Suomi-laiva Päijänne-risteilyllä ilta-auringossa

5+1 vinkkiä Päijänteelle – Päijänne-Risteilyt Hildenin matkassa koet Suomen pisimmän järven sykähdyttävät maisemat 

Päijänne-Risteilyt Hilden Oy:n laivoilla on kuljettu Päijänteellä jo kuuden vuosikymmenen ajan. Alle on koottu viisi tapaa ottaa Päijänne haltuun perinteikkään perheyrityksen matkassa. Kesällä 2023 laivalla pääsee vaikkapa Leivonmäen kansallispuistoon!

1. Aidolla höyrylaivalla Päijänteelle

Silmissä Päijänteen sini ja jalkojen alla aidon höyrylaivan s/s Suomen kansi – kesäinen tunnelma ei voisi juuri idyllisempi olla. Päijänne-risteilyt Hildenin kipparoimaan, reippaasti yli satavuotiaaseen laivakaunottareen noustaan Lutakon satamassa Jyväskylässä. Matka Päijänteen saaristomaisemassa taittuu miellyttävästi kapteenin kertoessa näkyvistä maisemista. Jos maltat siirtää katseesi hetkeksi sivuun Päijänteestä, voit tutustua laivalla pysyvään näyttelyyn sen vaiheista. 

Lue lisää Päijänne-Risteilyt Hildenin lounas- ja kesäillan risteilyistä.

2. Risteily Alvar Aallon arkkitehtuuriin

Jyväskylä tunnetaan maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon pääkaupunkina: kaupungissa ja lähialueilla on enemmän Aallon suunnittelemia kohteita kuin missään muualla maailmassa. Aaltoa inspiroivat Päijänteen maisemat, ja yksi hänen merkittävimmistä teoksistaan kohosikin Päijänteessä sijaitsevalle Säynätsalon saarelle. Päijänne-Risteilyt Hildenin erikoisristeily Aalto a la nature johdattaa kävijän Päijännettä pitkin Aallon arkkitehtuurin äärelle. Ja mikä parasta: samalla legendaarisella höyrylaivalla ja samaa reittiä pitkin, jota Aaltokin aikanaan kulki.

3. Päijänne-risteily lasten kanssa

Sisävesiristeily Päijänteellä on myös lapsille ihana elämys – eikä vähiten siksi, että laivan kannella jäätelö maistuu ainakin tuhat kertaa paremmalta kuin maissa. Päijänne-Risteilyt Hildenin laivoille myös lapset ovat aina tervetulleita. Noutopöydässä on lapsille maistuvia herkkuja ja kapteenin juttusillekin on mahdollista päästä! 

Kolme henkilöä risteilylaivan kannella.
Kuva: Kerttu Pylvänäinen

4. Päivä Päijänteellä – risteillen Jyväskylään

Tiesitkö, että Jyväskylään voi saapua myös risteillen? Päijänne-Risteilyt Hildenin laivaan voi nousta Päijänteen eteläisimmässä kaupungissa Lahdessa ja matkata pitkin Suomen pisintä järveä aina sen pohjoisimpaan matkustajasatamaan Jyväskylässä. Varmasti unohtumaton kokemus!

Lue lisää Päijänne-risteilyt Hildenin reittiliikenteestä. 

5. Viiden kanavan kautta Jyväskylästä Äänekoskelle

Päijänteeltä on yhteys kirkasvetiselle Keitele-järvelle Keitele-kanavan kautta. M/s Suomen Suvella Lutakon satamasta voi matkustaa aina Äänekoskelle saakka. Upeissa maalaismaisemissa kulkevalla reitillä poiketaan viidellä sululla ja myös Laukaan satamassa. Matkalla ohitetaan myös jopa 7000 vuotta vanhat Saraakallion kalliomaalaukset, jotka ovat Fennoskandian laajin kuvakenttä.

Lue lisää Viiden kanavan laivareitistä.

Hennkilö katselee risteily laivasta auringonlaskua
Kuva: Kerttu Pylvänäinen