Häähninmäen retkeilyreitit ja Häähnintupa


Hankasalmi

Paikallinen sää

Lämpötila: -5.2°C Pilvistä, klo 22:38

Häähninmäen retkeilyreitit ja Häähnintupa

Hankasalmen ja Konneveden rajalla sijaitseva Häähninmäki on vanha hämäläisten eränkäyntialueiden rajapiste. Häähninmäen maastoissa kulkee ympärivuotisesti kymmeniä kilometrejä reittejä fatbikelle, polkujuoksuun ja muuhun retkeilyyn.  Häähninmäellä on myös vuonna 2012 rakennettu autiotupa Häähnintupa. Vuonna 2020 Häähnintuvan viereen on noussut näkötorni, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat. Näkötornin huipulla on myös mökki, joka on varattavissa yksityiskäyttöön.

Häähnintupa on kaikille retkeilijöille tarkoitettu retkeily- ja levähdystupa keskellä upeita retkeilyreittejä. Mökissä voi kiehauttaa kahvit tai laittaa ruokaa ja siellä voi myös yöpyä. Tuvalla on myös mahdollisuus järjestää erilaisia tilaisuuksia, mm. kokouksia, virkistystapahtumia jne. Autiotuvalle on helppo saapua kauempaakin ja opastusta sekä tietoa tuvasta ja sen retkeilyreiteistä löytyy täältä: https://www.facebook.com/Haahnintupa/

 

 

 

 

Lähtö-/päätepiste

Häähninmäki on saavutettavissa Hankasalmelta Purtomäentien kautta ja Konnevedeltä Sirkkamäentien kautta.

Koordinaatit

ETRS-TM35FIN N 6930489, E 469431. WGS84 lat 62,50418 lon 26,40653

Reitin pituus

Häähninmäellä voi kulkea luontopoluilla tai käydä tutustumassa Häähnintupaan. Aikaa kannattaa varata vähintään pari tuntia.

Rakenteet

Polut on merkitty maastoon ja niiden varrella on infotauluja. Alueen polkuja ja opastusta on kunnostettu vuoden 2016 aikana. Poluilla voi kulkea ulkoilujalkinein, kostealla kelillä kannattaa varautua kumisaappain.

Kota- tai nuotiopaikka

Häähninmäellä on autiotupa, joka on kaikkien kulkijoiden käytössä. Tuvalla järjestetään myös tilaisuuksia ja sinne otetaan varauksia. Häähninmäen laella on nuotiopaikka ja vanha aikoinaan ampumakojuksi rakennettu pieni mökki ”Peikkola”.

Pysäköintipaikan etäisyys

Parkkipaikalle on opastus Läheahontien päästä Häähnintupa-viitoin. Häähnintuvalle on parkkipaikalta n. 500 metrin kävelymatka.

Kohteen ylläpito

Häähnintuvan toiminnasta vastaa tupatoimikunta (mukana Hankasalman Latu ja Polku, Hankasalmen Kameraseura ja Sirkkamäen kyläyhdistys).

Palautteet

hankasalmi@hankasalmi.fi

Muita saman tyyppisiä