Hostellihuone Time Hostelissa.

Jyväskylästä löytyy Suomen paras hostelli, jonka uniikki sisustus ja seinät kertovat tarinoita

Suomen parhaaksi hostelliksi vuonna 2021 valittu Time Hostel tarjoaa Jyväskylän keskustassa edullista majoitusta boutique-tyyliin.

Seinämaalaus Time Hostelissa.
kuva: Time Hostel

Parhaat asiat syntyvät usein sattuman kautta ja tunteen pohjalta. Näin kävi myös yrittäjä Margo Saxbergille, jolle tarjottiin muutama vuosi sitten tyhjillään olevaa toimistotilaa Jyväskylän Yläkaupungilta. Lupien selvittely paljasti, että tila oli aikaisemminkin toiminut majoituskäytössä, ja se oli mahdollista valjastaa hostellitoimintaan.

Saxbergin käsissä ei syntynyt tusinatavaraa, vaan Suomen parhaaksi valittu hostelli.

”Time Hostel on uniikki boutique-hostelli, joka tarjoaa hotellitason majoitusta edullisin hostellihinnoin”, Saxberg kuvailee.

Uniikkeja maalauksia ja kierrätysmateriaaleja

Time Hostellissa huomion kiinnittävät vaikuttavat seinämaalaukset, jotka ovat paikallisen maalarin Iikka Hackmanin käsialaa.

”Alun perin oli tarkoitus, että Iikka tekee muutaman kuvan seinälle. Maalaukset olivat kuitenkin niin upeita, että suunnitelma laajeni ja lopulta Iikka maalasi sekä seiniä että kattoja”, Saxberg kertoo.

Persoonallisen rouhea tunnelma syntyy maalausten ohella myös sisustuksesta, jonka Saxberg on toteuttanut yhdessä vaimonsa kanssa. Kaikki muu on kierrätettyä paitsi sängyt. Tavaroilla on mielenkiintoisia tarinoita kerrottavanaan, kuten vielä seinälle pääsyä odottavalla Käkisalmen aseman vanhalla kuparikellolla, joka toimi myös innoittajana hostellin nimelle.

Vastuullisuus ja kestävyys ovat Saxbergille tärkeitä teemoja. Time Hostel onkin mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, Hostelling Internationalin Hi Quality & Sustainability -ohjelmassa sekä Green Key -ohjelmassa, jotka kaikki tähtäävät vastuullisen matkailun laatumerkkien saamiseen.

Valttikortteina sijainti, tunnelma ja siisteys

Kaksi henkilöä istuu Time Hostelin keittiössä.
kuva: Time Hostel

Time Hostelin on löytänyt nuorten lisäksi myös vanhempi sukupolvi. Sijainti keskusta-alueella, aivan yliopiston vieressä on mainio. Ympärillä ovat boheemin Yläkaupungin ravintolat ja muu palvelutarjonta sekä lähistöllä sijaitsevien Harjun ja Jyväsjärven ulkoilumahdollisuudet.

Asiakkaat arvostavat hostellin uniikkeja huoneita ja lämmintä tunnelmaa. Kiitosta on tullut ovikoodeista, joiden ansiosta sisään- ja uloskirjautuminen onnistuu vaivattomasti ja ilman ylimääräisiä henkilökontakteja.

Siistissä ja puhtaassa hostellissa viihdytään.

”Kaikkein eniten saan palautetta siitä, kuinka siistiä meillä on”, Saxberg iloitsee.