Ravintolalaiva Musta Magia valaistuna yöaikaan

Ravintolalaiva Musta Magia tarjoilee laadukasta pubiruokaa ja hyvää fiilistä Jyväskylän Lutakon satamassa

Tukevasti Jyväskylän Lutakon satamaan ankkuroitu Musta Magia tarjoilee rehtiä pubiruokaa laajalla juomavalikoimalla ja hyvällä fiiliksellä höystettynä.

Eipä tainnut 1970-luvulla Turun ja Tukholman saaristossa kalastusalusta ohjannut kippari arvata, että vuosikymmeniä myöhemmin sama laiva täyttyy kesästä ja hyvästä fiiliksestä nauttivista ihmisistä. Nykyisin laiva tunnetaan Mustana Magiana, ja se on ankkuroitu tukevasti Jyväskylän Lutakon satamaan. Täysin ravintolakäyttöön restauroidussa laivassa on 199 asiakaspaikkaa.

Moni yllättyy, kun kuulee, että Musta Magia on ihan oikea laiva, eikä pelkkä kuori,

Magiaa luotsaava Arto Hakanen toteaa.

Mustan Magian tilat jakautuvat kolmeen kerrokseen. Hyvällä säällä aurinkokansi kylpee nimensä mukaisesti auringonpaisteessa ja houkuttelee heittäytymään lomatunnelmaan sangriakannun tai kuohuvan kera. Sunnuntaisin aurinkokannella soi live-musiikki, usein paikallisten muusikoiden esittämänä.

Ja alakerran kajuutassa puolestaan tunnelma nousee kattoon karaokeiltoina,

ravintolapäällikkö Satu Kannussaari kertoo.

Ravintolalaiva Musta Magia
Kuva: Ville Rutanen/Sonic Systems Oy

Loistava tuotevalikoima ja aina hyvä tunnelma

Mustalla Magialla tarjoillaan laadukasta street food -henkistä pubiruokaa, kuten lohikeittoa, hampurilaisia, salaatteja, wingsejä ja taksaria eli makkaraperunoita. Jälkiruoaksi nautitaan oman yrityksen jäätelöä, joka valmistetaan Jyväskylän Vaajakoskella.

Tälle vuodelle jäätelöön tuodaan tosi paljon suutuntumaa, esimerkiksi pähkinää, keksiä ja kokonaista lakua. Maku on aivan timantti,

Hakanen kuvailee

Musta Magia on tunnettu erinomaisesta olutvalikoimastaan. Espanjassa talvet viettävä ravintolapäällikkö tuo Jyväskylään tullessaan hyviä, uusia ideoita. Joka kesälle suunnitellaan myös uusia drinkkejä.

Ja tarjolla on tietysti sataman parasta sangriaa.

Kannussaari lupaa.

Magian leppoisan tunnelman tekijöinä ovat viihtyisien puitteiden sekä hyvän ruoan ja juoman ohessa erityisesti ihmiset – niin asiakkaat kuin henkilökunta. Jo seitsemättä kesää Magialla työskentelevästä Kannussaaresta on tullut asiakkaiden parissa ikoninen hahmo, joka toivotetaan aina kesän alussa lämpimästi tervetulleeksi.

Kannussaarella itselläänkin on selkeä näkemys siitä, mikä tekee Magiasta ainutlaatuisen.

Magia on hyvä paketti: hyvällä paikalla, loistava tuotevalikoima ja laivalla on aina hyvä fiilis.