Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

Satamat & risteilyt

Keski-Suomessa upean vehmas vesistöjen luonto on aina lähellä. Suurin Keski-Suomen järvistä on Päijänne, joka on samalla myös Suomen pisin järvi. Kanavareittejä pitkin Päijänteen vesistöä voi veneillä pohjoisessa aina Pielavedelle asti ja etelässä Lahteen.

Päijänteeltä pääsee Äijälänsalmea pitkin mukavasti myös Jyväsjärvelle ja Jyväskylän satamaan, joka tunnetaan Lutakon satamana. Aivan keskustan kupeessa sijaitsevassa satamassa on tarjolla tasokkaat palvelut ja monipuolisesti tekemistä niin maakravuille kuin veneilijöille. Alueella järjestetään myös tapahtumia markkinoista musiikkifestivaaleihin. Sataman ohitse kulkee paikallisten suosima lenkkeily- ja pyöräilyreitti Rantaraitti. Talven tulokaan ei tarkoita, että eloisa satama hiljenisi: jäätilanteen salliessa Lutakon satamassa voi solmia luistinten nauhat rusetille ja viilettää Jyväsjärven jäälle auratulla retkiluisteluradalla.

Viihtyisät satamat monipuolisine palveluineen löytyvät myös Korpilahdelta, Äänekoskelta, Laukaasta ja Konnevedeltä. Veneilijälle on lisäksi tarjolla upeita luonnonsatamia, joiden kruunu on kaupungin hallinnoima, luonnonkaunis Mämminiemi. Jakeluasemat löydät täältä.

Päijänteen aalloille pääsee risteilemään Jyväskylän sekä Äänekosken satamista. Konneveden Häyrylänrannasta risteillään tutustumaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja Keuruulla risteilee Siipirataslaiva Elias Lönnrot.

Tutustu lisää Keski-Suomen tarjoamiin ainutlaatuisiin veneilykohteisiin tästä!