Jyväskylän Lutakon satamassa sijaitseva Konttiravintola Morton tunnetaan herkullisista burgereista, rennosta palvelusta ja hyvästä tunnelmasta. Mortonin terassi on äänestetty kolme kertaa kaupungin parhaaksi.
Jyväskylässä, Lutakon sataman kaupunginpuoleisella laidalla sijaitsee tyylikäs musta konttiravintola terasseineen. Valkoisten aurinkovarjojen alla fiilistellään satamatunnelmaa ja nautiskellaan burgereita, salaatteja, pannareita ja kahvilatuotteita.
Konttiravintola Mortonin tarinan ensimmäiset säkeet kirjoitettiin alun perin opiskelijakämpän pöydässä Jyväskylän Lutakossa, kun kolme nuorta kaverusta jakoivat ravintolahaaveitaan.
– Intoa oli silloin enemmän kuin osaamista, Mortonin perustaja Petri Virta naurahtaa.
Ensimmäinen ravintola näki päivänvalon kaverusten kotipaikkakunnalla Rautalammilla vuonna 2010. Jyväskylään Morton avasi merikonttiravintolan kesällä 2018. Nyt kesäisin auki olevia konttiravintoloita on kaikkiaan kuudella paikkakunnalla ja lisäksi Helsingissä ympäri vuoden toimiva ravintola. Kaikki ravintolat on rakennettu maailman meriä seilanneisiin merikontteihin.
Jyväskylän paras kesäterassi
Virran mukaan Mortonin keskeisin ajatus on se, että parhaat tarinat alkavat yhteisen pöydän äärestä. Ajatus konkretisoitui hauskasti, kun Mortoniin haettiin muutama vuosi sitten markkinointiassistenttia.
– Ainakin kolmasosa hakijoista kertoi olleensa Mortonissa ensitreffeillä.
Morton tunnetaan paitsi maistuvista burgereista myös hyvästä tunnelmasta ja rennosta palvelusta. Ravintolaan on helppo tulla myös spontaanisti, sillä sinne ei oteta pöytävarauksia. Ravintola on esteetön, ja sinne pääsee myös pyörätuolilla. Mortoniin ovat tervetulleita myös koirat. Nelijalkaisille tarjolla on juomakuppeja ja pienet herkut.
Mortonin terassi on äänestetty kolmena peräkkäisenä vuonna Jyväskylän parhaaksi kesäterassiksi. Virta arvostaa erityisesti sitä, että tunnustus on saatu asiakkaiden äänten perusteella.
Jyväskylän Mortonin erikoisuutena kahvila
Konttiravintola Mortonissa halutaan luoda ihmisille makumuistoja, [ja] siksi listalla olevissa annoksissa täytyy olla twistiä.
– Teemme paljon itse ja raaka-aineita hankitaan mahdollisuuksien mukaan pieniltä tuottajilta sekä paikkakunnilta, joissa on Mortonin ravintola. Esimerkiksi Hiisi Panimon olut tulevat Jyväskylästä ja Peltolan Blue -juusto Rautalammilta, Virta kertoo.
Jyväskylän Mortonin erikoisuus on kahvila, jossa on tänäkin kesänä tarjolla muun muassa Mortonin suosittuja pannareita.
Konttiravintola Morton Jyväskylän satamassa on avoinna vapusta syyskuulle saakka.