Uusi vuosi Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Uusi vuosi Jyväskylässä ja koko Keski-Suomessa on yhtä juhlaa. Miten sinä otat uuden vuoden vastaan? Kiinnostaako tänä vuonna uuden vuoden bileet, hemmotteluelämyksiä antavat majoituspaketit, puuhastelu lasten kanssa vai taivaan maalaavat parhaat ilotulitukset? Lue alta vinkit uuden vuoden vastaanottoon Jyväskylässä ja ihan koko Keski-Suomessa!

#visitjyvaskylaregion

Parhaat ilotulitukset

Ensimmäisten joukossa Keski-Suomen taivas valaistaan ilotulittein Laukaan satamassa, jossa ilotulitus starttaa uuden vuoden aattona klo 19. Äänekosken kaupungin uuden vuoden juhla järjestetään kaupungintalon piha-alueella ja se päätetään upeaan ilotulitukseen Äänejärven rannassa. Uuden vuoden aattoillan kruunaavat ilotulitteet myös Himoksella, jossa värikäs ilotulitus käynnistyy Himos Parkin kentällä klo 22. Laukaassa ilotulitusta ihastellaan Peurungasta käsin.

Jyväskylän kaupungin ilotulitus käynnistyy klo 00:00. Ilotulituksen tarkkaa paikkaa ei etukäteen ilmoiteta, mutta parhaiten ilotulitusta voi seurata keskustasta, Lutakosta ja Mäki-Matin suunnalta.

Kun postaat ilotulitteista someen, älä unohda merkintää #visitjyvaskylaregion! Jos ammut itse ilotulitteita, muistathan olla varovainen ja suojautua asianmukaisesti. Ilotulitteiden käyttöaika on 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 ja muistathan, että Jyväskylän keskusta-alueella rakettien ampuminen on kielletty.

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Uusi vuosi lasten kanssa

Lasten kanssa uusi vuosi vaihtuu Jyväskylässä sunnuntaina 31.12. klo 14–17 Mäki-Matin perhepuistossa. Tunnelmallisessa, maksuttomassa ulkoilmatapahtumassa on mukana elokuva-animaatiosta tuttu lumiukkohahmo, valotemppurata ja tulitanssia. Tapahtuman aikana grilli on kuumana omia eväitä varten ja Sirius-joukkueen kahviosta voi ostaa lämmintä juotavaa ja syötävää.

Joutsassa koko perheen maksuttomassa uudenvuoden tapahtumassa liikuntahallilla ohjelmassa on discoilua ja monenlaista tekemistä sisällä ja ulkona. Tapahtuman päättää kello 20 upea ilotulitus.

Muuramessa Ravintola Riihikelossa ja Riihivuoren laskettelukeskuksessa uutta vuotta juhlitaan ravintolan ja rinteiden puolella, jossa tarjolla muun muassa soihtulaskua.

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Uuden vuoden bileet

Kimalletta, glitteriä ja basson jytkettä on luvassa ympäri Keski-Suomea, kun metsien ja järvien maakunnassa villiinnytään uuden vuoden bileissä. Revontulessa tanssijalan saa vipattamaan Meiju Suvas. Hotelli Keurusselässä uutta vuotta vastaanotetaan Kari Hirvosen & Onnentähden tahdeissa. Uuraisilla menomeiningit tarjoilee Ravintola Keskipiste ja Luhangassa puolestaan Ravintola Reeti.

Jyväskylän kaupungin ilotulitteiden ihastelun jälkeen voi iloisin mielin suunnata kohti keskustaa ja Popparin uuden vuoden bileitä, tai bailata Londonissa tai Proud Maryssa.

Himoksella juhlitaan Playa Bandin tahtiin, joka tunnetaan kovan menon tuojana.

Kuva: HimosLomat

Juhlaillallisia ja oopperaa Jyväskylässä 

Uudenvuodenaattona Jyväskylässä, Bistro Kirkkopuistossa tarjoillaan illalliskattaukset klo 16:30 sekä klo 19:30. Perinteinen uuden vuoden illallinen on katettuna myös Trattoria Aukiossa. Illan musiikista sekä tunnelmasta vastaa Eemeli Kurkela.  

Kuuluuko uuden vuoden lupauksiisi lisätä kulttuuria elämääsi? Jyväskylän kaupunginteatterilla nähdään Jyväskylän Oopperan esittämänä oopperan klassikkoteos Lemmenjuoma.

Kuva: Julia Kivelä

Uuden vuoden hemmottelu

Keski-Suomi tunnetaan ympäri vuoden rauhallisista metsistään ja rauhoittavista järvimaisemistaan, mutta uutena vuotena hemmottelu viedään uudelle tasolle. Hemmottelua ja täydellistä rauhaa etsivien kannattaa panostaa majoituspaketteihin, joista toinen toistaan ihanimpia tarjoavat mm. aktiviteettien ja tapahtumien Peurunka, ja järvimaisemien ja lasi-iglujen Revontuli. Matkailutila Surkeenjärveltä löytyy vielä muutamia mökkejä isommallekin porukalle uudenvuoden viettoon keskisuomalaisesta maalaismaisemasta.

Kuva: Revontuli Resort

Lisää vinkkejä julkaistaan pian!