Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi sisällön

Sauna

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Maailman Saunamaakunnassa Keski-Suomessa on noin 140 000 saunaa. Saunamaakunnassa voi nauttia monipuolisista saunakokemuksista, tutustua saunan värikkääseen historiaan ja juhlistaa vuosittaista Saunamaakuntaviikkoa. Alueelta löytyy myös runsaasti maailmalla tunnettuja saunateollisuusyrityksiä.

Yleiset saunat löytyvät helposti hakukoneella.

Saunatapahtumia ja avoimia saunavuoroja voi etsiä Keski-Suomen tapahtumahausta. 

Miltä kuulostaisi rentoutuminen maailman suurimman savusaunan lauteilla Tupaswillassa, tutustuminen suomalaisen savusaunan historiaan Jämsän saunakylässä tai kesäpäivästä nautiskelu järvellä kelluvan saunalautan kyydissä? Saunamaakunnasta löytyy monia upeita saunakohteita! Vuosittain järjestettävä Saunamaakuntaviikko on mitä oivallisin tapa tutustua keskisuomalaiseen saunakulttuuriin ja nauttia saunaelämyksistä matalalla kynnyksellä.

Tuhansien järvien Keski-Suomessa sauna yhdistyy saumattomasti järveen. Onkin ainutlaatuinen kokemus nauttia saunan löylyistä veden päällä kelluvan saunalautan kyydissä ja pulahtaa virkistävään veteen löylyttelyn lomassa. Järveen pääsee pulahtamaan ympäri vuoden Sataman Viilun saunamaailmassa.

Keski-Suomi on tunnettu myös laadukkaasta saunateollisuudestaan. Muuramessa toimivan, maailman johtavan kiukaiden valmistajan Harvian kiukaat lämmittävät montaa saunaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Aidon ja tunnelmallisen mittatilaussaunan rakentaa puolestaan Jyväskyläläinen Sun Sauna Oy. Perinteisiä savusaunoja valmistavat Huliswood Karstulassa ja Sisu Sauna Jämsässä. Maailman ensimmäinen tynnyrisauna on puolestaan syntynyt Jämsässä, jossa se nykyäänkin sijaitsee.

Saunatapahtumia ja avoimia saunavuoroja