Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön
Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

Tervetuloa Alvar Aallon pääkaupunkiin

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Jyväskylässä, järvien ja kukkuloiden keskisuomalaisessa kaupungissa, on eniten maailmankuulun arkkitehdin, akateemikko Alvar Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa. Kohteet ovat myös osa Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurireittiä, joka valittiin vuonna 2021 arvostettujen Euroopan neuvoston kulttuurireittien joukkoon. Kaikkiaan 30 kohteen joukosta löytyvät esimerkiksi Alvar Aalto -museo (osa Aalto2-museokeskusta), Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä. Aalto suunnitteli myös itselleen puurakenteisen moottoriveneen (Nemo propheta in patria eli Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan) kulkeakseen Säynätsalossa sijaitsevalle kesähuvilalleen, Muuratsalon koetalolle. Vene on pysyvästi esillä arvoisellaan paikalla Jyväskylän Lutakon satamassa.

 

Alvar Aalto kävi myös koulua, perusti perheen ja aloitti maineikkaan uransa Jyväskylässä. Kaupungissa sijaitsee tuotantoa aivan hänen uransa ensitöistä loppuvaiheen aikaansaannoksiin asti. Jyväskylässä kuljet mestarin jäljillä klassismista funktionalismiin ja tiiliarkkitehtuurista monumentaalisuuteen.

Tutustu Aalto-kaupunki Jyväskylän mahdollisuuksiin, kohteisiin ja tapahtumiin tarkemmin ja anna ainutlaatuisen arkkitehtuurin ihastuttaa!

27.5.2023 on avautunut upea Aalto2-museokeskus – kulttuuriperinnön, arkkitehtuurin ja muotoilun uusi kohtaamispaikka. Museokeskuksessa toimii kaksi museota: Alvar Aalto -museo sekä Keski-Suomen museo.

Upea Aalto2-museokeskus on avautunut

Lisää tietoa ja luettavaa Alvar Aallosta

Säynätsalon kunnantalo sisältä.

Aallon jäljillä vastuullisesti

Lue lisää, Aallon jäljillä vastuullisesti

Alvar Aalto cities -logo