Omatoimiset kierrokset

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Omatoimiset kierrokset ovat mainio tapa tutustua Jyväskylän seutuun ja sen moniin mielenkiintoisiin kohteisiin ja nähtävyyksiin. Koe Jyväskylä omien mielenkiinnon kohteiden mukaan, pala palalta ja reitti kerrallaan. Pyörän selästä on helppo tutustua Jyväskylän kauniisiin järvimaisemiin tai jos aikaa on vain hetki, kuljettaa 3h pikataival tärkeimpien nähtävyyksien äärelle.

Linkin reitteihin karttoineen löydät kunkin reitin esittelyn yhteydessä. Reitit on koottu ilmaiseen Citynomadi-sovellukseen, jonka voit ladata mobiililaitteeseesi.

Jyväskylän helmet

Viivytkö Jyväskylässä vain hetken? Vai oletko ehkä kiinnostunut maailmankuulusta arkkitehtuurista tai upeista valoteoksista? Ehkä olet liikkeellä lasten kanssa? Nämä teemareitit tutustuttavat sinut Jyväskylän tärkeimpiin nähtävyyksiin, ja pääset näkemään esimerkiksi kulttuuria, taidetta sekä tunnettuja maamerkkejä. Valitse sinulle sopivin reitti ja lähde uusien elämyksien polulle!

Kuva: Juhana Konttinen

Pyöräily ja liikunta

Tutustu monipuolisiin liikuntamahdollisuuksiin, upeisiin maisemiin sekä kulttuuriin. Liikuitpa sitten kävellen, juosten tai pyöräillen, nämä reitit sopivat sinulle. Koe liikuntapääkaupunki Jyväskylä parhaimmillaan!

Kuva: Finlandia Marathon

Arkkitehtuuri

Jos olet arkkitehtuurin ja muotoilun ystävä, nämä reitit ovat sinulle juuri täydellis! Näe ja koe Alvar Aallon eri aikakausien teoksia Alvar Aallon pääkaupungissa tai tutustu aikansa lasikattojen rikkojan, naisarkkitehti Wivi Lönnin tuotantoon.  

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Nautiskelijalle

Mikä olisikaan parempaa, kuin kokea Jyväskylän seudun aitoa, paikallista ruokakulttuuria ja nauttia herkullisista mauista! Tämä teemareitti takaa sinulle maukkaan kokemuksen Jyväskylän seudulla – hyvää ruokahalua!

Kuva: Lina Markkanen

Käsityö ja ostokset

Käsitöitä, designia, ateljee- ja pajamyymälöitä – nämä teemareitit tutustuttavat sinut ihastuttaviin ostoskohteisiin ympäri Jyväskylän seutua. Nautti viehättävistä putiikeista ja löydä paikallisia tuotteita kotiin viemiseksi.

Kuva: Tiina Huhtaniemi

Vehreä Jyväskylä

Nämä reitit on suunniteltu luonnon ja kauniiden maisemien ystäville. Kehä Vihreä- ja Puutarhareitti vievät sinut Jyväskylän viheralueille. Erityisesti pyöräilijöille suunnatut maisemareitit puolestaan näyttävät järvistään tunnetun Jyväskylän kauneimmillaan!

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Unescon maailmanperintökohteet

Jyväskylän seudun Unesco-reitillä pääset tutustumaan alueen kahteen Unescon maailmanperintökohteeseen: Petäjäveden vanhaan kirkkoon sekä Struven kolmiomittausketjuun.

Kuva: Tero Takalo-Eskola