Pyhä-Häkin kansallispuisto


Saarijärvi

Paikallinen sää

Lämpötila: -0.5°C Pilvisyystietoa ei saatu, klo 18:00

Pyhä-Häkin kansallispuisto

Pyhä-Häkin kansallispuiston ikihongat kuiskailevat tarinoita 400 vuoden takaa – puiston vanhat ikimetsät ovat sykähdyttävä näky ja tarjoavat retkeilijälle ripauksen luonnon mystiikkaa. Puiston vanhin puu on kurotellut oksiaan taivaita kohti jo yli 500 vuotta! Vuonna 1956 perustettu Pyhä-Häkki on vanhin Keski-Suomen kansallispuistoista, ja ehdoton kestosuosikki helppokulkuisine polkuineen.

Ikimetsien lisäksi Pyhä-Häkin kansallispuistoa peittää laajat suoalueet. Pitkospuita pitkin pääsee tutustumaan puiston merkittävimpiin soihin: Kotanevaan ja Riihinevaan.

Saarijärvellä sijaitsevasta kansallispuistosta löytyy merkittyjä reittejä yli 20 kilometrin edestä, ja ne kaikki ovat hyvin merkittyjä sekä helppokulkuisia. Ikimetsiä pääsee ihailemaan 1,4-17 kilometrin mittaisilla rengasreiteillä. Puiston reitit ovat omiaan päiväretkeilyyn, mutta Tulijärven laavulla on hyvät puitteet myös yöpymiseen.

Sulan maan aikaan puistoa voi tutkia jalkaisin ja pyörällä, talvella lumen peittämiin puuvanhuksiin pääsee tutustumaan parhaiten suksilla, sillä puistosta löytyy 1,5 kilometrin perinteisen tyylin hiihtolatu.

Lue lisää Pyhä-Häkin kansallispuistosta ja alueen historiasta täältä.

Sijainti ja saapuminen

Kansallispuistoon ei pääse julkisilla kulkuvälineillä.

Pysäköinti

Viitasaarentie 2119, Saarijärvi

Muita samasta sijainnista

Eräkatri erä- ja luonto-opas

EräKatri – HauskaaOnnellista

Lue lisää kohteesta EräKatri – HauskaaOnnellista
Lapsi syöttää heinää ponille

Puuhapuisto Veijari

Lue lisää kohteesta Puuhapuisto Veijari