Toivolan vanha piha

Lumoavan tunnelmallinen käsityöläispihapiiri Toivolan vanha piha on yksi Jyväskylän ainutlaatuisimmista vierailukohteista. Toivolan vanha piha saattelee vierailijan aikaan, jolloin kaupungin kapeilla kaduilla kopisivat hevosten kaviot ja kaupunkikuvaa hallitsivat matalat puutalokorttelit portteineen ja pihanperineen.

Toivolan vanha piha koostuu seitsemästä 1800-luvun lopun kauniista puurakennuksesta: Toivolan talosta, Synnytyslaitoksesta, Puusepän talosta, Kuparisepän talosta, Sparvinin talosta, Makasiineista sekä Pajasta. Toivolan vanhan pihan palveluja ovat myymälä-, kahvila-ravintola- ja museotoiminta, kurssit ja työpajat, Käsityöläismuseon opastukset, näyttelyt sekä erilaiset tapahtumat. Pihan makasiinit toimivat herkkumakasiineina. Tiloja voi myös vuokrata erilaisiin juhliin. Joulun aikaan Toivolan vanha piha muuttuu tunnelmalliseksi Joulupihaksi. Ympärivuotisia vetonauloja kahvila-ravintolan lisäksi ovat käsityöputiikit sekä Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo ja Museokauppa Sparvin.

Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy Pihan aukioloaikoina ja sen omien tapahtumien yhteydessä. Aukioloajat voi tarkistaa Toivolan vanhan pihan verkkosivuilta.

Uusimmat artikkelit

Toivolan vanha piha on elämyksellinen kohtaamispaikka kaupunkikulttuurista, hyvästä ruoasta, taiteesta, designista, käsityöläisyydestä ja historiasta nauttiville. Lue lisää hurmaavasta 1800-luvun miljöössä sijaitsevasta idyllisestä pihapiiristä alla olevasta linkistä.

Kuva: Toivolan vanha piha/Aki Kolehmainen