KYSYTTÄVÄÄ?

 

 

 

 

 

 

Lounaispuiston kesä                            Lounaispuiston kesän logo

Kesäohjelmaa tuutin täydeltä!

Lounaispuiston kesä -tapahtumakokonaisuutta on järjestetty nykyisessä muodossa 2010-luvun alusta alkaen. Viime kesänä Lounaispuiston tilaisuuksiin löysi tiensä yli 10 000 ihmistä. Lounaispuiston ohjelma on tänä vuonna monipuolisempi kuin koskaan ja tapahtumia löytyy kaikille muksusta mummoon! Ohjelman on koonnut Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ellei toisin ilmoiteta.

Hyppää mukaan!

Lounaispuiston lavalla tehdään tänä kesänä tehdään piruetteja, lauletaan ikivihreitä iskelmiä, hassutellaan, nähdään punk-elokuva sekä kuullaan Suomen eturivin artistien konsertteja. Tutustu Lounaispuiston kesän monipuoliseen ohjelmatarjontaan ja ota kaverikin mukaan viettämään iltaa luonnon helmassa Yläkaupungilla. 

Lounaispuiston kesä in English

Kaikki Lounaispuiston kesän tapahtumat

 

TOUKOKUU


Yläkaupungin Yö: M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band

La 20.5. klo 17

Ilmaistapahtuma

Kotiharjun päällä -nimeä kantavassa konsertissa kuullaan 50-vuotisen uran tehneen M.A. Nummisen tunnetuimpia ja rakastetuimpia kappaleita 60-luvulta nykypäivään. Ilmavoimien Big Bandin kapellimestarina toimii musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Lounaispuiston koko ohjelmisto Yläkaupungin Yössä:

16.00 Kostume
17.00 M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band
19.00 Kyllikit ja Tähdenlento-orkesteri
20.30 Fresh Tides
21.30 Baulta
22.45 Mäsä
00.00 Räjäyttäjät

Yläkaupungin Yön nettisivut 

Yläkaupungin Yön Facebook-sivu

Järjestää: Yläkaupungin yö

 

KESÄKUU

 

Kansallisbaletin kesäkiertue

Ke 7.6. klo 18

Ilmaistapahtuma

Perinteiseksi kesän aloitukseksi monessa Suomen kaupungissa muodostunut Kansallisbaletin kesäkiertue. Kiertueesta on tullut kuluneiden vuosien aikana hyvin suosittu, ja  Jyväskylässä yleisöä on ollut paikalla vuosittain jopa 3 000 henkeä. Kiertueen ohjelmassa on noin tunnin mittainen kooste katkelmia klassisen baletin suosikkiteoksista upeine pukuineen sekä kiinnostavia nykytanssinumeroita, joukossa myös varta vasten kiertueelle luotuja kantaesitysteoksia.

Lounaispuistossa on rajoitetusti istumapaikkoja. Tilaisuudella on säävaraus. Mahdollinen peruuntuminen tai ohjelman karsiminen ylivoimaisten sääolosuhteiden vuoksi päätetään paikan päällä ennen esityksen alkua. Peruuntumisesta saa tietoa Oopperan ja Baletin Twitter- ja Facebook-sivulta.

Järjestää: Suomen Kansallisbaletti ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut


Seniorikuorojen kevätlaulajaiset 

To 8.6. klo 18

Ilmaistapahtuma

Tilaisuudessa esiintyy seitsemän seniorikuoroa (Akanat, Sointukuoro, Iltatähdet, Harmaat herrat, Pörriäiset, Kannelkuoro, Kimalaiset) sekä puhallinorkesteri Kajastus. Tapahtumasta saa ostaa kahvia ja pullaa.

Järjestää: Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut  ja Vanhusneuvosta

 

Lounalaulut ja Puistotanssit: Rockabilly Night

Ti 20.6. klo 18

Ilmaistapahtuma

Yhdistettyä yhteislaulutilaisuutta ja tanssi-iltaa tähdittävät Telefunkens-yhtye ja Rock’n’Swing Dance Club Break ry:n tanssijat.
Yhteislaulutilaisuuden vetää Telefunkens ja upeista tanssiesityksistä ja –opetuksesta vastaa Rock’n’Swing Dance Club Break ry. Iltaan voi osallistua katsellen, kuunnellen, tanssien tai laulaen mukana.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen tanssin keskus

 

Lounalaulut: Energia

Ti 27.6. klo 18 

Ilmaistapahtuma

Yhteislaulutilaisuudessa yleisöä laulattaa viime kesänkin Lounaispuiston kesän ohjelmasta tuttu Energia-yhtye. Niko Saloheimon luotsaama yhtye kirvoittaa tuppisuidenkin kielenkannat yhteislauluun.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

 

Koko perheen tapahtuma: Toivon pyörteissä

To 29.6. klo 17

Ilmaistapahtuma

Koko perheen tapahtumassa on erilaisia toimipisteitä kaiken ikäisille. Luvassa on mm. temppurata, jättisaippuakuplia ja parkouria, jota esittelevät Parkour Akatemian ohjaajat. Tapahtumassa esitellään myös kummilapsityötä maailmalla. Paikanpäällä on mehutarjoilu. Ilta huipentuu Pekka Laukkarinen Trion (tuttu MTV Juniorilta) konserttiin.

