Jyväskylä-tietoutta tutorille

Nappaa talteen Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnan vinkit tutorille.

Hei tutor,

Iloinen tervehdys meiltä Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnasta!

Upeaa, että olet päättänyt ryhtyä tutoriksi. Olit sitten syntyjäsi jyväskyläläinen tai tänne myöhemmin muuttanut, olet tärkeä linkki Jyväskylän ja uusien opiskelijoiden välillä. Tässä muutamia asioita, jotka Jyväskylässä opintonsa aloittavan olisi hyödyllistä tietää.

Tiedätkö muuten mitä tarkoittavat jyväskyläläisten käyttämät sanat linkki, taksari ja kolkki?

Jyväskylästä yleisesti

Jyväskylä [Jyväääskylä] on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki, jossa asuu yli 142 000 asukasta. Se on yksi Suomen vilkkaimmista tapahtumakaupungeista, arkkitehti Alvar Aallon pääkaupunki sekä joskus sitä kuullaan kutsuttavan myös ”Suomen Ateenaksi”. Jyväskylällä on pitkät juuret koulukaupunkina ja se on suosittu opiskelijakaupunki. Tunnettuja jyväskyläläisiä ovat mm. kirjailija Minna Canth, mäkihyppylegenda Matti Nykänen ja rap-artisti Gettomasa. Lisää tietoa Jyväskylästä löydät täältä.

Vierailtavia paikkoja

Kompassi (Kauppakatu 33) on oiva paikka sopia tapaaminen ystävien kanssa ja jatkaa Kauppakadun lukuisiin palveluihin. Keskustasta kävelee kymmenessä minuutissa Neron portaille (Yliopistonkatu 18), joita meidän laskujemme mukaan on 119. Nämä soveltuvat niin porrastreeniin kuin Harjun ylittämiseen Vesilinnan tornille (Ihantolantie 5), josta pääsee ihailemaan Jyväskylää näkötasanteelta.

Kulttuurista pitävälle kannattaa suositella Alvar Aallon kohteita, joita ovat muun muassa Jyväskylän yliopiston alue (Seminaarinkatu 15), Kaupunginteatteri (Vapaudenkatu 36), Aalto2-museokeskus (Alvar Aallon katu 7) sekä Säynätsalon kunnantalo (Parviaisentie 9, Säynätsalo). Kaupunginteatterin näytökset ja Jyväskylä Sinfonian konsertit antavat paljon elämyksiä ja niihin pääsee opiskelijana varsin edullisesti!

Urheilua fanittavalle kannattaa vinkata Harjun stadion (Ihantolantie 3), JYPin kotihalli LähiTapiola Areena (Rautpohjankatu 10) ja Laajavuoren hiihtokeskus (Laajavuorentie 15), jossa on myös lumettomana aikana useita eri aktiviteetteja. Ulkoiluun ja liikuntaan soveltuu erinomaisesti Rantaraitti (Jyväsjärven ympärys), joka kiertää Jyväsjärven ja on täysmittaiselta pituudeltaan 12,7 kilometriä. Sen varrelta löytyy monipuolisesti liikuntapaikkoja, kuten Sataman CrossFit-ulkokuntosali, jossa kaikki saavat treenata vapaasti. Talvella Jyväsjärven jäällä onnistuu niin kävely, luistelu kuin hiihtokin.

Pidä myös nämä mielessä:

  • Valmiit teemareitit Jyväskylään tutustumiseen.
  • Opiskelijahintaisia ravintoloita: Kasvisravintola Katriina (Kauppakatu 11), Lounas Fazer Food & Co. Fiilu (Piippukatu 11) ja Fazer Food & Co. Aimo (Asekatu 3).
  • Ihania paikallisia kahviloita: Miriam’s (Asemakatu 12), Wilhelmiinan konditoria (Asemakatu 6), Caffitella (Kauppakatu 33), Beans&more (Asemakatu11) ja Teeleidi (Kramsunkatu 1) sekä Rebel Teeleidi (Kauppakatu24).
  • Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonta osoitteessa Asemakatu 7. Matkailuneuvonnan toimipiste toimii miehitettynä asiakaspalvelupisteenä touko-syyskuun ja asiakkaiden omatoimipisteenä loka-huhtikuun ajan.

Hyödyllisiä linkkejä:

Visit Jyväskylä Regionin sivut
Jyväskylän kaupungin sivut
Keski-Suomen tapahtumakalenteri
Opiskelijaedut ja -alennukset
JAMKin edut ja alennukset
Aktiviteetteja Keski-Suomessa
Nähtävyydet ja maamerkit 

Meiltä Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnasta saat niin karttoja, esitteitä kuin opastusta Jyväskylään ja apua seutuun tutustumisessa. Tervetuloa vierailulle! 

Terkuin,
Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonta
www.visitjyvaskyla.fi
matkailu (at) jyvaskyla.fi
p. 014 569 0113
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä