Ainutlaatuinen joulun aika Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Koe ainutlaatuinen joulun aika Keski-Suomessa. Jyväskylän Kirkkopuiston sadunhohtoinen Jouluvalomaa, viehättävä Toivolan vanha piha jouluasussaan, konsertit, myyjäiset ja muut tapahtumat virittävät joulun tunnelmaan. Tee löytöjä pukinkonttiin, herkuttele joulun mauilla ja vietä sinulle valmiiksi tehty loma Keski-Suomessa rentoutuen ja joulun taiasta nautiskellen.

Joulun 2024 uudet vinkit päivittyvät tälle sivulle lokakuussa 2024. Sitä ennen voit kuitenkin nostattaa joulutunnelmaa lukemalla alta, mitä Keski-Suomen joulu tarjosi edellisenä vuonna.

Löydä joulun ihanimmat lahjat

Joulun aikaan on ihana ilahduttaa läheisiä pienillä paketeilla. Uniikkeja käsityölahjoja hankit esimerkiksi Suomen käsityön museolta: Museon pieni joulukauppa on ihana paikka tehdä löytöjä ja Käsityöläisten joulutorilla 9.-10.12.2023 tuotteitaan myy 25 käsityöläistä ympäri Suomen.

Jämsän Koskenpäällä herkkujen ystävää ja laatumerkkejä arvostavaa hemmotellaan. Koskenpään Kammarin valikoimasta löydät juuri sopivan lahjan iloisen palvelun kera. Taatusti lämpimiä joululahjahankintoja teet jo yli sadan vuoden ajan huopikkaita valmistaneen Lahtisten tehtaanmyymälästä. Perinteisten huopikkaiden lisäksi esillä on myös designmalleja. Jos lahjan saaja nauttii vahdin hurmasta, sujauta pukinkonttiin vaikkapa Jyväskylä Karting Centerin lahjakortti!

Marras-joulukuussa voit virittäytyä joulun tunnelmaan myös opastetulla jouluisella bussikierroksella, jonka aikana piipahdetaan jyväskyläläisissä tehtaanmyymälöissä ja putiikeissa. Kierros järjestetään 25.11.

Kuva: Suomen käsityön museo / Elmiina Rimpioja

Nauti jouluisesta tunnelmasta ja joulukonserteista

Joulutunnelmaan on helppo virittäytyä Jouluvalomaassa, joka rakentuu perinteiseen tapaan Jyväskylän Kirkkopuistoon. Valoporot ja muut joulun valot syttyvät Kirkkopuistossa 18.11. Jyväskylän joulunavajaisten yhteydessä. Joulun idyllisimpiin kohteisiin kuuluu myös Toivolan vanhan pihan Joulupiha, jolla jokaisen joulutunnelmaa etsivän kannattaa vierailla.

Joulunalusajan täyttävät jouluiset sävelet, ja monelle joulu alkaakin kauneimmista joululauluista tai jouluisesta konsertista. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen 13.12. esittämä Hissen joulu -tarinakonsertti vie keskelle metsähiirulaisten perheen jouluvalmisteluja ja saa pienetkin tonttulapset jouluiselle mielelle. Samana päivänä kuullaan myös Jyväskylä Sinfonian Joulukonsertti.

Kuva: Julia Kivelä

Vietä rentouttava joululoma

Haluatko viettää joulun rentoutuen mökin tai hotellin rauhassa, astella valmiiseen joulupöytään, tunnelmoida takkatulen ääressä ja nauttia jouluisista elämyksistä? HimosLomilla vietät stressivapaan joulun mökkeillen ja herkullisesta jouluruuasta ja jouluisista elämyksistä nauttien. Rentoudu vaikkapa savusaunan lauteilla tai hohtokeilaa länkkäritunnelmissa uudessa huvikeskus Willissä Lännessä. Revontulessa rentoudut joulusaunassa, hemmottelet itseäsi herkullisella ruualla ja nautit jouluisesta ohjelmasta – mikä voisi olla idyllisempää kuin jouluinen hevosrekiajelu?

Valmiiksi laitetusta joulusta ja rauhallisista joulunpyhistä voit nauttia myös Hotelli Keurusselässä, jonka jouluun kuuluu muun muassa hyvä ruoka, vaellus maastokirkkoon, rantasaunat, kylpylä ja jouluinen ohjelma. Helpon kaupunkijoulun löydät kahdesta Jyväskylän keskustan Scandic-hotellista ja tropiikin lämpöä Scandic Laajavuoren kylpylähotellista.

Kuva: HimosLomat

Tutustu talven parhaisiin elämyksiin Keski-Suomessa

Haluatko saada Keski-Suomen ajankohtaiset lomavinkit sähköpostiisi?