Järjestäjä: Jyväskylän seurakunta

 

HEINÄKUU

 

Puistotanssit: Koko Suomi tanssii! Paula Kettu ja Saga Elgland

Ti 4.7. klo 18

Ilmaistapahtuma

Koko Suomi tanssii -kampanja kutsuu nauttimaan tanssin ilosta – kaikki osaavat tanssia! Lounaispuistossa opetellaan tanssihaasteopettajien johdolla balettia, nykytanssia sekä seura- ja paritansseja. Opetellut tanssihaasteet kuvataan ja jaetaan sosiaalisessa mediassa, ja samalla heitämme haasteen eteenpäin. Tule mukaan levittämään tanssin iloa! Opettajina toimivat Saga Elgland ja Paula Kettu. Koko Suomi tanssii -kampanja on käynnissä koko vuoden 2017 ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. 

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen Tanssin Keskus

 

Kamukutsut - Koko perheen kansanmusiikkikonsertti

Su 9.7. klo 14

Ilmaistapahtuma

Soittavat lapset ja nuoret meiltä ja muualta valloittavat Lounaispuiston lavan, kun Jyväskylän kansalaisopiston pelimanniryhmien vieraaksi saapuu Vuosaaren Näppärit ja Southport Strings-jousiyhtye Englannista. Mukana myös marimbaorkesteri St Stithians College Marimba Band Etelä-Afrikasta.

Järjestäjä: Jyväskylän kansalaisopisto

 

Lounalaulut: Juha Vanhanen & Liekki

Ti 11.7. klo 18

Ilmaistapahtuma

Heinäkuun ensimmäisessä yhteislaulutilaisuuden vetää Juha Vanhanen & Liekki. Jyväskyläläinen Liekki kiertänyt Suomea ristiin rastiin hallitsevan tangokuninkaan taustabändinä ja Juha Vanhanen on keikkaillut aktiivisesti 2000 luvun alusta asti useissa eri yhtyeissä. Solisti Juha Vanhasen lisäksi Lounaispuistossa nähdään kosketinsoittaja Elina Kattilakoski, kitaristi Eero Kortesoja, rumpali Jaro Joensuu ja basisti Jussi Manninen.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

 

Lounalaulut ja Puistotanssit kaikenikäisille: Loiskis ja Off/Balancen

Ti 18.7. klo 18

Ilmaistapahtuma

Yhdistetyssä yhteislaulutilaisuudessa ja tanssi-illassa lauletaan tällä kertaa tuttuja lastenlauluja sekä nähdään nykytanssia. Ohjelmasta vastaa Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ja Tanssiryhmä Off/Balance.

Off/Balancen Hutiklubi yhdistää ensimmäisenä maailmassa nykytanssin ja interaktiivisen teatteri-improvisaation. Hulvaton esitys koostuu lyhyistä tanssikohtauksista, jotka toteutetaan pyytämällä yleisöä määrittämään aihepiirejä, esitystyyliä ja liikelaatuja. Näin katsojat pääsevät vaikuttamaan improvisaatioesityksen toteutukseen ja kulkuun.

Kuinka käy Mikki Hiireltä merenkulku tai Teddykarhuilta huviretki? Entä kuka asuu Vaahteramäellä tai Kumputiellä? Iki-ihanat lastenlaulut ja -leikit ovat ilahduttaneet sukupolvesta toiseen, onhan näissä lauluja, joita mummot ja vaarit ovat laulaneet – jo lapsina. Ikivihreitä lastenlauluja laulattaa Loiskis-orkesteri.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

 

Lounalaulut & Puistotanssit: Ilta irlantilaisittain

Ti 25.7. klo 18

Ilmaistapahtuma

Yhdistetyssä yhteislaulutilaisuudessa ja tanssi-illassa sujahdetaan irlantilaisen musiikin maailmaan. Yhteislaulutilaisuuden vetää jyväskyläläinen Irish Mixture Trio ja tanssiesityksistä ja –opetuksesta vastaavat irlantilaisen tanssin taitajat Karoliina Hirvonen ja Katja Mattila. Iltaan voi osallistua katsellen, kuunnellen, tanssien tai laulaen mukana,

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Keski-Suomen Tanssin Keskus

 

ELOKUU

 

Puistotanssit: Shindo, Helena Ratinen

Ti 1.8. klo 18

Ilmaistapahtuma

Lounaispuistossa keskitytään tunnin mittaisessa tuokiossa kuuntelemaan omaa kehoa rauhalliseen tahtiin lempeiden venytysten avulla. Venyttelyliikkeet ovat helppoja ja ne voidaan tehdä seisten, istuen tai maaten. Pukeudu säänmukaiseen asuun ja ota oma matto mukaan.  Tunnin ohjaa tanssitaiteilija ja koulutettu shindo-ohjaaja, Helena Ratinen.

Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

 

Lounalaulut: Energia 

Ti 8.8. klo 18

Ilmaistapahtuma

Yhteislaulutilaisuudessa yleisöä laulattaa viime kesänkin Lounaispuiston kesän ohjelmasta tuttu Energia-yhtye. Niko Saloheimon luotsaama yhtye kirvoittaa tuppisuidenkin kielenkannat yhteislauluun.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

 

Ilmavoimien soittokunta ja Arja Koriseva 

To 10.8. klo 19

ilmaistapahtuma

Jyväskylä isännöi vuoden 2017 Valtakunnallisia kotiseutupäiviä, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa 10. – 13.8.. Nelipäiväinen iloinen kesätapahtuma sisältää runsaasti ohjelmaa moneen makuun! Kotiseutupäivien ensimmäisessä ilmaiskonsertissa Lounaispuistossa esiintyy Ilmavoimien soittokunta, solistinaan Arja Koriseva. Konsertin juontaa Antti Niskanen.

Kotiseutupäivien kotisivut


Järjestäjä: Jyväskylän kaupunki 

 

Seminaarimäen mieslaulajat Lounaispuistossa

Pe 11.8. klo 20

ilmaistapahtuma

Valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelma jatkuu Lounaispuistossa. Perjantain ilmaiskonsertissa estradilla ovat Seminaarinmäen mieslaulajat, johtajanaan Reima Viitala.

Kotiseutupäivien kotisivut

Järjestäjä: Jyväskylän kaupunki

 

Leffapiknik: Jyväskylän meininki

Pe 11.8. klo 22 

ilmaistapahtuma

Semmareiden konsertin jälkeen Kotiseutupäivät jatkaa Leffapiknikillä: Jyväskylän meininki (2016) on dokumentti kaupungista, sen punkkareista ja heidän ideologiastaan. Elokuva kertoo Jyväskylän punk-skenen tarinan vuosilta 1977-2016. Elokuvan on ohjannut Mikko Järvinen. 


Järjestäjä: Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen elokuvakeskus

 

Lounaispuisto Festival (K-18) 

Pe 18.8. – La 19.8

Pääsymaksullinen

Lounaispuisto Festival on tuore, aikuisille suunnattu musiikkifestivaali, joka järjestetään nyt toista kertaa Jyväskylässä elokuun 18.-19. päivä. Tunnelmallinen musiikkifestivaali tuo Lounaispuistoon kattauksen tuttuja ja tuoreita suomalaisia huippuartisteja, sekä ensimmäistä kertaa ulkomaalaisen esiintyjävahvistuksen, kun norjalainen yhtye Donkeyboy saapuu Lounaispuisto Festivaleille.

Tapahtuma palkittiin Jyväskylän kaupungin toimesta Vuoden 2016 yleisötapahtumana.

Lounaispuisto Festival kotisivut

Festivaalien Facebook-sivut

Osta lippu

Järjestäjä: Aito Entertainment

 

Lounalaulut: Energia

Ti 22.8. klo 18

Ilmaistapahtuma

Yhteislaulutilaisuudessa yleisöä laulattaa viime kesänkin Lounaispuiston kesän ohjelmasta tuttu Energia-yhtye. Niko Saloheimon luotsaama yhtye kirvoittaa tuppisuidenkin kielenkannat yhteislauluun.

Järjestäjä: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

Ohjelmalistaa täydennetään yhä. Muutokset mahdollisia.

Lounaispuiston sijainti


Näytä suurempi kartta

 

 

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

kesätyöntekijä Milka Uusitalo, p.014 266 1954, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

Tietoa Lounaispuistosta 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

Hae Kartalta

Löydä etsimäsi palvelu tai lähimmät kiinnostuksen kohteet kartalta

BONGAA MATKAILU!
 • Matkailuneuvonta

  Matkailuneuvonta

  1.6.2016

  Kysyttävää? Piipahda Jyväskylä-Infoon!
  Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
  p. (014) 266 0113
  matkailu[at]jkl.fi.
  Avoinna ma 10-17 ja ti-pe 10-16