupat, kahvilat, ravintolat, teatterit sekä museot ovat sijoittuneet lähelle toisiaan helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi.

 

Henkilöt juoksemassa Finlandia Marathon -tapahtumassa Jyväskylän Satamassa.

Jyväskylässä tapahtuu

Petäjäveden vanhan kirkon sisätila.

Kivoja käyntikohteita

Kaksi henkilöä istuu metsässä.

Liikunta ja hyvinvointi