Kävelykatu ja Yläkaupunki

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Jyväskylän ydinkeskustaa halkoo Kauppakatu, joka on aina ollut Jyväskylän tärkein ja suosituin ostoskatu. Sen varrelta löytyy kauppoja, museoita ja ravintoloita. Kauppakadun alaosa, kävelykatu, on keskustan elämää sykkivä sydän.

Kauppakatu alkaa Yläkaupungilta, Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksen kulmilta. Yläkaupungille on keskittynyt runsaasti kulttuurihenkisiä ravintoloita ja muita palveluita, jotka ovat erityisesti yliopistoväen suosiossa. Seminaarinmäen kampuksen vieressä sijaitsevan Lounaispuiston lavalla järjestettävät konsertit ja muut tapahtumat kokoavat kaupunkilaiset yhteen osallistumaan ja nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

Kirkkopuiston jälkeen Kauppakatu jatkuu kävelykatuna alakaupunkiin aina Aren aukiolla sijaitsevaan päätepisteeseensä asti. Kävelykadulla sijaitsee myös keskustan suosituin kohtaamispaikka Kompassi, joka on katuun kivetty ja pimeällä myös valaistu kuvio. Talviaikaan keskustassa asioivia hemmotellaan helppoudella ja turvallisuudella – kävelykadun alla risteilevät kaukolämmön paluuputket lämmittävät kadun ja pitävät sen pakkaspäivinäkin sulana.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Henkilö syö ravintolassa.

Herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa

Vaatteita rekeissä KOTO Designmarketissa.

Tee löytöjä paikallisista putiikeista

Aikuinen neuvoo lasta askartelussa.

Koe museoelämyksiä

GreenStar Hotellin siisti turkoosi vivahteinen hotellihuone, tunnelmallisilla valoilla.

Tutustu Keski-Suomen majoituskohteisiin