Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

Keski-Suomen neljä upeaa kansallispuistoa

Koe Keski-Suomen monipuolinen luonto neljässä kansallispuistossa! Upeat maisemat siirtolohkareineen, kohisevine koskineen, suopursujen täplittämine soineen ja sinisenä liplattavine järvineen tekevät vaikutuksen jokaiseen retkeilijään. 

Leivonmäen kansallispuisto

Joutsassa sijaitseva Leivonmäen kansallispuisto on erinomainen kohde retkeilijälle kuin retkeilijälle, sillä se tarjoaa vaihtelevaa maastoa, upeita maisemia ja monen tasoisia reittejä. Runsaan 30 neliökilometrin alueelle mahtuu niin harju-, järvi-, kuin suomaisemaa, joita pääsee ihailemaan ympäri vuoden. Kansallispuisto nimettiin perustamisvuonna 2003 silloisen sijaintikuntansa Leivonmäen mukaan.

Kuva: Jukka Paakkinen

Etelä-Konneveden kansallispuisto

Kansallispuistoista nuorin, vuonna 2014 perustettu Etelä-Konneveden kansallispuisto hurmaa karuilla kallioillaan ja silmänkantamattomiin jatkuvilla järvimaisemillaan. Korkeuserojensa vuoksi puisto tarjoaa haastavia reittejä upean monipuolisissa maisemissa. Patikoinnin lisäksi Etelä-Konneveden kansallispuisto kirkkaine vesineen on ihanteellinen vesiurheiluun, kuten veneilyyn ja melontaan.

Kuva: Julia Kivelä

Pyhä-Häkin kansallispuisto

Pyhä-Häkin kansallispuiston ikihongat kuiskailevat tarinoita 400 vuoden takaa – puiston vanhat ikimetsät ovat sykähdyttävä näky ja tarjoavat retkeilijälle ripauksen luonnon mystiikkaa. Puiston vanhin puu on kurotellut oksiaan taivaita kohti jo yli 500 vuotta! Vuonna 1956 perustettu Pyhä-Häkki on vanhin Keski-Suomen kansallispuistoista, ja ehdoton kestosuosikki helppokulkuisine polkuineen.

Kuva: Julia Kivelä

Salamajärven kansallispuisto

Kivijärven, Kinnulan ja Perhon alueella sijaitseva Salamajärven kansallispuisto on retkeilijän unelma monipuolisine reitteineen ja maisemineen. Polkuja riittää tallattavaksi yhteensä noin 70 kilometrin verran, ja ne ovat hyvin merkittyjä rengasreittejä. Reittien yhteisenä aloituspisteenä toimii aktiviteetteja, majoitusta ja ruokailua järjestävä Koiransalmen luontotupa. Puiston polkureitit ovat merkittävä osa Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa kulkevaa, 115 kilometrin mittaista Peuran polku -retkeilyreittiverkostoa.

Kuva: Julia Kivelä