Vinkit ystävänpäivän viettoon Keski-Suomessa

Siirry edelliseen
Siirry seuraavaan

Helmikuun 14. päivä vietetään ystävänpäivää. Keski-Suomessa ystävyyttä voi juhlistaa vaikkapa ulkoillen tai kahvitellen, tai ystävän kanssa voi mennä museoon tai kylpylään. Kukin tyylillään.

Suunnittele sinun ja ystäväsi näköinen ystävänpäivä Keski-Suomessa alta löytyvien vinkkien avulla!

Mäenlaskua, retkiluistelua ja pulahdus avantoon

Jos pulkkamäki houkuttaa ystäväporukkaa, on siihen monia mahdollisuuksia. Laajavuoressa on maksullinen pulkkamäki rinteen reunassa ja laavu rinteen alla. Laavu on asiakaskäytössä Laajiksen aukioloaikoina. Laajikseen pääsee kätevästi myös bussilla.

Halssilan Hiihtomaan pulkkamäessä hurahtaa ainakin puoli päivää. Muutama erilainen mäki houkuttelee kokeilemaan erilaisia laskutyylejä ja katettu kota kerää väsyneet laskijat lämmittelemään nuotion äärelle eväitä syömään.

Nisulan Pihatuvalla Luhangassa on laskiaispullakahvila avoinna ke 14.2. klo 10-15 ja ohjelmassa herkuttelua ja mäenlaskua.

Jyväskylän satamaan aurattu retkiluistelurata kutsuu raikkaan talvi-ilman tavoittelijoita piruetteja tekemään. Ystävänpäivän kunniaksi Satamakahvilasta saa vuokrata retkiluistimet kahdelle hintaan 20 euroa, kahdeksi tunniksi.

Reippailun jälkeen onkin ihana suunnata Sataman Viiluun saunomaan ja kylpemään ja ties vaikka avantoon pulahtamaan.

Kylmän avantopulahduksen sijaan ystävään voi myös muistaa kesäisellä risteilylahjakortilla, jollaisen saa nyt -20% hintaan Päijänne-risteilyt Hildenin verkkokaupasta koodilla YSTAVA2024 (6.2.-29.2.2024).

Kuva: Tero Takalo-Eskola

Museovierailut siivittävät keskusteluja taiteesta

Museokierroksella ystävän kanssa voi suunnata Jyväskylän keskustassa Jyväskylän Taidemuseoon Kirkkopuiston laidalla. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös uusi museokeskus Aalto2, joka yhdistää Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Matkalla voi poiketa Galleria Beckerissä ja taidelainaamossa.

Jos näiden jälkeen jäi vielä kulttuurin nälkä, löytyy Matkakeskuksen vierestä Galleria Ratamo, jossa esitellään ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä taidegrafiikkaa, piirustusta ja valokuvataidetta.

Suomen käsityön museossa järjestetään ystävänpäivänä työpaja aiheenaan Pieniä maalauksia. Pajassa hyödynnetään mustikoita, soodaa, pipettejä ja naruja. Kaiken ikäisille sopivassa pajassa syntyvät värikkäät maalaukset voi jatkojalostaa vaikka korteiksi. Työpaja järjestetään klo 14-17.30 ja se sisältyy museon pääsymaksuun. Ystävänpäivän kunniaksi museoon pääsee kaksi yhden hinnalla! Myös Museokortti käy. 

Sparvinin talo Toivolan vanhalla pihalla kutsuu myös askartelemaan. Museokauppa Sparvinin maksuttomassa työpajassa askarrellaan ystävänpäiväaiheisia koristeita 5.-14.2. Samalla voi tehdä löytöjä  museokaupasta. Ystävänpäivän alennuksena lahtelaisen TuohiMuorin kauniit tuohesta valmistetut korvakorut, sydänkoristeet ja tuokkoset -15 % 5.-14.2. Avoinna ma-pe klo 11-16. 

Suomen Ilmavoimamuseossa pääsee ystävänpäivänä kaksi yhden hinnalla museoon. Tarjous on voimassa koko päivän ja se koskee kaikkia pääsylipputyyppejä. 

Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen, Jyväskylän Taidemuseo

Vauhti hurmaa rinteessä ja ajoradalla

Aktiiviseen päivään puitteet tarjoilevat Keski-Suomen moninaiset laskettelukeskukset. Hankasalmen Häkärinteet luovat lumisia elämyksiä kaikenikäisille vasta-alkajista vauhtihirmuihin. Muuramen Riihivuoresta löydät monipuoliset rinteet joka makuun. Jämsän Himoksella on sopivat rinteet niin aloitteleville laskijoille kuin vauhtia ja haastetta kaipaaville konkareillekin. Jyväskylän Laajis on puolestaan hiihtokeskus kaupungissa. Laajiksen 12 rinnettä, 6 hissiä ja pulkkamäki sekä kauden edetessä kolme lumiparkkia takaavat vauhdikkaan päivän.

Ystävänpäivänä kannattaa ottaa ystävä mukaan ja lähteä ajamaan kartingia sisäradalle Vaajakoskelle, Karting Centeriin. Ystävänpäivänä kaksi henkilöä ajaa 2x10minuutin ajon yhteishintaan 50€. Tarjous on voimassa ystävänpäivän lisäksi kyseisellä viikolla maanantaista-perjantaihin. Vapaat yleisöajovuorot löytyvät nettisivujen kalenterista.

Kuva: Riihivuori

Kun kahvihammasta kolottaa

Ystävän kanssa vietetty kahvihetki onnistuu useammassakin paikassa. Kahvila Miriam’sin omassa leipomossa leivotut kakut, piiraat ja pullat taltuttavat makean nälän varmasti. Robert’s Coffeen kahvilistalta löytyy kahvi vaativampaankin makuun. Espresso Housessa istahdatte katselemaan Kävelykadun vilinää sesonkikahvit kädessänne. Sokoksen yläkerran Caffitellassa syvennytte keskusteluun kotoisten kahviherkkujen kera. Wilhelmiinan konditoriassa puolestaan ihastelette Nikolainkulman historiallista miljöötä kahvista ja kakusta nauttien.

Toivolan vanhalta pihalta löytyvä kahvila Valkoinen puu tarjoilee suussa sulavien herkkujen lisäksi autenttista tunnelmaa. Upeasti remontoidussa Bistro Kirkkopuistossa puolestaan nautitaan kahviherkut ja muistellaan, miten aikoinaan samassa rakennuksessa sijaitsevasta jäätelökioskista napattiin jätskit ja istuttiin piknikille puiston nurmelle.

Toisenlaisen kahvilakokemuksen saa kun hyppää autoon ja hurauttaa Joutsaan. Nukkekahvila Doll Landiasta löytyy ystävänpäivätuliaisia niin nukke- kuin koiraharrastajillekin. Samalla reissulla nautit ihanat vohvelikahvit, näet miten nuket viettävät ystävänpäivää ja voit myös valokuvata omia nukkejasi pienoiskahvilassa.

Kuva: Miriam’s Oy

Elämää voi parantaa myös poreammeessa

Kylpylätunnelmaan pääsette ystävän kanssa Scandic Laajavuoressa, jossa keho ja mieli rentoutuu porealtaassa ja höyrysaunassa. Aalto Alvariin kannattaa suunnata ystäväperheen vesipetojen kera, sillä uusittu vesiliukumäki ja aaltoallas takaavat hauskuuden. Laukaan Peurungassa kylpylätunnelma yhdistyy vesipuistomaiseen menoon. Ennätyksiä voi rikkoa 130-metrisessä vesiliukumäessä.

Kuva: Peurunka

Käytä tunnistetta #visitjyvaskylaregion ja jaa ystävänpäivätunnelmasi sosiaalisessa mediassa!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös…

Kaksi henkilöä luistelee lastenvaunujen kanssa Jyväsjärven retkiluisteluradalla.

Talven elämykset Keski-Suomessa

Lapsi ja aikuinen lasketat kelkalla mäkeä.

Mitä Keski-Suomessa tapahtuu tänään?

Ravintolan pöydällä on artesaanipizza sekä kakkupala

Ihanimmat kahvilat ja ravintolat Keski-Suomessa

Häähninmäen näköalatorni ja mökki talvisessa metsässä

Erikoismajoitus Keski-Suomessa