Ankomst och att röra sig i Jyväskyläregionen

Jyväskyläregionen ligger mitt i det vackraste Insjöfinland. Regionens centrala läge är lämpligt för semesterresor, för till regionen kan man resa till exempel med tåg från Finlands huvudstad Helsingfors på 3,5 timme. Körsträckan tar lika lång tid och flygresan under en timme. Regionens största stad är Jyväskylä.

Ankomst i Jyväskyläregionen

Med tåg eller buss

Till regionen finns det flera tågförbindelser om dagen och bussarnas fjärrtrafik trafikerar regelbundet, även vid ankomst norrifrån. Om du flyger till Helsingfors, kommer du lätt till Jyväskylä med tåg direkt från flygplatsen med ett byte. Med tåg kommer du också till exempel till Hankasalmi, Petäjävesi, Keuru och Jämsä.  Finnair flyger från Helsingfors till Jyväskylä, så du kan också fortsätta direkt till Jyväskylä med flyg. Resan tar mindre än en timme.

Med bil

Det är lätt att ta sig till Jyväskyläregionen med bil. Avståndet till exempel från huvudstadsregionen är inte långt och resan från Helsingfors till regionen går lätt på väg E75 via Lahtis eller E12 via Tammerfors och Jämsä. Avstånden är korta också då du kommer från Villmanstrand och Åbo. Om du reser med egen bil eller hyrbil, följ väderleken och rådande förhållanden.

Med båt

Restiden mellan Helsingfors och Travemünde är cirka 29 timmar med Finnlines båtar. Det finns dagliga avgångar året runt. Dessutom tar du dig från Tallinn och Stockholm till Helsingfors och Åbo med olikahttps://www.finnlines.com/ rederier. Det finns också kryssningar från S:t Petersburg till Helsingfors.  Du tar dig enkelt från hamnarna till Jyväskylä till exempel med bil eller tåg.

Tallink-Silja, Viking Line, Eckerö Line, St.Peterline.

 

Läs mer om ankomst till Jyväskyläregionen på de engelskspråkiga webbsidorna.

Att röra sig i Jyväskyläregionen

Det är lätt att använda kollektivtrafiken i Jyväskylä. Lokalbussarna kör till olika platser i Jyväskylä, Muurame och Laukas. Du känner igen lokalbussarna på deras gröna färg. Det är tryggt att resa med taxi i Jyväskyläregionen. Från Jyväskylä centrum tar man sig till de populäraste resmålen med JYTAKSIs fasta taxipriser. Andra aktuella priser finns på JYTAKSIs webbplats.

Jyväskyläregionen är känt för sina sjösystem. Läs mer på engelska om att röra sig på sjön i Jyväskyläregionen.

Läs mer om resan i Jyväskyläregionen på den engelskspråkiga webbplatsen.