Henkilö seisoo lumisessa Kirkkopuistossa, joka on koristelu jouluvaloilla.

Jouluisia bussikierroksia ja ideoita joulun ja talven lomiin Keski-Suomessa

Visit Jyväskylä Region järjestää 25.11. ja 9.12. klo 12–15 kaksi opastettua, jouluista bussikierrosta Jyväskylässä. Matkalla kuullaan joulun historiasta ja perinteistä Suomessa sekä siitä, miksi Jyväskylää voidaan kutsua suomenkielisten joululaulujen ja joulujuhlanperinteen syntysijaksi. Matkalla poiketaan useissa paikallisissa puodeissa, tehtaanmyymälöissä ja putiikeissa, joista voi hankkia lahjoja kuusen alle ja herkkuja joulupöytään. Kierroksen kesto on kolme tuntia ja hinta 20 euroa/henkilö. Liput kierrokselle tulee hankkia etukäteen osoitteesta https://visitjyvaskyla.fi/opastetut-yleisokierrokset/, josta löytyy myös kierrosten tarkempi ohjelma

Vinkit joulun ja talven lomiin Keski-Suomessa Visit Jyväskylä Regionin verkkosivulta

Visit Jyväskylä Region on koonnut verkkosivuilleen ideoita joulun ajan ja talven lomiin ja vapaa-ajan hetkiin. Matkailijat ja paikalliset löytävät sivustolta helposti muun muassa vinkit jouluostoksiin, kulttuurielämyksiin, talvisiin aktiviteetteihin ja joulun ja talven hemmotteleviin lomiin. Joulun ja talven ajan vinkit löytyvät osoitteesta https://visitjyvaskyla.fi/talvi/.

Paikallisia tuotteita pukinkonttiin löytyy esimerkiksi Huopaliike Lahtisilta Jämsästä, jonka valikoimassa on muun muassa niin perinteisiä kuin design-huopajalkineita. Lasten kanssa joulutunnelmaan virittäydytään Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen Hissen joulu -tarinakonsertissa 13.12. Jämsässä Hirvikartanon eläinpuisto on avoinna perinteiseen tapaan 26.12. klo 12–15. Hirvikartanolla pääsee ravintolassa herkuttelun lisäksi näkemään hirviä, poroja ja täpläkauriita. Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuilta löytyy myös vinkkejä joulun valmiisiin lomiin, joita tarjoavat muun muassa Revontuli ja HimosLomat. Lisää vinkkejä Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuilta.

Lisätiedot
Rinna Valjakka, matkailuneuvoja, Visit Jyväskylä Region (15.11. lähtien)
p. 050 512 6133
rinna.valjakka@jyvaskyla.fi