Leivoksia paistumassa nuotiolla

Jyväskylän parhaat laavut ja nuotiopaikat lasten kanssa

Jyväskylässä on laavuja ja nuotiopaikkoja moneen makuun. Alle on koottu muutamia hyviä esimerkkejä laavuista ja nuotiopaikoista, jotka ovat helposti saavutettavissa myös lasten kanssa. Ota siis eväät matkaan mukaan ja lähde viettämään hauskaa talvipäivää lasten kanssa!

1. Laajavuoren laavut

Laajiksen Lumimaan laavu on asiakaskäytössä Laajiksen aukioloaikoina. Helposti saavutettava laavu sijaitsee Lumimaassa, parkkipaikkojen lähistöllä. Innokkaat hiihtäjät voivat suunnata Laajavuoren laduille ja pysähtyä Kympin laavulle makkaranpaistoon.

Laajavuorentie 15, Jyväskylä

2. Halssilan Hiihtomaan kota

Halssilan Hiihtomaassa riittää tekemistä koko perheelle – ja siellä voikin viettää koko päivän! Hiihtomaan pulkkamäki tarjoaa tekemistä niin perheen pienimmille kuin isoimmillekin. Pulkkamäen lisäksi talvipäivän voi viettää hiihtäenkin. Hiihtomaan kotaan voi suunnata sitten kaiken temmellyksen keskellä levähtämään ja nauttimaan mukaan pakatuista eväistä.

Halssilanrinne 10a, Jyväskylä

3. Vuorilammen laavu

Vuorilammen laavu sijaitsee Kangasvuoren luontopolun varrella ja se on helposti saavutettavissa myös hiihtäen, sillä aivan laavun vierestä kulkee latu. Vuorilammen laavu onkin siten erinomainen retkikohde. Ota siis eväät mukaan ja lähde hiihtoretkelle koko perheen voimin. Paista makkarat laavulla ja nauti Vuorilammen maisemista! Hiihtoretken voi aloittaa esimerkiksi Halssilan Hiihtomaasta, jonka yhteydessä on myös pysäköintipaikat. Laavulle vieville laduille pääsee lisäksi halutessaan Huhtasuon puolelta. Katso reittikartta täältä.

Halssilanrinne 10a, Jyväskylä (Halssilan Hiihtomaa)

4. Jyväskylän Ladun Maja

Taka-Keljossa, Ronsuntaipaleentie 279:ssa sijaitsee Jyväskylän Ladun Majan ulkoilualue, jonka ympäristöstä löytyvät laajat latuverkostot. Pikkukakkosen hiihtolenkki on latureitti, jonka parissa lapset varmasti viihtyvät – lenkki on myös upeasti valaistu pimeän aikaan! Reitin varrella on laavu, johon on mukava pysähtyä paistamaan makkaraa ja syömään eväitä. Ulkoilualueen pysäköintipaikan kupeessa sijaitsevasta Ladun Majasta voi myös ostaa viikonloppuisin kahvia, mehua ja grillimakkaroita, joita voi paistaa myös Majan pihassa olevalla nuotiolla. Majan aukioloajoista löydät lisätietoa täältä.

Ronsuntaipaleentie 279, Jyväskylä

5. Keljonkankaan laavu

Keljonkankaan laavu sijaitsee aivan Keljonkankaan liikuntapuiston lähellä ja alueella viihtyykin koko perhe. Liikuntapuistossa on hiihtomaa, joka on varustettu pulkkamäellä ja ladulla: täälläkin pääsee siis halutessaan mäenlaskuun sekä hiihtämään! Aurinkoisen mäen päällä sijaitsevalla laavulla onkin hyvä viettää välillä taukoa, hengähtää ja nauttia kuumasta kaakaosta.

Keljonkankaan liikuntapuisto, Soratie 11, Jyväskylä

6. Jääskelän nuotiopaikka

Vaajakoskella, Jääskelän luontopolun loppupuolella sijaitsee Jääskelän nuotiopaikka. Täällä eväät voi nautiskella ihaillen nuotiopaikalta avautuvia Päijänteen järvimaisemia. Jääskelän nuotiopaikalle pääsee esimerkiksi kiertäen koko luontopolun – tai sitten vaihtoehtoisesti kävellen suoraan luontopolun päättymispisteestä nuotiopaikalle. Pysäköintipaikalta on noin 500m mittainen matka nuotiopaikalle. Luontokohteissa ei ole talvikunnossapitoa, joten luontopoluilla liikkuessa kannattaa olla varovainen.

Jääskeläntie 169, Jyväskylä