Liikuntahaasteet -teemareitti

Kaksi henkilöä juoksemassa Rantaraitilla
Kuva: Tero Takalo-Eskola

Jyväskylä on todellinen liikuntakaupunki, joka haastaa sinut liikkumaan – vaivattomasti ja monipuolisesti. Kaupungissa lähes kaikki on kävely- tai pyöräilyetäisyydellä ja arkiliikunnan mahdollisuudet ovat erinomaiset – nautit sitten raikkaasta ulkoilmasta tai innostut enemmän sisäliikunnasta. Hyvän olon voit viimeistellä kylpylöiden lämpimissä poreissa ja hemmotteluhoidoissa.

Visit Jyväskylä haastaa sinut ylittämään itsesi liikunnallisesti Jyväskylän upeimmissa kohteissa. Katso haasteet alta ja valitse itsellesi sopivin tai vaikka kaikki. Suorita haaste omalla tyylilläsi ja valitsemallasi porukalla, ota suorituksesta kuva tai videopätkä ja lataa se Instagramiin hashtagilla #jklmoving. HUOM! Instagram-tilin asetuksien tulee olla julkinen, jotta kuva näkyy kaikille käyttäjille.

Kierrä haasteita läpi omatoimisesti Citynomadin mobiilisovelluksen opastamana klikkaamalla tänne.

Haasteet

Harju

Harju on yksi Jyväskylän tunnetuimmista kohteista ja siellä voit viettää aikaa vaikka piknikillä tai suuntaamalla juoksulenkille. Myös JJK:n kotipelejä voit seurata Harjun stadionilla. Nouse Harjun portaat ja ihaile ylhäältä avautuvaa maisemaa kohti Jyväsjärveä. Tyyli on vapaa ja hengästyminen sallittua. Katso videolta, miten JJK:n pelaaja Topi Järvinen suoritti haasteen ja tee perässä omaan tyyliisi.

Rantaraitti

Lähde liikkeelle Lutakosta satamakahvilalta ihaillen reitin varrella Jyväsjärven upeita rantamaisemia. Matkalla ohitat Mattilanniemen, Ylistön kampuksen ja lopuksi vielä loppuspurtti Kuokkalan sillan yli takaisin lähtöruutuun. Voit juosta reitin niin kuin JJK:n pelaaja suoritti haasteen tai kiertää järven kävellen, pyöräillen tai vaikka rullaluistellen. Katso JJK:n pelaajan Rantaraitti-haastevideo täältä.

Laajavuori

Laajavuoressa voit harrastaa monipuolisesti erilaista liikuntaa, sillä täällä puitteet ovat loistavat niin lenkkeilyyn, alamäkipyöräilyyn, frisbeegolfiin sekä talvisin tietenkin lasketteluun. Hauskaa ja haastavaa tekemistä löytyy myös Laajavuoren seikkailupuistossa, jossa tällä kertaa tehtävänäsi on testata, kuinka kiipeily sujuu köysien varassa ja toden teolla haastaa itsesi. Katso Laajavuoren haastevideo seikkailupuistosta täältä.

 

Pyöräily

Jyväskylässä paras keino on liikkua polkupyörällä paikasta toiseen joko vauhdikkaammin urheilumielessä tai viettämällä rentoa päivää kaupungin eri kohteita kiertäen. JJK:n pelaaja Jasin Abahassine otti osaa haasteeseen. Katso videolta, millaisen pyörälenkin hän teki ja mitä maisemia reitin varrelle osui ja tee perässä!

Uinti & Saunominen

Jyväskylässä saunominen onnistuu vaikka keskellä järveä eli kokoa kaveriporukka kasaan ja suuntaa saunalautalle! Hyppää saunasta suoraan järveen vilvoittelemaan äläkä unohda myöskään perinteistä saunavihtaa. Katso videolta, miten rentoa päivää JJK:n pelaajat viettivät saunalautalla.