Pyhä-Häkin kansallispuisto

Julia Kivelä

Saarijärvi

Paikallinen sää

Lämpötila: -8.1°C Selkeää, klo 11:20

Pyhä-Häkin kansallispuisto

Pyhä-Häkin kansallispuiston ikihongat kuiskailevat tarinoita 400 vuoden takaa – puiston vanhat ikimetsät ovat sykähdyttävä näky ja tarjoavat retkeilijälle ripauksen luonnon mystiikkaa. Puiston vanhin puu on kurotellut oksiaan taivaita kohti jo yli 500 vuotta! Vuonna 1956 perustettu Pyhä-Häkki on vanhin Keski-Suomen kansallispuistoista, ja ehdoton kestosuosikki helppokulkuisine polkuineen.

Ikimetsien lisäksi Pyhä-Häkin kansallispuistoa peittää laajat suoalueet. Pitkospuita pitkin pääsee tutustumaan puiston merkittävimpiin soihin: Kotanevaan ja Riihinevaan.

Saarijärvellä sijaitsevasta kansallispuistosta löytyy merkittyjä reittejä yli 20 kilometrin edestä, ja ne kaikki ovat hyvin merkittyjä sekä helppokulkuisia. Ikimetsiä pääsee ihailemaan 1,4-17 kilometrin mittaisilla rengasreiteillä. Puiston reitit ovat omiaan päiväretkeilyyn, mutta Tulijärven laavulla on hyvät puitteet myös yöpymiseen.

Sulan maan aikaan puistoa voi tutkia jalkaisin ja pyörällä, talvella lumen peittämiin puuvanhuksiin pääsee tutustumaan parhaiten suksilla, sillä puistosta löytyy 1,5 kilometrin perinteisen tyylin hiihtolatu.

Lue lisää Pyhä-Häkin kansallispuistosta ja alueen historiasta täältä.

Lisätiedot

Pyhä-Häkin kansallispuiston reitit: https://www.luontoon.fi/pyha-hakki/reitit

Pysäköinti

Viitasaarentie 2119, Saarijärvi

Muita saman tyyppisiä

Valklammin pitkospuupolku

Lue lisää kohteesta Valklammin pitkospuupolku

Huutoniemen luontopolku

Lue lisää kohteesta Huutoniemen luontopolku

Jääskelän luontopolku

Lue lisää kohteesta Jääskelän luontopolku

Kapeenniemi

Lue lisää kohteesta Kapeenniemi