Lapsi puistossa mehutölkkiä pidellen

Jyväskylän parhaat leikkipuistot

Kesä ja leikkipuistot kuuluvat yhteen! Vauhdikkaat liukumäet, keinut, hiekkaleikit ja kiipeilytelineet kutsuvat viettämään aktiivista vapaa-aikaa. Jyväskylän kaupungin alueella on yhteensä reilut sata kaupungin ylläpitämää leikkipuistoa. Alla on esitelty muutamia mukavia puistoja, joihin kannattaa suunnata, kun leikkijalkaa vipattaa. 

Mäki-Matin perhepuisto

Oikokatu 7 

Jyväskylän ehkä tunnetuin leikkipuisto on Harjun kupeessa, n. 1 km päässä keskustasta sijaitseva perinteikäs Mäki-Matin perhepuisto. Suuresta puistosta löytyy tekemistä niin pienille taaperoille kuin vähän suuremmille vauhtiviikareille. Hiekka-alueet, keinut, liukumäet, intiaaniteltat ja merirosvolaiva pitävät lapset aktiivisina! 

Arkipäivisin puiston leluvarastot ja talot ovat auki. Sisätiloista löytyvät wc:t, leikkihuoneita leluineen ja keittiö ruokailuhetkiä varten. Myös puiston grillipaikalla voi valmistaa omia eväitä ja viettää vaikka kesäisen piknik-hetken. Arkisin avoinna olevasta kahvilasta saa keittolounasta sekä herkkuja. 

Mäki-Matin perhepuistossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja mukavaa toimintaa.  

Uudet interaktiiviset leikkivälineet

Lutakon satama, Satamakatu 8
Pupuhuhdan toimintapuisto, Vemmelsääri 1
Tammirinteen leikkipuisto, Jyskäntie 3 

Lutakon satamassa, Pupuhuhdan toimintapuistossa ja Tammirinteen leikkipuistossa on uusia, interaktiivisia välineitä, jotka innostavat liikkumaan hauskalla tavalla. Liikuntaa ja äänimaailmaa yhdistelevät toimintavälineet antavat myös aivoille tekemistä. Ne soveltuvat kaikenikäisille ja viihdyttävät myös teini-ikäisiä sekä lasten vanhempia. 

Lutakonpuiston esteetön liikunta- ja leikkipaikka

Schaumanin puistotie 23

Lutakonpuistoon, Rantaraitin varrelle, on rakentunut uusi esteetön liikunta- ja leikkipaikka. Kokonaisuus muodostuu leikkialueesta ja ulkokuntosalista. Esteettömyys näkyy muun muassa väline- ja materiaalivalinnoissa sekä välineiden sijoittelussa, ja myös värien käyttö alueella on suunniteltu esteettömyys huomioiden. Puistossa voi ihailla myös valotaidetta!

Seppä Högmanin puisto

Äijäläntie 19

Seppä Högmanin puisto sijaitsee huikaisevissa järvimaisemissa Väinölänrannassa, noin kuuden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Puiston vetonaula on verkkokiipeilyrata, joka on yksi Jyväskylän suurimmista. Varo, lattia on laavaa! Myös aikuisille on tekemistä puistossa: lasten leikkiessä puiston kuntoiluvälineillä voi tehdä rapsakan treenin. Puiston viereisellä ranta-alueella voi istahtaa penkeille ihastelemaan järvimaisemaa ja ohitse lipuvia laivoja ja veneitä. Rannassa on myös riippukeinuja pötköttelyä varten.

Seppä Högmanin puisto
Kuva: Timo Mattila

Kangaslammenpuisto

Taimistontie 6a 

Kangaslammenpuistossa on tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin! Vehreässä puistossa on monipuolisesti leikkivälineitä lapsille, muun muassa erilaisia kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja keinuja. Puistossa on otettu huomioon myös esteettömyys. Kangaslammella aikuisten ei tarvitse tyytyä seisoskelemaan hiekkalaatikon reunalla, sillä puistossa on aikuisille useita kuntoiluvälineitä. Toimintapuiston yhteydessä sijaitsee myös parkourpuisto. 

Emännänpuisto

Emännäntie 18a 

Emännänpuisto sijaitsee Kortepohjassa lähellä Laajavuorta. Puistossa on tilaa temmeltää, ja puiston useat liukumäet kutsuvat leppoisiin tai vähän hurjempiin liukuihin. Puistossa on myös useita istuinryhmiä oleskeluun ja eväiden syöntiin.