Häähninmäen näkötorni ja retkeilyreitit

Häähnintuvantie 160
41540 Hankasalmi

Paikallinen sää

Lämpötila: 0.2°C Pilvistä, klo 20:19

Häähninmäen näkötorni ja retkeilyreitit

Hankasalmen ja Konneveden rajalla sijaitseva Häähninmäki on vanha hämäläisten eränkäyntialueiden rajapiste. Häähninmäen maastoissa kulkee ympärivuotisesti kymmeniä kilometrejä reittejä fatbikelle, polkujuoksuun ja muuhun retkeilyyn. Vuonna 2020 Häähninmäelle on noussut näkötorni, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat.  Alueella on myös vuonna 2012 rakennettu autiotupa Häähnintupa, joka on kaikille retkeilijöille tarkoitettu retkeily- ja levähdystupa keskellä upeita retkeilyreittejä.

Häähninmäelle on helppo saapua kauempaakin ja opastusta sekä tietoa alueen palveluita ja retkeilyreiteistä löytyy täältä: Häähninmäen ulkoilualue – Etusivu | Facebook

Tutustu tarkemmin Häähninmäen maastopyöräilyreittiin (pituus 24,9km).

Lähtö-/päätepiste

Häähninmäki on saavutettavissa Hankasalmelta Purtomäentien kautta ja Konnevedeltä Sirkkamäentien kautta.

Koordinaatit

ETRS-TM35FIN N 6930489, E 469431. WGS84 lat 62,50418 lon 26,40653

Reitin pituus

Häähninmäellä voi kulkea luontopoluilla tai käydä tutustumassa Häähnintupaan. Aikaa kannattaa varata vähintään pari tuntia. Maastopyöräreitti: 24,9km, Kattilapolku 2km, Häähnintuvanpolku 3,8km,

Rakenteet

Polut on merkitty maastoon ja niiden varrella on infotauluja. Alueen polkuja ja opastusta on kunnostettu vuoden 2016 aikana. Poluilla voi kulkea ulkoilujalkinein, kostealla kelillä kannattaa varautua kumisaappain.

Kota- tai nuotiopaikka

Häähninmäellä on autiotupa, joka on kaikkien kulkijoiden käytössä. Tuvalla järjestetään myös tilaisuuksia ja sinne otetaan varauksia. Häähninmäen laella on nuotiopaikka ja vanha aikoinaan ampumakojuksi rakennettu pieni mökki ”Peikkola”.

Pysäköintipaikan etäisyys

Parkkipaikalle on opastus Läheahontien päästä Häähnintupa-viitoin. Häähnintuvalle on parkkipaikalta n. 500 metrin kävelymatka.

Kohteen ylläpito

Häähnintuvan toiminnasta vastaa tupatoimikunta (mukana Hankasalman Latu ja Polku, Hankasalmen Kameraseura ja Sirkkamäen kyläyhdistys).

Palautteet

hankasalmi@hankasalmi.fi

Muita saman tyyppisiä

Mämminiemi

Lue lisää kohteesta Mämminiemi

Kuolemankuopat

Lue lisää kohteesta Kuolemankuopat

Sippulanniemen luontopolku

Lue lisää kohteesta Sippulanniemen luontopolku

Valklammin pitkospuupolku

Lue lisää kohteesta Valklammin pitkospuupolku