Esteetön majoitus

Keski-Suomesta löytyy kattava valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja, esteettömyys huomioituna. Halusitpa sitten perinteisen hotellihuoneen keskustasta, rentoutua mökillä maaseudun rauhassa, tai majoituksen lisäksi päästä kylpylään, täältä löydät erilaisia vaihtoehtoja!

Jyväskylä

Matkakeskuksen kupeessa sijaitsevassa Green Star -hotellissa voi majoittua esteettömästi. Hotellin vastaanotosta saa saapuessaan avainkortin esteettömälle sisäänkäynnille. Mikäli majoittuja saapuu yksin, voi soittaa vastaanottoon, jolloin henkilökunta tulee avaamaan oven kyseiselle sisäänkäynnille. Hotellin pääsisäänkäynti ei ole esteetön, sillä sisäänkäynnillä on jyrkät portaat. Hotellissa on kaksi esteetöntä huonetta 1. kerroksessa, ja ne ovat lähellä esteetöntä sisäänkäyntiä. Yleistiloista löytyy esteetön wc ja kerroksiin kulkeminen käy näppärästi hissillä. Palmuasema -esteettömyysblogin Sanna Kalmari vieraili kohteessa kesällä 2022, katso blogipostaus vierailusta.

Aivan keskellä Jyväskylän keskustaa olevassa Hotelli Versossa on kaksi esteetöntä Standard -huonetta sekä yksi inva-parkkipaikka. Myös hotelli Verson ravintola on esteetön. Palmuaseman Sanna Kalmari on vieraillut myös tässä kohteessa, katso postaus saadaksesi lisää tietoa!

Keskustan sykkeessä sijaitseva Scandic Jyväskylä Station tarjoaa esteettömän huoneen kolmelle henkilölle ja erinomaisen sijainnin tutkia Jyväskylää! Katso Sannan vierailu Scandicilla Palmuasema -blogista.

Jyväskylässä sijaitsevassa Solo Sokos Hotel Paviljongissa on liikuntarajoitteisille esteettömät yleiset tilat ja neljä esteetöntä huonetta. Katso myös esteettömyysbloggaaja Sanna Kalmarin artikkeli ”Viikko Solo Sokos Hotel Paviljongissa Jyväskylässä”. Julkisilla Jyväskylään saavuttaessa Paviljonki on erittäin helposti saavutettavissa Matkakeskukselta Lutakkoon vievän ylikulkutunnelin kautta.

Jyväsjärven upeissa rantamaisemissa sijaitsevasta Finlandia Hotelli Albasta löytyy 2 osittain esteetöntä huonetta. Kylpyhuoneiden ovilla ei ole kynnyksiä, wc-istuimilla on nousutuet ja suihkusta löytyy suihkuistuin. Hotellin pääovilla on pieni luiska ja liukuovet ja majoituskerroksiin pääsee liikkumaan hissillä. Myös hotellin ravintolaan on esteetön pääsy.

Kuva: Sanna Kalmari, Palmuasema

Jämsä

Juokslahdella Jämsän maaseudulla sijaitseva tunnelmallinen Maalaishotelli Morva tarjoaa kaksi kahden hengen esteetöntä huonetta. Myös Morvan saunatilat ovat esteettömät. Pukuhuone ja suihkutilat ovat tilavat ja saunaan mahtuu suihkupyörätuolilla. Hotellilta voi lainata suihkupyörätuolia. Esteettömyysbloggaaja Sanna Kalmari vieraili kohteessa kesällä 2022, katso blogipostaus täältä!

Lähellä Jämsän ja Himoksen palveluita sijaitseva Hotelli Jämsä on persoonallinen itsepalveluhotelli. Hotellissa on yksi esteetön huone, jossa on pieniä kynnyksiä. Huoneen vessasta löytyy tukikaiteet.

Kuva: Sanna Kalmari, Palmuasema

Laukaa

Peurunkajärven rannalla keskellä kauneinta Keski-Suomea sijaitseva Kylpylähotelli Peurunka tarjoaa kattavasti palveluita esteettömyyttä tarvitsevalle matkailijalle! Peuransarven huoneet, jotka sijaitsevat n. 100 metrin päässä hotellin pääovilta, ovat esteettömiä. Myös hotellin puolelta löytyy muutama esteetön huone. Hotellin kylpylästä pääsee nauttimaan esteettömästi, sillä kylpylän virta-altaaseen pääsee hissillä ja lisäksi kuntoutujille löytyy terapia-allas. Avustajalla on ilmainen pääsy kylpylään. Peurungan auditorio on myös esteetön.

Lue lisää Peurungan esteettömyydestä Palmuaseman blogista.

Kuva: Peurunka

Multia

Kesämökkeilystä pääsee nauttimaan Multialla, kauniin Isojärven rannan sijaitsevassa Huvilarannan Villa Kantrissa. Villa Kantri on täysin esteetön, ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu 6-8 hengelle sopiva lomamökki. Lue lisää Villa Kantrista Palmuaseman blogitekstistä.

Kuva: Huvilaranta